Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017


Καυτό αναμένεται να είναι το διήμερο σήμερα και αύριο στις περισσότερες περιοχές της χώρας με το νέο ισχυρό κύμα ζέστης να ανεβάζει τη θερμοκρασία στους 40 βαθμούς Κελσίου και κατά τόπους ο υδράργυρος να αγγίζει τους 42°C.

Στους 39 βαθμούς Κελσίου προβλέπει η ΕΜΥ σήμερα και αύριο τη θερμοκρασία στην Αθήνα, αλλά σε Θεσσαλία, Στερεά και Αν. Πελοπόννησο θα αγγίξει τους 42°C.

Στις παραθαλάσσιες περιοχές, τα νησιά του Ιονίου, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη, σήμερα η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου και την Πέμπτη τους 37°C -38°C και κατά τόπους στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και την Κρήτη τους 39 με 42 βαθμούς Κελσίου.

Στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές, το μελτέμι θα κάνει πιο δροσερή την κατάσταση και έτσι η θερμοκρασία και τις δύο ημέρες δεν ξεπεράσει τους 33 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Ανάσα δροσιάς για όλη τη χώρα αναμένεται από την Παρασκευή, οπότε και αναμένεται η θερμοκρασία να σημειώσει σταδιακή πτώση από τα βόρεια, η οποία θα γίνει αισθητή αρχικά στα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά και το Σάββατο σε όλη τη χώρα.

Αναλυτικά ο καιρός σήμερα

Σήμερα, Τετάρτη 12 Ιουλίου αναμένεται αίθριος καιρός με τοπικές μόνο νεφώσεις το μεσημέρι και απόγευμα στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχοπτώσεων υπάρχει στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης από το μεσημέρι.

Η θερμοκρασία στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα κυμανθεί από 19 έως 39 βαθμούς, στη δυτική Μακεδονία και την Ήπειρο από 17 έως 37, στη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο από 21 έως 40, στα νησιά του Ιονίου από 20 έως 36, στα νησιά Αιγαίου από 20 έως 37. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τόπους στην νότια Κρήτη και τη Ρόδο η θερμοκρασία θα φτάσει τους 39 με 40 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ, στο κεντρικό Αιγαίο από 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ και στο νότιο Αιγαίο από 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Οι θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 26 έως 40 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 26 έως 38 βαθμούς.

Στη Λέσβο αναμένεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 37 βαθμούς.
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!