Τετάρτη 6 Μαΐου 2020


Τον νόμο στα χέρια τους πήραν οι γιοι του Χοακίν Γκουζμάν, του περιβόητου «Ελ Τσάπο».
Οι γνωστοί και ως «Λος Τσαπίτος» επέβαλαν οι ίδιοι καραντίνα στους κατοίκους της πόλης τους Κουαλιακάν, την πρωτεύουσα της Σιναλόα στο Μεξικό, εξαιτίας του κορωνοϊού.
Πλέον με… δική τους εντολή κανείς δεν επιτρέπεται να κυκλοφορεί στους δρόμους μετά τις δέκα το βράδυ, ενώ όποιος παρακούει θα υφίσταται τις συνέπειες. Οι «ποινές» μπορεί να είναι είτε… ξύλο με σανίδα, είτε σύλληψη ή ακόμα και πληρωμή προστίμου.

Σε πολλά βίντεο που έχουν ανέβει στο διαδίκτυο οι άντρες του Ιβάν Αρτιβάλντο Γκουζμάν και του Χεσούς Αλφρέδο γυρνούν οπλισμένοι στους δρόμους του Κουλιακάν ελέγχοντας αν είναι όλοι στα σπίτια τους.
«Οποιοσδήποτε εντοπίζεται εκτός σπιτιού μετά τις 22.00, αν δεν είναι εργαζόμενος, θα κρατείται για δύο μέρες και θα πληρώνει πρόστιμο», προειδοποιούν οι άντρες των Λος Τσαπίτος από τα μεγάφωνα του αυτοκινήτου τους. Τα μέλη του καρτέλ της Σιναλόα διευκρινίζουν ότι μόνο οι άνθρωποι που επιστρέφουν από την εργασία τους μπορούν να κυκλοφορούν στους δρόμους.
Πάντως, την ίδια στιγμή το καρτέλ της Σιναλόα δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται για τον επίσημο νόμο ποτοαπαγόρευσης που έχει εκδώσει η τοπική κυβέρνηση κατά τη διάρκεια της καραντίνας καθώς ελέγχουν οι ίδιοι την διανομή του ποτού κάνοντας «χρυσές» δουλειές αυτήν την περίοδο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!