Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

Μύθοι και αλήθειες για τα αρώματα που χρησιμοποιούμε
Χαλάνε τα αρώματα;
Η ζέστη και η υγρασία μπορούν να προκαλέσουν τη γρηγορότερη διάσπαση των αρωματικών ελαίων, αλλοιώνοντας την μυρωδιά του αρώματος, γι’ αυτό καλό είναι να αποφεύγετε να τα αποθηκεύετε στο μπάνιο ή σε άλλους χώρους με ζέστη και υγρασία.

Είναι ασφαλής «μπούσουλας» επιλογής το πώς μυρίζει ένα άρωμα στο tester χαρτάκι;
Είναι αδύνατον να διαπιστώσει κανείς πώς θα μυρίζει ένα άρωμα πάνω του, παρά μόνο αν το δοκιμάσει στην επιδερμίδα του. Το κάθε άρωμα αναδίδει διαφορετική μυρωδιά, όχι μόνο όταν το ψεκάζετε στο χαρτάκι δοκιμής του καταστήματος, αλλά και από άνθρωπο σε άνθρωπο, αφού «ανακατεύεται» με την μυρωδιά του δέρματός μας.

Ποιος είναι ο σωστός τρόπος να φοράμε ένα άρωμα;
Ο «κανόνας» του ψεκασμού σε σύννεφο, μέσα από το οποίο πρέπει να περάσετε, δεν είναι απαραίτητα ο σωστός. Ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος είναι να ψεκάσετε κατευθείαν στα φυσικά πιο θερμά σημεία του σώματος, όπως ο λαιμός και το στέρνο, όταν είναι στεγνά. Μην το παρακάνετε σε ποσότητα: Η μυρωδιά, μέσω της θερμότητας αυτών των περιοχών, αναδίδεται ομοιόμορφα κατά την διάρκεια της ημέρας.

Κολόνια ή άρωμα; Ποιο είναι το σωστό;
Υπάρχει η παρανόηση πως η κολόνια αναφέρεται σε ανδρικά προϊόντα και το άρωμα σε γυναικεία. Αυτό δεν ισχύει: Οι δύο διαφορετικοί όροι έχουν να κάνουν με την ποσότητα αρωματικών ελαίων που περιέχεται στο μίγμα. Ο διαχωρισμός είναι ο εξής: Eau de cologne, με μόλις 3% συγκέντρωση αρωματικού ελαίου, Eau de toilette, με 10%, eau de parfum με 15-20% και σκέτο perfume, που είναι το πιο έντονο, με 25% περίπου.

Πρέπει να τρίψεις το άρωμα στο δέρμα σου;
Πολλοί ψεκάζουν τα χέρια τους, από την εσωτερική πλευρά των καρπών τους, και στη συνέχεια τρίβουν τις περιοχές μεταξύ τους για να διαχυθεί το άρωμα. Στην πραγματικότητα, αυτό διασπά ταχύτερα τα έλαια, με αποτέλεσμα να μειώνεται η διάρκεια «ζωής» του αρώματος.

Όσο πιο έντονο, τόσο καλύτερο το άρωμα;
Όχι. Το ζήτημα είναι ποιο άρωμα ταιριάζει στο κάθε άτομο και στη διάθεσή του. Μπορεί για κάποιον το έντονο άρωμα μεγάλης έντασης να είναι το ιδανικό, αλλά το ίδιο άρωμα σε μικρότερη συγκέντρωση (άρα πιο «αδύναμο») να ταιριάζει γάντι σε περιστάσεις που υιοθετείται πιο διακριτικό ή χαλαρό στιλ.

Γιατί δεν μυρίζει το ίδιο ένα άρωμα κατά την διάρκεια της ημέρας;
Αυτό είναι πιθανότατα δείκτης ότι… είναι ένα καλό άρωμα. Πολλά αρώματα αναδίδουν σταδιακά τις διαφορετικές νότες των υλικών από τα οποία φτιάχτηκαν, κι αυτό δεν σημαίνει ότι είναι «ελαττωματικά» επειδή δεν τα αναδίδουν όλα εξ αρχής, αλλά ότι είναι καλής ποιότητας.

Όσο πιο ακριβό, τόσο καλύτερο;
Σε αρκετές περιπτώσεις ακριβών αρωμάτων, πληρώνουμε σε μεγάλο βαθμό τη φίρμα και όχι τις πρώτες ύλες. Το παν είναι να βρείτε το άρωμα που ταιριάζει σε εσάς, στην επιδερμίδα σας, στη διάθεσή σας και να διαρκεί όσο θέλετε, δημιουργώντας την αίσθηση που επιθυμείτε. Αν αυτό το βρείτε σε ένα ποιο οικονομικό άρωμα, δεν έχει σημασία: Έχετε βρει το καλύτερο άρωμα για εσάς.

Πηγή: BussinessInsider

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!