Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Άντεξε η Ελλάδα, παρότι έπαιζε από το 38' με δέκα παίκτες λόγω της ανόητης αποβολής του Κατσουράνη.

Ιαπωνία και Ελλάδα αναδείχθηκαν ισόπαλες χωρίς τέρματα στην Αρένα Ντας Ντούνας του Νατάλ και πλέον θα παλέψουν για τη δεύτερη θέση του τρίτου ομίλου με την Ακτή Ελεφαντοστού στην τρίτη και τελευταία αγωνιστική.

Η ελληνική ομάδα ξεκίνησε δυνατά τον αγώνα, όμως οι Ιάπωνες γρήγορα ισορρόπησαν το παίχνίδι και εν πολλοίς, πήραν τα ηνία της αναμέτρησης μετά το πρώτο 20λεπτο.

Η αποβολή του Κατσουράνη στο 38' "ξύπνησε" τους Έλληνες διεθνείς κι ενώ τρία λεπτά νωρίτερα, ο Γκέκας είχε αντικαταστήσει τον τραυματία -με αγκωνιά- Μήτρογλου στην κορυφή της επίθεσης.

Σε όλο τον υπόλοιπο αγώνα, οι Έλληνες παίκτες αγωνίστηκαν με σύστημα 4-4-1 με φουλ αλληλοκάλυψη και αφού ο Φερνάντο Σάντος, για πρώτη φορά από τη στιγμή που κάθισε στον πάγκο της Ελλάδας, έκανε και δεύτερη αλλαγή ήδη από το πρώτο ημίχρονο, με τον Καραγκούνη στη θέση του Φετφατζίδη στο 40'.
Η Ελλάδα έχασε ευκαιρίες με την κεφαλιά του Γκέκα από κόρνερ του Καραγκούνη στο δεύτερο ημίχρονο, που ήταν και η πλέον σπουδαία, ενώ είχε και τα εξουδετερωμένα σουτ των Κονέ και Τοροσίδη από τον γκολκίπερ των Ιαπώνων, Καβασίμα στο πρώτο μέρος.
Σπουδαίες αποκρούσεις έκανε και ο Καρνέζης, σε σουτ των Ουτσίντα και Οκούμπο, ο οποίος έχασε άλλες δύο ευκαιρίες σε κενή εστία.

Ο αγώνας ήταν ο πρώτος όπου η Εθνική μας ομάδα κράτησε ανέπαφη την εστία της σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου και μόλις το δεύτερο 0-0 του σπουδαίου και θεαματικού Μουντιάλ της Βραζιλίας, μετά το 0-0 μεταξύ Ιράν και Νιγηρίας τη Δευτέρα.
news.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!