Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020

 

Για 26,6 πουλήθηκε το «Πνεύμα του Ρόδου», όπως ονομάστηκε ένα σπάνιο ροζ διαμάντι, ένα «αληθινό θαύμα της Φύσης», που  εξορύχθηκε τον Ιούλιο του 2017 σε ορυχείο της εταιρείας Alrosa στη βορειοανατολική Ρωσία.

Το διαμάντι πουλήθηκε σε δημοπρασία του οίκου Sotheby’s στη Γενεύη, σπάζοντας το παγκόσμιο ρεκόρ για διαμάντια αυτού του χρώματος.

Το διαμάντι χρειάστηκε πάνω από 12 μήνες για να κοπεί και να γυαλιστεί. Έχει βάρος 14,83 καράτια και σχήμα οβάλ. Στη δημοπρασία αναμενόταν να πιάσει κάπου ανάμεσα στα 23 και 38 εκατομμύρια δολάρια και μολονότι η τιμή εκκίνησης ορίστηκε στα 16 εκατ. ο τελικός πλειοδότης πρόσφερε τηλεφωνικά 21 εκατ., αλλά η τιμή με τις προμήθειες έφθασε τα 26,6.

Τα τελευταία χρόνια, τα διαμάντια με φυσικό χρώμα είναι περιζήτητα στις τάξεις των πλουσιότερων ανθρώπων του πλανήτη. Σε αντίθεση με τα λευκά διαμάντια, όπως το Maiko Star, που έπιασε τον περασμένο μήνα 13,3 εκατ. ευρώ σε δημοπρασία στο Χονγκ Κονγκ, οι πολύτιμοι αυτοί λίθοι διαθέτουν μια συγκεκριμένη δομή πλέγματος που διαθλά το φως για να παράγει το αποτέλεσμα του χρώματος.

Πρόσφατα το ορυχείο Argyle της Δυτικής Αυστραλίας, το μεγαλύτερο από τα αντίστοιχα στον κόσμο που τροφοδοτούν την παγκόσμια αγορά με ροζ διαμάντια, διέκοψε την παραγωγή καθώς εξαντλήθηκαν τα αποθέματα. «Ο τυχερός αγοραστής μπορεί κάλλιστα να επωφεληθεί από τις αυξανόμενες τιμές των ροζ διαμαντιών λόγω της σπανιότητάς τους», δήλωσε ο Τομπάιας Κόρμιντ, διευθύνων σύμβουλος του μεγαλύτερου στην Ευρώπη διαδικτυακού πωλητή διαμαντιών, της 77 Diamonds. Σύμφωνα με τον οίκο Sotheby’s, πέντε από τα δέκα ακριβότερα διαμάντια που έχουν πουληθεί ποτέ ήταν ροζ.


Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!