Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

Μέσα στον Απρίλιο και συγκεκριμένα την Μεγάλη Τρίτη 15 του μήνα πραγματοπιήθηκε ένα σπάνιο αστρονομικό φαινόμενο που ονομάζεται «ματωμένο φεγγάρι». Η ολική σεληνιακή έκλειψη έβαψε το φεγγάρι κόκκινο.
Αυτή ήταν η πρώτη από τις τέσσερις συνολικά διαδοχικές ολικές εκλείψεις οι οποίες θα εμφανιστούν στον νυχτερινό ουρανό στις 15 Απριλίου και τις 8 Οκτωβρίου 2014 καθώς και στις 4 Απριλίου και 28 Σεπτεμβρίου 2015.
Το αστρολογικό φαινόμενο των επόμενων μηνών παρατηρείται μία φορά κάθε 500 χρόνια. Ονομάζεται «Τετράδα» («Tetrad») και αποτελείται από τέσσερις συνεχόμενες σεληνιακές εκλείψεις ανάμεσα στις οποίες θα παρεμβάλλονται έξι πανσέληνοι. Οι σεληνιακές εκλείψεις προκαλούνται όταν ο Ήλιος, η Γη και η Σελήνη ευθυγραμμίζονται και το φως του Ήλιου διαθλάται, δίνοντας στο φεγγάρι έντονο κόκκινο χρώμα, σαν αίμα.
Η NASA αναφέρθηκε σε ένα από τα πιο ασυνήθιστα και όμορφα φεγγάρια που αξίζει να παρατηρήσει κανείς. Εκπρόσωπός της δήλωσε:«Αυτή θα είναι η πρώτη έκλειψη του έτους, εξαιρετικά ορατή για τους παρατηρητές του δυτικού ημισφαιρίου. Θα παρουσιαστεί στον ανερχόμενο κόμβο της σεληνιακής τροχιάς στην Παρθένο και θα είναι εντυπωσιακή».
Ταυτόχρονα κάνουν την εμφάνισή τους διάφορα σενάρια, προλήψεις, δοξασίες και προφητείες που συνδέονται με το φαινόμενο αυτό.
Το «ματωμένο φεγγάρι» θεωρείται από πολλούς Χριστιανούς ως σημάδι της Δευτέρας Παρουσίας. Σύμφωνα με τη Βίβλο, η «Τετράδα» ενδέχεται να σηματοδοτήσει ακόμα και το δεύτερο ερχομό του Ιησού Χριστού.
Μάλιστα οι τελευταίες τρεις «Τετράδες» συνέπεσαν με ιστορικά γεγονότα τεράστιας σημασίας. Το 1493, εκδιώχθηκαν οι Εβραίοι από την καθολική ισπανική Ιερά Εξέταση, τη δεύτερη το 1949, δημιουργήθηκε το κράτος του Ισραήλ έπειτα από χρόνια αντιπαράθεσης και πάλης, ενώ την τρίτη και τελευταία το 1967, σημειώθηκε ο πόλεμος έξι ημερών μεταξύ τριών χωρών της Μέσης Ανατολής (Συρίας, Αιγύπτου, Ιορδανίας) και του Ισραήλ.
Το πρώτο «ματωμένο φεγγάρι» ήταν ορατό από την πλευρά του Ατλαντικού ωκεανού αλλά δυστυχώς όχι από την Ελλάδα.
echoes.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!