Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Την εικόνα του ασυμβίβαστου και αντισυστιμικού τροβαδούρου που καλλιεργούσε και εμφάνιζε προς τα έξω ο Κερτ Κομπέιν, ο σπουδαίος τραγουδιστής των Nirvana που πέθανε πριν από 20 χρόνια, επιχειρεί τώρα να ανατρέψει η χήρα του, η εκκεντρική Κόρτνεϊ Λαβ, η οποία μιλώντας σε εκπομπή του National Geographic υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι «ο Κερτ επικοινωνούσε απεγνωσμένα με κάθε μεγάλη δισκογραφική εταιρεία για να υπογράψει συμβόλαιο».

«Ηθελα απελπισμένα να γίνει ο μεγαλύτερος ροκ-σταρ στον κόσμο», προσέθεσε η ίδια στη σειρά του αμερικανικού καναλιού «Η δεκαετία του 90: Η τελευταία μεγάλη δεκαετία».

Οι δηλώσεις της Λαβ έρχονται σε αντίθεση με όσα γνωρίζαμε για τον Κομπέιν, ο οποίος για το ευρύ κοινό ήταν ένας εσωστρεφής τραγουδιστής που μένει αδιάφορος για τη διασημότητα και για τα φώτα της διασημότητας που τον περιβάλλουν.

Οντως, όταν οι Nirvana έγιναν αστέρια παγκοσμίου φήμης - στον απόηχο της τεράστιας επιτυχίας του τραγουδιού «Smells Like Teen Spirit», που κυκλοφόρησε το 1991 - ο Κομπέιν εμφανιζόταν να δυσκολεύεται ιδιαίτερα να διαχειριστεί αυτήν την ξαφνική δημοσιότητα. Το γεγονός αυτό, ενδέχεται να επιβάρυνε σημαντικά τον ψυχισμό του και να τον οδήγησε στην αυτοκτονία τον Απρίλιο του 1994, σημειώνει ο βρετανικός Guardian.



Στην ίδια εκπομπή του NG μάλιστα, στην οποία η Λαβ αποκαλύπτει την εμμονή του συζύγου της να γίνει σταρ, προβάλλεται οπτικοακουστικό υλικό που παρουσιάζει τον Κομπέιν να δηλώνει: «Είμαι πάρα πολύ πεισματάρης για να επιτρέψω στον εαυτό μου να συμβιβαστεί όσον αφορά στη μουσική μας με αντάλλαγμα να γίνουμε μεγάλοι ροκ σταρ. Απλώς δεν αισθάνομαι έτσι».

Ακόμα και μετά το συμβόλαιο που υπέγραψαν οι Nirvana με τη μεγάλη δισκογραφική εταιρία Geffen Records, η οποία ανήκει στον όμιλο του αμερικανικού κολοσσού Universal Music Group, o Κομπέιν φιλοδοξούσε να απομακρύνει την μπάντα από το μαζικό μουσικό ρεύμα αυτοσαρκαζόμενος για την πορεία που είχαν ακολουθήσει υπογράφοντας συμφωνίες με μεγάλες δισκογραφικές.

Στα πλαίσια αυτής της υπαινικτικής διάθεσης δεν δίστασε να αλλάξει ακόμα και το «σκληρό» ροκ σλόγκαν από το κλασσικό μπλουζάκι του συγκροτήματος, μετατρέποντάς το σε ένα κοροϊδευτικό ανάλαφρο μήνυμα δηλώνοντας με αυτόν τον τρόπο την περιφρόνησή του προς το νέο εμπορικό συμβόλαιο.

Ωστόσο, η 49χρονη Κόρτνεϊ Λαβ επέμεινε στις δηλώσεις της λέγοντας: «Ελεγε στις εταιρείες ότι θα έφτανε στο σημείο ακόμα και να πληρώσει για να κλείσει μια συνεργασία. Ηθελε να γίνει ο μεγαλύτερος ροκ-σταρ στον κόσμο, αλλά το παρουσίαζε σαν όλο αυτό να ερχόταν κατά πάνω του, παρά τη θέλησή του».

Σε κάθε περίπτωση, οι δηλώσεις αυτές θα μπορούσαν να αποτελούν άλλο ένα παιχνίδι της Λαβ με τα μέσα ενημέρωσης, όπως τότε που ισχυρίστηκε πως είχε βρει το χαμένο μαλαισιανό αεροπλάνο, δημοσιεύοντας ακόμα και φωτογραφία με το σημείο του ωκεανού όπου υποστήριζε πως βρισκόταν. Μάλιστα δεν είναι λίγες οι φορές που έχει βρεθεί ενώπιον της δικαιοσύνης λόγω του εθισμού της σε ουσίες, ενώ το 2009 έχασε και την επιμέλεια της, τότε, 17χρονης κόρης της με τον Κομπέιν, Φράνσις Μπιν Κομπέιν, η επιμέλεια της οποίας δόθηκε στη μητέρα και την αδελφή του κιθαρίστα των Nirvana.


tanea.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!