Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

Η παράλυση Bell, η οποία ονομάζεται και πάρεση προσωπικού νεύρου, είναι μια παράλυση ή αδυναμία των μυών που εκδηλώνεται στην μία πλευρά του προσώπου.

Αυτή η βλάβη στο νεύρο που ελέγχει τους μυς στη μια πλευρά του προσώπου προκαλεί αυτή την πλευρά να γέρνει. Η νευρική βλάβη μπορεί επίσης να επηρεάσει την αίσθηση της γεύσης και να αυξήσει την παραγωγή δακρύων και σιέλου.

Πρόκειται για μία πάθηση που μπορεί να συμβεί ξαφνικά, συνήθως κατά τη διάρκεια της νύχτας, αλλά με την κατάλληλη φροντίδα περνάει μέσα σε λίγες εβδομάδες.

Η παράλυση Bell δεν είναι αποτέλεσμα εγκεφαλικού επεισοδίου ή παροδικού ισχαιμικού επεισοδίου. Ενώ αυτά τα δύο μπορεί επίσης να προκαλέσουν παράλυση του προσώπου, δεν υπάρχει καμία σχέση μεταξύ της παράλυσης Bell και των δύο αυτών παθήσεων.

Αλλά η ξαφνική αδυναμία που εμφανίζεται στην μία πλευρά του προσώπου σας θα πρέπει να εξεταστεί από έναν γιατρό αμέσως, ώστε να αποκλειστεί οριστικά μία από αυτές τις πιο σοβαρές αιτίες.

Αίτια της παράλυσης Bell
Τα ακριβή αιτία της πάρεσης του προσωπικού νεύρου δεν είναι σαφή. Στις περισσότερες περιπτώσεις πιστεύεται ότι προκαλείται από τον κοινό ιό του έρπητα. Υπάρχει πιθανότητα το νεύρο που ελέγχει τους μυς στη μία πλευρά του προσώπου να έχει υποστεί βλάβη από φλεγμονή από τον έρπητα.

Συμπτώματα
Τα συμπτώματα της παράλυση Bell περιλαμβάνουν:

-Ξαφνική αδυναμία ή παράλυση στη μια πλευρά του προσώπου σας. Αυτό είναι το κύριο σύμπτωμα. Μπορεί επίσης ο ασθενής να είναι δύσκολο να κλείσει το μάτι σε αυτή την πλευρά του προσώπου.
-Αυξημένη παραγωγή σιέλου
-Υπερβολική δακρύρροια
-Ξηροφθαλμία
-Απώλεια της γεύσης
-Πόνος μέσα ή πίσω από το αυτί
-Μούδιασμα στην προσβεβλημένη πλευρά του προσώπου
-Αυξημένη ευαισθησία στον ήχο

http://www.onmed.gr
Categories: ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!