Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019


Κακά μαντάτα για τους macro-Influencers αυτού του κόσμου έφερε η έρευνα που διενήργησε η InfluencerDB και δημοσιεύτηκε στο Mobile Marketer. Σύμφωνα λοιπόν με τα αποτελέσματα, καταγράφηκε ιστορικό χαμηλό όσον αφορά την αλληλεπίδραση (engagement) των Influencers με το κοινό τους. Τι σημαίνει αυτό; Παρά το γεγονός πως πολλοί celebrities και μη, με εκατοντάδες χιλιάδες followers, δεν παίρνουν τα αντίστοιχα likes και comments στις φωτογραφίες τους.
Κυριότερη αιτία αυτού του συμπτώματος είναι το γεγονός πως πλέον τα προφίλ τους έχουν γεμίσει με πληρωμένα posts και διαφημίσεις, κάτι που κάνει το κοινό τους να απομακρύνεται, παρά να έρχεται κοντά. Οι χρήστες του Instagram φαίνεται πως έχουν κουραστεί από τα πληρωμένα posts των διάσημων και τους γυρνούν επιδεικτικά την πλάτη.
Βέβαια, σύμφωνα με τη συγκεκριμένη έρευνα, τα posts με τα περισσότερα likes στις σελίδες των influencers είναι τα sponsored, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με τα παραπάνω αποτελέσματα. Κι αυτό γιατί ίσως αυτά τα posts είναι πιο επαγγελματικά, ενώ οι influencers (μιας και έχουν πληρωθεί) ρίχνουν περισσότερο βάρος και προσοχή σε αυτά, παρά στα μη-sponsored. Παράλληλα, ο αλγόριθμος του Instagram προωθεί περισσότερο τα posts που είναι πληρωμένα. Guess why.
Ο δείκτης αλληλεπίδρασης στους περισσότερους macro-influencers (λογαριασμοί από 50.000 followers και πάνω) έχει πέσει στο 2.4%, από το 4% που ήταν πριν τρία χρόνια. Από την άλλη, οι micro-influencers φαίνεται πως αποτελούν μια πολύ καλύτερη και αξιόπιστη λύση για τις εταιρείες που θέλουν να διαφημίσουν τα προϊόντα τους. Κι αυτό γιατί σύμφωνα με τα στοιχεία του InfluencerDB, οι χρήστες με 10.000 followers ή και λιγότερους έχουν πολύ μεγαλύτερο δείκτη αλληλεπίδρασης με το κοινό τους.
Μπορεί να έχουν λιγότερο κόσμο να τους ακολουθεί στο προφίλ τους, ωστόσο είναι πιο πιστοί και κάνουν πιο συχνά likes ή σχόλια. Έτσι ένας influencer με 10.000 followers έχει κατά μέσο όρο έναν δείκτη αλληλεπίδρασης που φτάνει το 3.6%, ενώ ένας που έχει 5.000 με 10.000 followers φτάνει ακόμη και το 8.8% στον δείκτη αλληλεπίδρασης.
(Κεντρική φωτογραφία: 123rf.com)
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!