Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Ιντερ - Νάπολι 0-0

Οι Νερατζούρι μπορούσαν να κλειδώσουν την Ευρώπη με νίκη επί της αδιάφορης Νάπολι αλλά έμειναν στο 0-0. Φόβοι για σοβαρό τραυματισμό Ιγκουαΐν.
Ο Βάλτερ Ματσάρι υποδέχθηκε την Νάπολι στην οποία πέρασε τέσσερα όμορφα χρόνια, θέλοντας εκδίκηση για το 4-2 του πρώτου γύρου και παράλληλα να φέρει την Ιντερ σίγουρα στο Europa League. Ο Ράφα Μπενίτεθ, από την άλλη, είχε ένα σύντομο πέρασμα από τους Νερατζούρι αλλά ήταν τραυματικό και ήθελε, όπως είχε πει και την Παρασκευή, να φύγει από το «Μεάτσα» νικητής ώστε να πάρει η Νάπολι και ψυχολογία ενόψει του τελικού του Coppa Italia. Τελικά οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0 αλλά ο Μπενίτεθ αν και αδιάφορος βαθμολογικά πόνεσε περισσότερο λόγω του τραυματισμού του Ιγκουαΐν...
Οι δύο ομάδες έδειξαν από το πρώτο λεπτό τις επιθετικές διαθέσεις τους, με την Ιντερ να απειλεί με δύο καλά σουτ των Ερνάνες, Κόβασιτς και την Νάπολι να πλησιάζει στο γκολ με τον Καγιεχόν, ο οποίος από πολύ κοντά κατάφερε να στείλει την μπάλα άουτ μετά την ωραία μπαλιά του Μέρτενς. Νερατζούρι και Παρτενοπέι έπαιζαν μόνο για τη νίκη και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργούνται εύκολα φάσεις αλλά πάντα στο τελείωμα, ή στην τελευταία πάσα, γινόταν η λάθος επιλογή, με συνέπεια το 0-0 να παραμείνει ως το τέλος του πρώτου μέρους. Οπως παρέμεινε και η Νάπολι με 11 παίκτες μετά την κίτρινη που είδε ο Μπρίτος για το φάουλ στον Παλάσιο και ενώ οι γηπεδούχοι ζητούσαν κόκκινη, όπως ζήτησαν και οι φιλοξενούμενοι πέναλτι για ένα χέρι του Καμπιάσο αλλά ο Ριτσόλι έκρινε ότι δεν υπήρχε πρόθεση.
Το δεύτερο μέρος άρχισε με μεγάλη διπλή ευκαιρία για την Νάπολι με τους Ιγκουαΐν και Μέρτενς, με την Ιντερ να προσπαθεί να απαντήσει με τον Παλάσιο μετά την σέντρα του Ναγκατόμο. Το παιχνίδι παρέμενε ανοιχτό και οι δύο ομάδες έβγαιναν γρήγορα μπροστά κάθε φορά που έπαιρναν την μπάλα αλλά σε αντίθεση με το πρώτο 45λεπτο οι ευκαιρίες ήταν λιγότερες. Ο Ματσάρι έριξε στον αγώνα τον Ζανέτι αντί του Ντ' Αμπρόζιο, ο Μπενίτεθ τον Χάμσικ αντί του Μέρτενς αλλά ήταν ο Ιγκουαΐν αυτός που απείλησε τους Νερατζούρι, στο 74', σουτάροντας ψηλά άουτ μετά από καλή κίνηση εντός περιοχής.
Στο 81' ο Ματσάρι έβγαλε τον Ικάρντι και αυτός δεν έκρυψε την δυσαρέσκεια του, για να έρθει αμέσως μετά η φάση του αγώνα. Ο Ναγκατόμο βγήκε απέναντι από τον Ρέινα αλλά νικήθηκε από τον Ισπανό στο τετ α τετ και στην αντεπίθεση της Νάπολι ο Ινλέρ βρέθηκε φάτσα με τον Χαντάνοβιτς αλλά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι! Μικρό το κακό, πάντως, για τους Παρτενοπέι μπροστά σε αυτό που ακολούθησε στο 85' καθώς ο Ιγκουαΐν αποχώρησε τραυματίας με φορείο και υπάρχουν φόβοι για σοβαρή ζημιά...  

Μπολόνια - Φιορεντίνα 0-3

Οι Παναγιώτης Κονέ και Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος ήταν βασικοί για την Μπολόνια, που είχε και πιο ισχυρό κίνητρο καθώς ήθελε τη νίκη για να κάνει βήμα παραμονής. Τελικά έκανε ακόμη ένα βήμα προς τον... γκρεμό καθώς η Φιορεντίνα δεν της χαρίστηκε και πέρασε ένα ευχάριστο απόγευμα με πρωταγωνιστή τον Κουαδράδο.
Ο Κολομβιανός, που τις προσεχείς εβδομάδες θα μάθει αν θα παραμείνει στη Φλωρεντία ή θα αναχωρήσει για άλλες πολιτείες (ενδιαφέρονται Μπάγερν, Μπαρτσελόνα, Γιουβέντους), ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο 22' μετά από ασίστ του Χοακίν και πριν προλάβει να συνέλθει η Μπολόνια, ήρθε και το 0-2. Σκόρερ, στο 34', ο Ιλισιτς με δυνατό σουτ και με την βοήθεια της κόντρας στον Πασιέντσα που έκανε ακόμη πιο δύσκολη την δουλειά του Κούρτσι.
Στο δεύτερο ημίχρονο η αντίδραση της Μπολόνια δεν ήρθε ποτέ, ο Κουαδράδο είχε αρκετές καλές στιγμές και τελικά στο 87' πέτυχε το δεύτερο του γκολ, για το 0-3, με τρομερό σουτ και αφού πρώτα απέφυγε τον αντίπαλο του, κερδίζοντας και το χειροκρότημα των οπαδών της Μπολόνια παρά την πίκρα τους! Και κάπως έτσι, η Φιορεντίνα πήρε την 9η εκτός έδρας νίκη της φέτος, επίδοση που είναι η καλύτερη στην ιστορία της στη Serie A.
http://www.gazzetta.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!