Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016


Έπειτα από δεκάδες ταινίες που τον καθιέρωσαν ως έναν από τους μεγαλύτερους σταρ ταινιών πολεμικών τεχνών, ο Τζάκι Τσαν είδε το Χόλυγουντ να «υποκλίνεται» στην ιστορία του, καθώς απέσπασε τιμητικό Όσκαρ για την προσφορά του στον χώρο της έβδομης τέχνης.
Με επιμονή και σιγουριά για τον εαυτό του, ο Τσαν κατάφερε να καθιερωθεί πρώτα ως καλτ φιγούρα στα χρόνια της δεκαετίας του ’80 και του ’90, πριν γίνει ο ίδιος παραγωγός και σκηνοθέτης, στις αρχές της επόμενης χιλιετίας, και «χτυπήσει» με τα ακροβατικά του και το Χόλυγουντ, που πλέον ήταν αδύνατον να του αντισταθεί.

«56 χρόνια στη βιομηχανία του σινεμά, με περισσότερες από 200 ταινίες, έχοντας σπάσει τόσα πολλά κόκαλα, επιτέλους αυτό είναι δικό μου» δήλωσε συγκινημένος ο 62χρονος Κινέζος ηθοποιός, παραλαμβάνοντας το Όσκαρ στην τελετή των «Governors Awards».

Τον Τζάκι Τσαν προλόγισε ο Τομ Χανκς, ενώ το τιμητικό Όσκαρ στον διάσημο Ασιάτη ηθοποιό απένειμε ο Σιλβέστερ Σταλόνε.
 
Στην τελετή των «Governors Awards», βραβεύτηκαν, επίσης, η 90χρονη Αγγλίδα μοντέρ Αν Κόουτς («Ο Λόρενς της Αραβίας», «Ο άνθρωπος ελέφαντας»), ο 86χρονος υπεύθυνος κάστινγκ Λιν Σταλμάστερ (West Side story) και ο επίσης 86χρονος ντοκιμαντερίστας Φρέντερικ Γουάιζμαν (Titicut follies) - αληθινοί πρωτοπόροι και θρύλοι στους τομείς τους.
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!