Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Έτοιμη είναι σύμφωνα με πληροφορίες η πρόταση των Vodafone – Wind για την εξαγορά της Forthnet, η οποία όπως ακούγεται θα είναι χαμηλότερη έναντι της αρχικής. Άμεση αναμένεται ότι θα είναι η "απάντηση" και από τον ΟΤΕ

Eκείνο που απομένει είναι οι αναγκαίες εγκρίσεις από τους μετόχους των δύο εταιρειών κινητής τηλεφωνίας. Η διοίκηση της Wind θα πρέπει να λάβει το πράσινο φως των αμερικάνικων επενδυτικών κεφαλαίων που είναι οι μέτοχοί της και η Vodafone τη σύμφωνη γνώμη της διοίκησης του ομίλου στο Λονδίνο.  Η πρόταση που υπέβαλλαν οι δύο εταιρίες για την εξαγορά του 60% της Forthnet (ελέγχουν ήδη το 40%) στα μέσα του περασμένου καλοκαιριού, ανέρχεται στα 210 εκατ ευρώ συν τις δανειακές της υποχρεώσεις ύψους 325 εκατ. ευρώ, ανεβάζοντας την συνολική αποτίμηση στα 535 εκατ. ευρώ.
Να σημειωθεί ότι το 44% της Forthnet ανήκει στην Emirates International Telecommunications, ενώ σχεδόν το 40% μοιράζεται μεταξύ Wind και Vodafone, με την πρώτη να έχει περίπου 33% και τη δεύτερη 6,5%. Το υπόλοιπο ποσοστό είναι κατακερματισμένο μεταξύ των μικρομετόχων που έχουν αποκτήσει μετοχές μέσω χρηματιστηρίου. Ξεχωρίζει η συμμετοχή του ΙΤΕ (Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας), το οποίο ελέγχει το 4,2%.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η πρόταση που έχουν επεξεργαστεί Vodafone και Wind είναι περί το 30% χαμηλότερη έναντι της αρχικής –ήτοι 60 εκατ ευρώ λιγότερα.
Όλα αυτά βέβαια είναι σε άμεση συνάρτηση και με την πρόταση που ετοιμάζεται να καταθέσει ο ΟΤΕ, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι η στρατηγική αλλά και το ύψος του τιμήματος μπορεί ενδεχομένως να αναπροσαρμοστεί.

http://www.fpress.gr 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!