Παρασκευή 29 Μαΐου 2020


Κύμα διαδηλώσεων και αναταραχή έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ η δολοφονία του αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από έναν αστυνομικό.
Η Μινεάπολη των ΗΠΑ φλέγεται κυριολεκτικά από την οργή των διαδηλωτών, ενώ εικόνες απόλυτου χάους εκτυλίσσονται κάθε βράδυ.
Την ίδια στιγμή συγκλονίζουν οι δηλώσεις του δημάρχου, Τζέικομπ Φρέι, ο οποίος μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο CBS, αναφέρθηκε στη δολοφονία του Φλόιντ.
Ο δήμαρχος δεν διστάζει να τα πει έξω από τα δόντια όσα πιστεύει υποστηρίζοντας ότι ο 46χρονος άνδρας δολοφονήθηκε από λευκό αστυνομικό με τους συναδέλφους τους να παρακολουθούν το κτηνώδες θέαμα, ατάραχοι.
Στη συνέντευξή του, ο δήμαρχος της Mινεάπολης ζήτησε να απαγγελθεί κατηγορία για φόνο στον λευκό αστυνομικό όταν άρχισε να σχολιάζει το επίμαχο βίντεο που κάνει το γύρο του κόσμου τις τελευταίες ώρες.
«Θα ζούσε σήμερα αν ήταν λευκός», είπε ο Φρέι για τον άτυχο άνδρα.
«Δεν είμαι εισαγγελέας, αλλά επιτρέψτε μου να είμαι ξεκάθαρος, ο αστυνομικός είναι αυτός που τον σκότωσε».
Ο δήμαρχος μάλιστα δέχτηκε και «πυρά» από τον αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος σε tweet του τον χαρακτήρισε αδύναμο και τον κάλεσε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του.
Μάλιστα ο αμερικανός πρόεδρος αναφέρθηκε ακόμα και σε χρήση όπλων από την αστυνομία αν η κατάσταση δεν τεθεί υπό έλεγχο, με το twitter να «κατεβάζει» την ανάρτησή του.
«Αδυναμία είναι να αρνείσαι να αναλάβεις την ευθύνη για τις δικές σου ενέργειες και να κουνάς το δάχτυλο σε κάποιον άλλο σε περίοδο κρίσης», ήταν η αποστομωτική απάντηση του Αμερικανού δημάρχου, Τζέικομπ Φρέι.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!