Σάββατο 5 Μαΐου 2018


«Επιστρέψαμε στο δίκτυο, υπό τα χειροκροτήματά σας και την προτροπή σας να πάμε να γαμ@σουμε τις μάνες μας». Με αυτή την ανάρτηση, η σατιρική εβδομαδιαία εφημερίδα Charlie Hebdo επέστρεψε σήμερα στο twitter μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις του Ιανουαρίου 2015.
«Έπειτα από μια τεχνική βλάβη, πέρα από τον έλεγχό μας, τον Ιανουάριο του 2015, η παρουσία μας στο Twitter διεκόπη προσωρινά», ανέφερε η ανάρτηση της εφημερίδας, που συνοδεύεται με ένα σκίτσο, όπου ένα περιστέρι, του ίδιου χρώματος με το πτηνό του λογότυπου του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, πετά κουτσουλώντας μνημεία του Παρισιού.
Το τελευταίο tweet του Charlie Hebdo αναρτήθηκε στις 7 Ιανουαρίου 2015, την μέρα της τζιχαντιστικής επίθεσης στα κεντρικά γραφεία του εντύπου στο Παρίσι που είχε αποτέλεσμα 12 συντάκτες και εργαζόμενοι της εφημερίδας να χάσουν τη ζωή τους.
Το σκίτσο ήταν του σκιτσογράφου Ονορέ ο οποίος σκοτώθηκε στην επίθεση μαζί με άλλους εμβληματικούς συντάκτες και σκιτσογράφους της εφημερίδας, όπως τους Βολίνσκι, Καμπί, Σαρμπ και Τινιού.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!