Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2019


Σε όλους σας έχει τύχει να ξυπνήσετε με αφόρητο πονοκέφαλο, ναυτία και ζαλάδα, καθώς το προηγούμενο βράδυ το παρακάνατε με το αλκοόλ και τώρα βρίσκεται αντιμέτωποι με το hangover. Αυτό που είναι ακόμα χειρότερο, είναι ότι πρέπει να σκεφτείτε πως θα πάτε στη δουλειά, καθώς η δικαιολογία έχω “hangover” δεν είναι καλή για τα περισσότερα αφεντικά.
Οι περισσότεροι λοιπόν επιλέγετε να χρησιμοποιήσετε το υποκριτικό σας ταλέντο και να πάρετε τηλέφωνο στο γραφείο λέγοντας πως είστε άρρωστοι, καθώς όλοι οι εργαζόμενοι δικαιούνται αναρρωτικές άδειες σε περίπτωση ασθένειας, όχι όμως σε περίπτωση hangover.
Εσείς μπορεί να νιώθετε πραγματικά άρρωστοι, αλλά τα περισσότερα αφεντικά δεν είναι συμπονετικά προς μια “ασθένεια” που εσείς προκαλέσατε στον εαυτό σας. Λέμε τα περισσότερα, καθώς υπάρχει ένα αφεντικό που δεν την νοιάζει αν οι υπάλληλοι της λείψουν από την δουλειά λόγω hangover.
Σύμφωνα με το BBC, η Claire Crompton, συνιδρύτρια και διευθύντρια της εταιρείας “The Audit Lab”, επιτρέπει στους υπαλλήλους της να παίρνουν “hangover άδεια”, που σημαίνει ότι μπορούν να ζητήσουν άδεια επειδή μέθυσαν ή θέλουν να μεθύσουν! Φυσικά το γεγονός ότι δεν πηγαίνουν στο γραφείο, δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να δουλέψουν, απλά μπορούν να το κάνουν από το σπίτι.
“Τα μέλη της ομάδας μου συνήθως ζητάνε άδεια μια ημέρα πριν, αν έχουν κανονίσει να βγουν έξω”, εξήγησε η Crompton. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να πάρουν άδεια αν είχαν μια απρογραμμάτιστη βραδιά. Στην ουσία δίνει την δυνατότητα στους υπαλλήλους της να δουλεύουν μια μέρα από το σπίτι, κάτι που αρχίζουν να κάνουν και άλλες εταιρείες.
Όσον αφορά τον αριθμό των “hangover αδειών” που μπορεί να πάρει ένα υπάλληλος, είναι ο ίδιος με αυτόν των αναρρωτικών αδειών, δηλαδή απεριόριστος. Αυτό ωστόσο που ζητά από τους υπαλλήλους της η Crompton, είναι να μην εκμεταλλεύονται την πολιτική της εταιρείας, καθώς αν λείπουν δύο και τρεις φορές την εβδομάδα, μπορεί να χαθούν συναντήσεις με σημαντικούς πελάτες. Μέχρι στιγμής όμως, όλοι οι υπάλληλοι σέβονται αυτόν το καινοτόμο κανονισμό.
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!