Σάββατο 27 Αυγούστου 2016

Οι ωραιότερες παραλίες της ΜάνηςΒοτσαλωτές στην πλειοψηφία τους, αλλά και με αμμουδιές – έκπληξη εδώ κι εκεί, όλες τους με διάφανα γαλαζοπράσινα νερά και, κατά κανόνα, ονειρική ησυχία. Οι παραλίες εκεί στον νότο της Πελοποννήσου είναι βγαλμένες από τα πιο καλοκαιρινά μας όνειρα.

Η Αγία Βαρβάρα


Ψιλή, χρυσαφένια άμμος, κρυστάλλινα νερά, φουντωτές πικροδάφνες για την απαραίτητη σκιά κι ένα παράξενο εκκλησάκι στην άκρη της, που ο θρύλος λέει ότι κρύβει τον θησαυρό κάποιων πειρατών.

Η Κοκκάλα


Με τα μεγάλα λευκά της βότσαλα, τα σμαραγδένια νερά και τις καλαμένιες ομπρέλες της να φωλιάζουν στον απάνεμο κολπίσκο.

Ο Φονέας


Στη Μεσσηνιακή Μάνη, κοντά στην Καρδαμύλη, έχει εξωτικά γαλαζοπράσινα νερά, μεγάλα λευκά βότσαλα που αντανακλούν το φως του ήλιου και επιβλητικά βράχια να την κορνιζάρουν.

Η Αλύπα


Ολόλευκα βότσαλα κι εδώ, σμαραγδένια, διάφανα νερά και πέτρινοι πύργοι στο φόντο, για να μην ξεχνάτε ούτε λεπτό πού ακριβώς βρίσκεστε.

Το Λιμένι


Μακράν τα πιο τιρκουάζ νερά της Μάνης (αν όχι και ολόκληρης της Πελοποννήσου) τα έχει μια παραλία που δεν είναι ακριβώς παραλία: Σε αυτή την ονειρική φυσική πισίνα θα βουτήξετε από βραχάκια και σκαλάκια, και δεν θα σας πειράξει καθόλου.

Το Πόρτο Κάγιο


Ένας κλειστός, βοτσαλωτός κολπίσκος με διάφανα νερά και φοβερά ταβερνάκια σχεδόν πλάι στο κύμα, για λουκούλλεια γεύματα μετά τις βουτιές σας.

Το Μαρμάρι


Φωτό: Villa Limeni

Μία αμμουδιά - έκπληξη, από τις ελάχιστες της λακωνικής Μάνης, κρυμμένη ανάμεσα στους γυμνούς λόφους στον δρόμο από τη Βάθεια προς το Ταίναρο, με διάφανα βαθυγάλαζα νερά και φανατικό κοινό.

Η Στούπα


Αμμουδερή κι αυτή, στη Μεσσηνιακή Μάνη όμως, ξακουστή και πολυσύχναστη και φουλ οργανωμένη με ξαπλώστρες και beach bars. Χρυσαφένια άμμος, κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα και ρηχά, ιδανικά για πιτσιρίκια νερά είναι τα δυνατά χαρτιά της.

Η Πλατιά Άμμος


Φωτό: Web-Greece

Μεσσηνιακής Μάνης συνέχεια, με αυτήν εδώ την εκπληκτική παραλία: Σκουρόχρωμη άμμος, ψιλό βοτσαλάκι, βαθυγάλαζα νερά και… τίποτα άλλο –ούτε καν στεριά στον ορίζοντα– συνθέτουν την καρτποσταλική εικόνα της.

Ο Κότρωνας


Φωτό: Villa Limeni

Επιστρέφουμε, για το τέλος, στη λακωνική Μάνη, για να βουτήξουμε στα απολύτως διάφανα νερά του Κότρωνα, από μια εκ των δύο παραλιών που σχηματίζει αυτή η εντυπωσιακή «νησίδα» χρωματιστού βότσαλου που βλέπετε στη φωτογραφία επάνω.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!