Σάββατο 24 Ιουνίου 2017

Johnny Depp: Πέρασε καιρός από την τελευταία φορά που ηθοποιός δολοφόνησε Πρόεδρο των ΗΠΑ
Αντιδράσεις προκάλεσαν όσα είπε ο Johnny Depp, με δηλώσεις που έμοιαζαν να αποτελούν απειλή κατά της ζωής του Προέδρου της Αμερικής, Ντόναλντ Τραμπ. Το περιστατικό συνέβη κατά την παρουσίαση της πρόσφατης ταινίας του Depp, «The Libertine», στο φεστιβάλ του Γκλάστονμπέρι της Αγγλίας.
Κατά τη διάρκεια της προβολής ο γνωστός ηθοποιός Johnny Depp απευθύνθηκε προς το κοινό ρωτώντας «Μπορείτε να φέρετε τον Τραμπ εδώ;».
Αρχικά το κοινό αντέδρασε γιουχάροντας πιστεύοντας πως ο ηθοποιός στηρίζει τον Αμερικανό Πρόεδρο, αλλά ο ηθοποιός εξήγησε ότι υπήρξε παρεξήγηση. «Με παρερμηνεύσατε. Πότε ήταν η τελευταία φορά που ένας ηθοποιός σκότωσε έναν πρόεδρο;» είπε και συμπλήρωσε «Επίσης, εγώ δεν είμαι ηθοποιός. Απλά λέω ψέματα για να ζήσω. Πάει όμως καιρός που το κάνω αυτό».
Ο ηθοποιός προέβλεψε ότι τα εν λόγω σχόλιά του, τα οποία μάλλον αναφέρονται στη δολοφονία του Αβραάμ Λίνκολν από τον ηθοποιό John Wilkes Booth το 1865, θα ήταν αμφιλεγόμενα. «Είμαι σίγουρος ότι τα λεγόμενά μου θα βρεθούν δημοσιευμένα στις εφημερίδες και είναι τραγικό αυτό. Ήταν απλά μια ερώτηση. Δεν υπαινίσσομαι κάτι».
Η τοποθέτηση Depp όπως είναι λογικό δημιούργησε σάλο τόσο στις ΗΠΑ ενώ δεν λείπουν κι εκείνοι που θεωρούν ότι η τοποθέτηση του Ντεπ παραβιάζει το νόμο. Κι αυτό γιατί στις ΗΠΑ με βάση το άρθρο 18, παράγραφος 871 του ποινικού κώδικα μπορεί να θεωρηθεί απειλή προς τον Αμερικανό Πρόεδρο και αποτελεί κακούργημα το οποίο κατά περίπτωση τιμωρείται είτε με πενταετή φυλάκιση ή με πρόστιμο. Στο συγκεκριμένο μάλιστα άρθρο περιλαμβάνονται οι απειλές και κατά του Αντιπροέδρου.
Παρά ταύτα δεν είναι κάτι το οποίο αναμένεται να κινήσει από την πλευρά του Τραμπ κάποια επίσημη δίωξη καθώς δεν είναι και η πρώτη φορά… Τους τελευταίους μήνες τόσο η Madonna, όσο και ο ράπερ Snoop Dogg έχουν προβεί σε σφοδρή κριτική προς τον Τραμπ.
Συγκεκριμένα η Madonna είχε πρόσφατα τονίσει πως «μου έχει περάσει τον τελευταίο καιρό αρκετές φορές από το μυαλό να ανατινάξω τον Λευκό Οίκο» και ο Snoop Dogg σε πρόσφατο Video κλιπ του εμφανίζεται να πυροβολεί ένα κουκλάκι με την μορφή του Τραμπ.
Σημειώνεται πάντως πως το γεγονός πως τα περιστατικά αυτά πληθαίνουν από την πλευρά του καλλιτεχνικού κόσμου δεν έχει αφήσει «άπραγες» τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ οι οποίες έχουν σημειώσει μεν πως «δεν υπάρχουν έρευνες σε εξέλιξη για τέτοιου τύπου τοποθετήσεις» αλλά «ο ρόλος των μυστικών υπηρεσιών είναι να προστατεύεται η ακεραιότητα και ο θεσμός του Αμερικανού Προέδρου με κάθε τρόπο».
Αξίζει πάντως να υπογραμμιστεί πως είναι η πρώτη φορά στη σύγχρονη πολιτική ιστορία των ΗΠΑ που ο καλλιτεχνικός τρόπος επιλέγει να «πλήξει» τον Πρόεδρο της χώρας με τόσο «αιχμηρό» τρόπο.

 
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!