Τρίτη 17 Ιουνίου 2014


Τα Στρείδια είναι μια ιδιαίτερη τροφή με ξεχωριστή γεύση. Πολλοί είναι αυτοί που τα θεωρούν ένα μοναδικό έδεσμα, που παράλληλα μπορεί να χαρίσει στον οργανισμό μια σειρά από θρεπτικά συστατικά που έχουν ξεχωριστή δράση. Ένα από τα κυριότερα γνωρίσματα τους είναι ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν από άτομα που ακολουθούν μια ισορροπημένη δίαιτα και επιδιώκουν να έχουν μια απώλεια βάρους καθώς είναι ένα τρόφιμο το οποίο διαθέτει περιορισμένο ποσό θερμίδων. Όμως το στοιχείο που τα έχει κάνει να είναι τόσο γνωστά είναι οι αφροδισιακές ιδιότητες που μπορεί να προσφέρουν σε όσους τα καταναλώνουν.
Τα Στρείδια είναι από τα πρώτα τρόφιμα τα οποία θεωρήθηκαν ότι έχουν αφροδισιακές ιδιότητες, αν και πολλές φορές αμφισβητήθηκαν. Παρόλα αυτά  πλήθος στοιχείων αποδεικνύουν το αντίθετο. Τα αφροδισιακά έχουν χρησιμοποιηθεί εδώ και χιλιάδες χρόνια παντού στη Γη. Οι αφροδισιακές τους ιδιότητες έχουν αναφερθεί από τους ρωμαϊκούς χρόνους ενώ μύθοι με Στρείδια υπάρχουν στην αρχαία ιστορία, με τον πιο γνωστό αυτό της Αφροδίτης η οποία εμφανίστηκε μέσα από ένα Στρείδι από τη θάλασσα σύμφωνα με τα στοιχεία και τις αναφορές που έχουν γίνει. Δεν αποτελεί έκπληξη, λοιπόν, που η λέξη «αφροδισιακό» προέρχεται από εκείνη. Αυτή η σχέση της θεάς με τη θάλασσα είναι που έδωσε το χώρο στα στρείδια να «αναδυθούν» ως αφροδισιακή τροφή.

Ο Casanova λέγεται ότι έτρωγε μερικές ντουζίνες στρείδια για πρωινό για να διατηρεί τις δυνάμεις του και να μπορεί να ανταπεξέλθει σε όλες τις προκλήσεις.

Η πιο γνωστή όμως ιστορία στην οποία πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν τα Στρείδια είναι αυτή του Casanova, του οποίο στόχος ζωής ήταν να ξελογιάζει γυναίκες. Για να πετύχει το στόχο του αυτό λέγεται ότι έτρωγε μερικές ντουζίνες για πρωινό (μερικές πηγές μιλούν και για 100 κάθε πρωί) για να διατηρεί τις δυνάμεις του και να μπορεί να ανταπεξέλθει σε όλες τις προκλήσεις που μπορεί να του εμφανίζονταν κατά τη διάρκεια της μέρας.

Και γιατί υπάρχει όλος αυτός ο μύθος γύρω από την προσφορά των Στρειδιών στη βοήθεια που μπορεί να προσφέρουν στη σεξουαλική λειτουργία του ανθρώπου;  Καθώς τα στρείδια είναι η πιο πλούσια πηγή σε ψευδάργυρο, ένα μέταλλο απαραίτητο για την παραγωγή τεστοστερόνης. Μία από τις αιτίες της χαμηλής σεξουαλικής διάθεσης είναι η απώλεια της τεστοστερόνης. Ανάλογα με την ποικιλία, τα στρείδια περιέχουν 10 φορές περισσότερο ψευδάργυρο από άλλες εξαιρετικές πηγές, όπως φύτρο σιταριού και το βόειο κρέας.
naftemporiki.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!