Πέμπτη 11 Μαΐου 2017


Ποινή φυλάκισης τεσσάρων χρόνων επέβαλε χθες το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας σε τρεις πρώην υπαλλήλους του Δήμου Βόλου, τους οποίους έκρινε ενόχους ότι προσκόμισαν πλαστά πιστοποιητικά για την πρόσληψή τους στους πρώην Δήμους Βόλου και Νέας Ιωνίας.
Όπως γράφει το e-thessalia.gr, ειδικότερα το Δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης τριών ετών για το αδίκημα της πλαστογραφίας και τριών ετών για το αδίκημα της απάτης και συνολικά την ποινή της φυλάκισης 4 ετών με τριετή αναστολή και η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη. Το Δικαστήριο έλαβε υπ’ όψιν του εξάλλου τα ελαφρυντικά του προτέρου εντίμου βίου και της καλής συμπεριφοράς των τριών υπαλλήλων στην ποινή που επέβαλε.
Η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας εκδόθηκε χθες, ενώ η υπόθεση είχε συζητηθεί προ ημερών.
Σημειώνεται ότι οι κατηγορούμενοι πρώην δημοτικοί υπάλληλοι ήταν τέσσερις (δύο άνδρες και δύο γυναίκες), αλλά η υπόθεση της μιας κατηγορουμένης διαχωρίστηκε από των τριών υπολοίπων, καθώς ο συνήγορός της προσκόμισε ιατρική γνωμάτευση για λόγους υγείας και έτσι η υπόθεσή της αναβλήθηκε και προσδιορίστηκε να συζητηθεί στις 18 Δεκεμβρίου του 2017.
Οι τρεις κατηγορούμενοι εργάζονταν ως δημοτικοί υπάλληλοι την περίοδο από το 2008 μέχρι το 2014.
Κατηγορούνταν για πλαστογραφία μετά χρήσεως κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, με συνολικό όφελος των κατηγορουμένων και συνολική ζημία σε βάρος του Δήμου Βόλου, που υπερβαίνει τις 30.000 ευρώ κατ’ εξακολούθηση.
Επίσης, οι τέσσερις υπάλληλοι κατηγορούνταν για απάτη κατ’ επάγγελμα, με συνολικό όφελος δικό τους και ζημία για τον Δήμο Βόλου το ποσό των 30.000 ευρώ, που αφορά στους μισθούς που είχαν λάβει το διάστημα της εργασίας τους. Μία από τους καταδικασθέντες εργαζόταν στον πρώην Δήμο Βόλου και οι άλλοι τρεις στον πρώην Δήμο Ν. Ιωνίας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!