Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019


Ετοιμες για τη μάχη των προσφορών είναι πλέον μεγάλες αλυσίδες, μικρότερες επιχειρήσεις αλλά και καταναλωτές για την σημερινή Black Friday.
Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του black-friday.global:
  • Η αιχμή της αγοραστικής δραστηριότητας πραγματοποιείται τα μεσάνυχτα και 2-3 μ.μ.
  • Κατά τη διάρκεια της Μαύρης Παρασκευής ένας Έλληνας αγοράζει 4 προϊόντα.
  • Οι Έλληνες σχεδιάζουν να ξοδέψουν περίπου 242 ευρώ ανά άτομο σε διαδικτυακά και φυσικά καταστήματα.
Φέτος ο ανταγωνισμός στον κλάδο των ηλεκτρονικών ειδών αναμένεται ιδιαίτερα αυξημένος. Πολλές αλυσίδες (Public, Media Markt, Πλαίσιο, Κωτσόβολος κ.α) έχουν ήδη σελίδες προσφορών στα online καταστήματά τους, όπου οι καταναλωτές καλούνται να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους και να επιλέξουν τις κατηγορίες προϊόντων που τους ενδιαφέρουν, ώστε να ενημερωθούν με newsletter λίγες ημέρες πριν για τις σχετικές προσφορές.
Με αυτό τον τρόπο η κάθε εταιρεία προσπαθεί να πάρει προβάδισμα, φροντίζοντας αρκετές ημέρες πριν να έχει ενημερώσει τους πελάτες της και μάλιστα για τα προϊόντα που οι ίδιοι έχουν επιλέξει ότι τους ενδιαφέρουν.
Ανάμεσα σε αυτές που συμμετέχουν είναι και σχεδόν όλες οι μεγάλες αλυσίδες ηλεκτρονικών ειδών, και μάλιστα τη στιγμή που η αγορά αναδιαμορφώνεται. Από τη μία η Plaisio μπήκε πλέον και στις λευκές συσκευές. Δηλαδή στις κουζίνες, τα ψυγεία κ.λπ. Αντίστοιχα, τα Public είναι σε στρατηγική συμφωνία με τη Media Markt. Οπότε και από εκεί αναμένονται μεγάλες προσφορές για να χτυπήσουν τον ανταγωνισμό, με τους παραδοσιακούς παίκτες, όπως ο Κωτσόβολος, αλλά και νέους, να ετοιμάζουν τα δικά τους δέλεαρ για τους καταναλωτές.
Στις εταιρείες που είχαν προσφορές το 2018 έρχονται να προστεθούν ο Σκλαβενίτης και ο ΑΒ Βασιλόπουλος, που θα δώσουν το «παρών» στην Black Friday, ενώ την ίδια ώρα αλλάζουν τα δεδομένα στη μάχη των αλυσίδων.
πό την πλευρά τους, η AB Βασιλόπουλος προσφέρει έξτρα πόντους για την κάρτα AB Plus στις 100 πρώτες παραγγελίες που θα γίνουν online στο ηλεκτρονικό κατάστημα της εταιρείας, ενώ από την πλευρά της η Σκλαβενίτης, η οποία όπως έχει δείξει σε όλη την πορεία της στο λιανεμπόριο δεν έχει δείξει και μεγάλο ενδιαφέρον στο μάρκετινγκ και τη διαφήμιση, κάνει την έκπληξη κι ανακοινώνει εκπτώσεις 20% σε είδη σπιτιού και εποχικά είδη για τη Black Friday και το Σάββατο.
Η κατηγορία των ειδών σπιτιού είναι μία νέα δραστηριότητα για την Σκλαβενίτης και έχει αναπτυχθεί κυρίως σε καταστήματα της πρώην Carrefour που εντάχθηκαν στο δίκτυο της μετά την εξαγορά της Μαρινόπουλος.
Ο ρόλος του skroutz.gr, του Amazon και των online προσφορών
Η είσοδος του skroutz.gr στην Black Friday είναι δεδομένα ότι φέρνει τα πάνω-κάτω στη μάχη των προσφορών. Ήδη έχει διαμορφώσει ειδική σελίδα για τις 29 Νοεμβρίου και στην οποία θα φιλοξενήσει προσφορές για εκείνη την ημέρα από πολλά καταστήματα. Μάλιστα, το skroutz.gr προχωρά ένα βήμα πιο πέρα και εμφανίζει προσφορές στην εν λόγω σελίδα. Παρόμοια στρατηγική ακολουθεί και το bestprice.gr το οποίο έχει δημιουργήσει σελίδα τρεχουσών προσφορών και προετοιμάζεται για τις 29 Νοεμβρίου.
Ανάλογη στρατηγική ακολουθεί και το Amazon με καθημερινές προσφορές, οι οποίες αναμένεται να κορυφωθούν έως τις 29 Νοεμβρίου.
Επίσης, στον ιστότοπο black-friday.gr υπάρχουν σύνδεσμοι για όλες τις προσφορές θεματικά. Ειδική σελίδα έχει και το epapoutsia.gr, καθώς και τα kouponia365.gr και picodi.com
Αυτά είναι ορισμένα από τα καταστήματα που συμμετέχουν στην Black Friday
Public
Πλαίσιο
Electrostore24
E-lenovo
E-shop
Media Markt
SpotMechanic
Volton
Ηρων
Energy-market
Δίκτυο καθηγητών
Δάσκαλοι
NN Direct
Mandellos sport
Intersport
Zackret
Tsakiris Mallas
Triumph
spartoo
myshoe
KOOLPFLY
Funky Buddha
Zara
H&M
Bershka
Factory Outlet
Delikaris Sport
Cosmos Sport
Celestino
BrandGalaxy
Be casual
alter shop
Vagrancy Lifestyle
deVIL perfume
notos
Attica
Hondos Center
Κωτσόβολος
Mat Fashion
Factory Outlet
Sticky
spitishop
24home.gr
pullandBear
Notino
asos
Pink Woman
Sephora
Adidas
Welcome Stores
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!