Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020

 

Μία ακόμα μεγάλη ανακάλυψη γύρω από το μυστήριο της Σταυρωσης του Χριστού πραγματοποίησαν αρχαιολόγοι στην Ιερουσαλήμ. Σε καρφιά που φέρονται να σχετίζονται με τη Σταύρωση του θεανθρώπου, εντοπίστηκαν ίχνη από οστό και ξύλο, τα οποία χρονολογούνται την ίδια περίοδο και από την ίδια περιοχή, με την εποχή που πραγματοποιήθηκε η μεγάλη θυσία για την ανθρωποτητα.

Τα καρφιά φέρεται να ανακαλύφθηκαν στην Ιερουσαλήμ το 1990, σε έναν τάφο σε σπηλιά που ανήκει στον Καϊάφα, τον Εβραίο ανώτατο ιερέα που, σύμφωνα με τα Ευαγγέλια, οδήγησε τον Ιησού στο θάνατο. Κάποια στιγμή χάθηκαν, αλλά σε ένα ντοκιμαντέρ του 2011 με τίτλο «Nails Of The Cross», ο σκηνοθέτης Simcha Jacobovici είπε ότι είχε ανακτήσει τα αρχαία λείψανα.

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη, στα καρφιά που θεωρείται ότι συνδέονται με τη Σταύρωση του Ιησού Χριστού, βρέθηκαν ενσωματωμένα θραύσματα από οστό και ξύλο, που χρονολογούνται χιλιάδες χρόνια πριν. Ο συγγραφέας της έκδοσης Dr. Aryeh Shimron αποκάλυψε ότι τα ίχνη που βρέθηκαν πάνω στα καρφιά είναι τα ίδια με εκείνα που εντοπίστηκαν στο σπήλαιο του Καϊάφα, στοιχείο που επιβεβαιώθηκε έπειτα από χημική ανάλυση.

αναλυση
 Ο ερευνητής πρόσθεσε πως κομμάτια ξύλου εμπεριέχονται στα σκουριασμένα καρφιά, καθώς και θραύσματα οστών, γεγονός που αποδεικνύει πως δεν πρόκειται για τεχνητή προσκόλληση τους σε αυτά.
καρφι
 Δήλωσε επίσης ότι τα συγκεκριμένα καρφιά ήταν ικανά να στερεώσουν ένα ανθρώπινο χέρι σε έναν ξύλινο σταυρό. Παρόλα αυτά, οι αρχαιολόγοι δνε είναι σε θέση να επιβεβαιώσουν αν τα καρφιά σχετίζονται άμεσα με τον Σταυρό του Ιησού Χριστού, ή όχι.

«Η απόδειξη ότι τα καρφιά χρησιμοποιήθηκαν σε μια Σταύρωση είναι πράγματι ισχυρή», πρόσθεσε ο Shimron. «Αλλά η μόνη ένδειξη που έχουμε ότι χρησιμοποιήθηκαν για να σταυρώσουν τον Ιησού των Ευαγγελίων είναι ότι βρέθηκαν στον τάφο του Καϊάφα. Αρκούν τα στοιχεία μας; Δεν μπορώ πραγματικά να πω. Επιλέγω να βασίζομαι στην καλή επιστήμη παρά στην κερδοσκοπία», σημειώνει μεταξύ άλλων.

Τα δύο καρφιά βρέθηκαν στο σπήλαιο του Καϊάφα στο Peace Forest της Ιερουσαλήμ. Το ένα βρέθηκε σε ένα οστεοφυλάκιο, το οποίο φέρει το όνομα του Καϊάφα και το άλλο σε ένα δεύτερο οστεοφυλάκιο χωρίς επιγραφή.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!