Τρίτη 29 Μαΐου 2018


Τον επόμενο μήνα, οι θαυμαστές της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν κομμάτια από τις γαμήλιες τούρτες των γαλαζοαίματων του Ηνωμένου Βασιλείου, που αναμένεται να βγουν τον επόμενο μήνα «στο σφυρί». Τι κι αν ορισμένα εξ αυτών είναι ηλικίας… δεκαετιών;
Τα πέντε κομμάτια από τις τούρτες των βασιλικών γάμων αναμένεται να πωληθούν για εκατοντάδες ή πιθανόν για χιλιάδες δολάρια το καθένα εξ αυτών τον επόμενο μήνα, σε μια δημοπρασία που θα διεξαχθεί στο Λας Βέγκας από τις 18 έως τις 23 Ιουνίου, από τον οίκο δημοπρασιών Julien’s.
Ωστόσο, σε όσους θελήσουν να πάρουν, στην κυριολεξία, μια γεύση από τα μοναδικά αυτά ενθύμια, οι ειδικοί προειδοποιούν: «Δεν είναι βρώσιμα» δήλωσε ο Ντάρεν Τζούλιεν, ο διευθύνων σύμβουλος του οίκου δημοπρασιών.
Τα κομμάτια αυτά «προήλθαν από ανθρώπους που παρέστησαν στον γάμο και έκτοτε τα διατήρησαν στο ψυγείο» εξήγησε ο Τζούλιεν. «Είναι κάπως δύσκολο να πετάξεις κάτι που σου πρόσφεραν μέλη της βασιλικής οικογένειας» εξήγησε.
Στα χαϊλάιτς της εκδήλωσης, ένα κομμάτι τούρτα από τον γάμο του Καρόλου και της Νταϊάνας, που παρουσιάστηκε σε ένα λευκό κουτί, όπου αναγραφόταν με ασημένια γράμματα «Κ-Ντ. Ανάκτορα Μπάκιγχαμ 29η Ιουλίου του 1981». Η τιμή του αναμένεται να φθάσει μεταξύ 800-1200 δολαρίων, επισήμανε ο οίκος.
Επίσης, η τούρτα με φρούτα που προσφέρθηκε στους καλεσμένους στον γάμο του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον το 2011, παρουσιάστηκε σε ένα μεταλλικό κουτί όπου περιλαμβάνεται και η κάρτα προς τους τυχερούς καλεσμένους με το μήνυμα: «με τις θερμότερες ευχές, εκ μέρους του πρίγκιπα της Ουαλίας και της Δούκισσας της Κορνουάλης γιορτάζοντας τον γάμο του Δούκα και της Δούκισσας του Κέιμπριτζ». Το κομμάτι από το γλυκό υπολογίζεται να πωληθεί μεταξύ 600-800 δολαρίων, αν και το 2014 κομμάτι από τη γαμήλια τούρτα του Ουίλιαμ και της Κέιτ πωλήθηκε έναντι του ποσού των 7500 δολαρίων.
«Στο σφυρί» θα βγουν επίσης κομμάτια από τις τούρτες των γαμήλιων τελετών του Καρόλου με την Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς, το 2005, και του πρίγκιπα Άντριου με τη Σάρα Φέργκιουσον το 1986, η αξία των οποίων εκτιμάται μεταξύ 600-800 δολαρίων.
Αλλά κι ένα κομμάτι τούρτα από τον γάμο της πριγκίπισσας Άννας με τον πρώτο της σύζυγο Μαρκ Φίλιπς με την τιμή του να εκτιμάται μεταξύ 300-500 δολαρίων.
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!