Σάββατο 9 Ιουλίου 2016


Η κινεζική Alibaba, κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου και μία από τις μεγαλύτερες φίρμες τεχνολογίας στη χώρα, επιδιώκει την είσοδό της στον χώρο των αυτόνομων οχημάτων και της διασύνδεσης στο Διαδίκτυο μέσω του αυτοκινήτου: Η εταιρεία και η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της χώρας, SAIC Motor Corp, επέδειξαν αυτοκίνητο που ανέπτυξαν από κοινού, το οποίο μπορεί να συνδέεται με το Ίντερνετ.
Ειδικότερα, το αυτοκίνητο, που επιδείχθηκε σε εκδήλωση στην επαρχία Χανγκτζού της Κίνας, φέρει λειτουργικό YunOS, που μπορεί να συνδέεται με τα smartphones των επιβαινόντων του. Η πώλησή του αναμένεται να αρχίσει αργότερα μέσα στο έτος.
Όπως είπε στο Reuters ο CTO (chief technology officer) της εταιρείας, Ουάνγκ Τζιάν, «σύντομα θα δείτε τεχνολογία για αυτοκίνητα άνευ οδηγών να προκύπτει από αυτήν την πλατφόρμα». Σημειώνεται πως η εταιρεία φαίνεται να έχει καθυστερήσει να μπει στη συγκεκριμένη «κούρσα», όσον αφορά στην προσφορά μιας πλατφόρμας που μπορεί να συνδέει ένα αυτοκίνητο με ένα τηλέφωνο (ήδη αντίστοιχες πλατφόρμες έχουν παρουσιάσει η Google, η Apple και η Baidu), αλλά ο αγώνας για την εμπορική εκμετάλλευση των αυτόνομων οχημάτων είναι ακόμα σε πλήρη εξέλιξη, καθώς αναλυτές εκτιμούν πως πλήρως αυτόνομα οχήματα δεν θα εμφανιστούν στην αφορά πριν το 2020.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!