Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015


Συμβολικές καταλήψεις στα δημαρχεία όλης της χώρας, αλλά και σε ΚΑΠΗ, δημοτικούς βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς και δημοτικά γκαράζ θα πραγματοποιήσει η ΠΟΕ-ΟΤΑ, την Τετάρτη, από τις 10:00 έως τις 13:00.
Το διάστημα αυτό οι δημοτικοί υπάλληλοι θα σταματήσουν την εργασία τους προκειμένου να συμμετάσχουν σε γενικές συνελεύσεις και συγκεντρώσεις για τα μέτρα του νέου μνημονίου που αφορούν τον κλάδο τους.
Έτσι, οι υπηρεσίες των δήμων δεν θα λειτουργούν αυτό το τρίωρο.
Από τους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς κάποιοι δεν θα λειτουργήσουν καθόλου, ενώ άλλοι θα διακόψουν τη λειτουργία τους στις 10 το πρωί.
Η ΠΟΕ–ΟΤΑ θα συμμετάσχει, επιπλέον, στην 24ωρη γενική πανελλαδική απεργία την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου, ενώ η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας θα συνεδριάσει «για τον προγραμματισμό των επόμενων αγωνιστικών δράσεων και παρεμβάσεων»
Στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕ – ΟΤΑ αναφέρει μεταξύ άλλων:
«Τις τελευταίες ημέρες, διαπιστώνουμε οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση πώς έχει ξεκινήσει μία επίθεση σε βάρος μας, που έχει να κάνει με την κατάργηση των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων (Β.Α.Ε.), την κατάργηση της Κοινωνικής Ασφάλισης, την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών, όπως της αποκομιδής των απορριμμάτων και της διάλυσης των υπηρεσιών των Ο.Τ.Α. Συνεχίζει και η σημερινή συγκυβέρνηση την ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική που έχει ισοπεδώσει την Ελλάδα και την κοινωνία, αυξάνοντας τη φτώχεια, την εξαθλίωση και την ανεργία».
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕ-ΟΤΑ
aftodioikisi.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!