Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016


Η Amazon λάνσαρε την Τετάρτη μία πλήρη υπηρεσία streaming μουσικής, με ιδιαίτερα χαμηλές συνδρομές -μέχρι και 3,99 δολαρίων τον μήνα- για τους κατόχους του ηχείου Amazon Echo.

Η νέα υπηρεσία ονομάζεται Amazon Music Unlimited και ανταγωνίζεται το Spotify και το Apple Music, δίνοντας στους χρήστες τη δυνατότητα πρόσβασης σε έναν μεγάλο κατάλογο τραγουδιών on demand. Οι συνδρομές για μουσική στο Echo κοστίζουν 3,99 δολάρια τον μήνα.

Για πρόσβαση πέρα από τη συγκεκριμένη συσκευή, αυξάνονται στα 7,99 δολάρια τον μήνα για μέλη του Amazon Prime και στα 9,99 για μη μέλη. Σημειώνεται πως η Amazon θα συνεχίσει να προσφέρει μια περιορισμένη υπηρεσία streaming στα μέλη του Prime, δωρεάν.

Η εταιρεία δείχνει να βασίζεται στο «έξυπνο» ηχείο Echo (ανταποκρίνεται σε φωνητικές εντολές) για να ξεχωρίσει όσο δραστηριοποιείται περισσότερο στον χώρο του streaming. Το ηχείο κυκλοφόρησε πέρυσι και σημείωσε επιτυχία, κάνοντας πολλούς αναλυτές να προβλέψουν πως οι φωνητικές εντολές θα εξελιχθούν σε βασικό τρόπο αλληλεπίδρασης των χρηστών με τις συσκευές τους.



Η Amazon έχει φτιάξει ένα εξελιγμένο σύστημα φωνητικού ελέγχου για το Echo, καθώς εκτιμά πως τέτοιες «έξυπνες» οικιακές συσκευές θα αποτελέσουν «κλειδί» για την ανάπτυξη της μουσικής βιομηχανίας, κατά τον Στιβ Μπουμ, αντιπρόεδρο της Amazon Music, που επεσήμανε πως η πρώτη φάση της ανάπτυξης στο streaming μουσικής οφείλεται στα smartphones, εκτιμώντας πως η δεύτερη θα προέλθει από το σπίτι.

Υπενθυμίζεται πως πριν από λίγο καιρό η Google παρουσίασε το δικό της «έξυπνο» ηχείο, Google Home, το οποίο αξιοποιεί τις δυνατότητες του βοηθού τεχνητής νοημοσύνης της, Google Assistant.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!