Τετάρτη, 23 Μαΐου 2018


Η Κίρα Κοντράτκοβα, ρωσίδα φοιτήτρια στο πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Σαν Φρανσίσκο, είχε κάτι να πει το προηγούμενο Σαββατοκύριακο όταν κέρδισε σε έναν διαγωνισμό κινεζικής γλώσσας μαζί με άλλους δύο συμμετέχοντες. Η Κίρα κατέλαβε την πρώτη θέση στον περιφερειακό προκαταρκτικό διαγωνισμό του Σαν Φρανσίσκο στις εξετάσεις επάρκειας της κινεζικής γλώσσας 2018 «Chinese Bridge».

«Η διάκριση αυτή με κάνει να θέλω να γίνω ακόμα καλύτερη στα κινεζικά και να αναπτύξω τις γέφυρες μεταξύ των χωρών μας», είπε η νικήτρια μετά τον διαγωνισμό που διεξήχθη στο κινεζικό γενικό προξενείο στο Σαν Φρανσίσκο, κατά τη διάρκεια του οποίου οι διαγωνιζόμενοι απέδειξαν τις δεξιότητές τους στην κινεζική γλώσσα και στην κατανόηση της κινεζικής ιστορίας και παράδοσης, ενώ μετείχαν και σε μια εκπομπή ταλέντων που περιελάμβανε τραγούδι και χορό.

Η Κοντράτκοβα είναι μεταπτυχιακή φοιτήτρια με υποτροφία Fulbright στη διδασκαλία της αγγλικής ως ξένης γλώσσας στο Πανεπιστήμιο του Σαν Φρανσίσκο. Αποφοίτησε από το Τμήμα ξένων γλωσσών ρωσικού πανεπιστημίου έχοντας σπουδάσει τα μανταρίνικα (την επίσημη κινεζική γλώσσα) πριν από αρκετά χρόνια. Στον διαγωνισμό παρουσίασε μια ομιλία με τίτλο «Ο Κύκλος των Φίλων μου» για το πώς έκανε φίλους στις Ηνωμένες Πολιτείες, στη Ρωσία και στην Κίνα.

Στην ομιλία της η Κίρα χαρακτήρισε πολύ σημαντικό "να έχουμε πολλούς φίλους από το εξωτερικό, ειδικά αυτή την εποχή που μπορεί να υπάρχει ένταση στις σχέσεις μεταξύ των χωρών. Οι φίλοι όμως θα παραμείνουν πάντα φίλοι και μπορούμε να κάνουμε μαζί τον κόσμο αυτό καλύτερο". Περιέγραψε την εμπειρία της πριν από πέντε χρόνια όταν μάθαινε κινεζικά, στη διάρκεια των οποίων παρακολούθησε για έναν χρόνο μαθήματα στο Τμήμα Ξένων Γλωσσών του Πανεπιστημίου του Τιαντσίν, όπου δημιούργησε γερές φιλίες.

Ο περιφερειακός διαγωνισμός του Σαν Φρανσίσκο είναι μία διαδικασία επιλογής υποψηφίων για τον παγκόσμιο τελικό του κινεζικού διαγωνισμού επάρκειας «Chinese Bridge» ο οποίος θα πραγματοποιηθεί φέτος στην έδρα του Ινστιτούτου Κονφούκιος στην Κίνα. Ο διαγωνισμός που ξεκίνησε το 2002, έχει γίνει μια πολύ γνωστή πολιτιστική πλατφόρμα παγκοσμίως για εκείνους που μαθαίνουν κινεζικά. Μετά τη νίκη της στον περιφερειακό διαγωνισμό του Σαν Φρανσίσκο, στον οποίο συμμετείχαν 15 υποψήφιοι από λύκεια και πανεπιστήμια που επιλέχθηκαν από το παράρτημα του Ινστιτούτου Κονφούκιος στις ΗΠΑ, η Κίρα θεωρείται πλέον επαρκής να συμμετάσχει στον παγκόσμιο τελικό.

Ακριβώς όπως η Κίρα, και ο Ναθάνιελ, τελειόφοιτος του λυκείου Γκάρφιλντ στο Σιάτλ, έχει ενθουσιασθεί από το γεγονός ότι έλαβε μέρος στον περιφερειακό διαγωνισμό του Σαν Φρανσίσκο και θα έχει την ευκαιρία να πάει στην Κίνα για τον παγκόσμιο τελικό. «Λατρεύω τα κινεζικά και την κινεζική κουλτούρα, ειδικά το κινεζικό φαγητό» λέει χαμογελώντας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!