Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

VW Tiguan: Δεν παίζεται!Το VW Tiguan, έχει την τύχη να είναι το πρώτο SUV του γερμανικού ομίλου που εκμεταλλεύθηκε τις δυνατότητες της καινοτομικής πλατφόρμας MQB. Στην εξωτερική σχεδίαση, η ακρίβεια και η καθαρότητα των γραμμών, καθώς και η δυναμική και έντονη προσωπικότητα, αντικατοπτρίζονται με τον καλύτερο τρόπο. Ιδιαίτερα, στη πλευρική σχεδίαση κυριαρχεί το «ζεύγος» των σχεδιαστικών νεύρων (shoulder & tornado line) που διατρέχει πλήρως το αμάξωμα.

Όλες οι εκδόσεις διαθέτουν ζάντες αλουμινίου (17’’ ή 18’’), πίσω φώτα LED και διακοσμητικά χρωμίου. Το εσωτερικό έχει  επανασχεδιαστεί πλήρως και διακρίνεται για τον σπορτίβ και SUV χαρακτήρα του. Η οδηγοκεντρική αντίληψη στο εσωτερικό, ενισχύεται και από το ταμπλό που είναι προσανατολισμένο προς τον οδηγό προσφέροντας αυξημένη εργονομία. 

Χάρη στην άριστη εκμετάλλευση των χώρων, προσφέρει μεγαλύτερους χώρους για τους πίσω επιβάτες, σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο. Οι τρείς επιβάτες στο πίσω κάθισμα, έχουν στη διάθεσή τους 29 χλστ. περισσότερο χώρο για τα γόνατα. Αυξημένη επίσης είναι και η χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ κατά 50 λίτρα (συνολικά 420 λίτρα), ενώ σε όλες τις εκδόσεις, η ρεζέρβα ασφαλείας είναι βασικός εξοπλισμός. 

Διαθέτει όλες τις καινοτόμες τεχνολογίες που μέχρι σήμερα προσφέρονται σε αυτοκίνητα μεγαλύτερων κατηγοριών. Το πλέον σημαντικό όμως είναι ότι πολλές από αυτές αποτελούν βασικό εξοπλισμό από την πρώτη κιόλας έκδοση.

Επιπλέον, όλες οι εκδόσεις του μοντέλου με το σύστημα τετρακίνησης 4Motion, φέρουν στο βασικό εξοπλισμό το σύστημα οδηγικών προφίλ 4Motion Active Control το οποίο αυξάνει τις ικανότητες κίνησης του αυτοκινήτου.

Το νέο Tiguan εισάγει τη νέα εποχή της VW και στον τομέα της συνδεσιμότητας (connectivity). Διαθέτει, πλατφόρμα Car-Net, App Connect διασύνδεση του αυτοκινήτου με το smartphone, Guide & Inform, on Line υπηρεσίες ραδιοπλοήγησης,  υπηρεσιες Security - Service. Οι υπηρεσίες Security - Service αφορούν δυνατότητες άμεσης (ή κατ΄επιλογήν) σύνδεσης του αυτοκινήτου με την VW (emergency call σε περίπτωση ατυχήματος), τον εξουσιοδοτημένο επορο (προγραμματισμός ραντεβού για service) και το smartphone του πελάτη (ένα πλήθος υπηρεσιών κατάστασης του αυτοκινήτου).

Διαθέτει μία πλήρη γκάμα κινητήρων βενζίνης και ντίζελ με γνώμονα την βέλτιστη αποτελεσματικότητα και αποδοτικότητα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ελληνική αγορά, παρουσιάζουν τα σύνολα 1.4 TSI και 1.6 TDI, ενώ εισάγονται και οι κινητήρες 2.0 TSI 180 ίππων και τους 2.0 TDI 190 ίππων είτε 240 ίππων. Ειδικότερα, 1.4 TSI 125 ίππων, 1.6 TDI 115 ίππων, 1.4 TSI 150 ίππων ACT (DSG6), 2.0 TDI 150 ( DSG7), 1.4 TSI 150 ACT 4Motion, 2.0 TDI 150 4Motion (DSG7), 1.4 TSI 150 4Motion DSG6, 2.0 TDI 190 4Motion DSG7, 2.0 TSI 180 DSG7 και 2.0 Bi TDI 240 ίππων 4Motion DSG7.

Προσφέρεται σε 3 επίπεδα εξοπλισμού, Active, Advance και Exclusive. Ήδη, από την έκδοση Active ο βασικός εξοπλισμός   είναι αναβαθμισμένος: προβολείς ομίχλης εμπρός, πίσω φώτα LED,  ζάντες Αλουμινίου 17", επτά αερόσακους, Multi-collision Brake, Pre-Crash, ενεργό καπό, Front Assist με City Emergency Braking & Pedestrian protection, Lane Assist,  ηλεκτρικό χειρόφρενο με Auto Hold, Composition Color με οθόνη αφής 5'' και σύνδεση Bluetooth.

Η έκδοση Advance εμπλουτίζεται ακόμη περισσότερο με χαρακτηριστικά άνεσης και λειτουργικότητας: Δερμάτινο πολυλειτουργικό τιμόνι, Fatigue Detection, Cruise Control, Light Assist, Park Pilot, Air Care Climatronic 3-ζωνών, Coming Home - Leaving Home, αισθητήρα φωτός και βροχής, αντιθαμβωτικό εσωτερικό καθρέφτη, Composition Color με οθόνη αφής 5''  8'', Car-Net App Connect.

Η κορυφαία έκδοση Exclusive προσφέρει καινοτόμες τεχνολογίες, όπως: προβολείς LED με φώτα ημέρας LED, πίσω φώτα LED με 3D εφέ, ACC - Adaptive Cruise Control, Active Info Display (Οθόνη TFT 12,3"), Progressive Steering Wheel, Discover Media 8'' με Car-Net Guide & Inform.

Το νέο VW Tiguan προσφέρεται σε μία ευρεία γκάμα συνδυασμών εκδόσεων και κινητήρων. Η τιμή εκκίνησης είναι 24.950 ευρώ. Η χρέωση του κιβωτίου DSG κυμαίνεται από 1.300 - 1.550 ευρω (ανάλογα των κυβισμό) όπως και της τετρακίνησης 4Motion από 800 - 1.000 ευρώ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!