Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016


«Κίνηση αγένειας» χαρακτηρίζουν οι επιστήμονες την ανάγκη κάποιου να τηλεφωνήσει σε στιγμές που βρίσκεται «κολλημένος» σε κάποιο μέσο συγκοινωνίας. Σύμφωνα με νέα έρευνα, αυτό είναι εκνευριστικό και κάποιες φορές μπορεί να εξοργίσει κάποιον, ακόμη και εάν μιλάει ψιθυριστά.

Αμερικανοί επιστήμονες ισχυρίζονται κατάφεραν να εξηγήσουν γιατί είναι τόσο ενοχλητικό να ακούμε, ακόμη παρά τη θέλησή μας, τις συζητήσεις άλλων στο κινητό.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα ειδικών από το Πανεπιστήμιο Cornell, ακόμη και λόγια από μία συζήτηση που ακούμε άθελά μας, κεντρίζει πολύ περισσότερο την προσοχή μας από τη συζήτηση δύο διπλανών μας.

«Είναι πιο δύσκολο να αποσπάσουμε την προσοχή μας από μια συζήτηση που κρυφάκουμε, παρά από μια κανονική συζήτηση», επισημαίνει ο υποψήφιος διδάκτορ LaurenEmberson, συντάκτης της μελέτης.

«Οι “μισοί διάλογοι” αποσπούν πολύ πιο εύκολα την προσοχή μας, έτσι εξηγείται το ότι βρίσκουμε τις συνομιλίες στα κινητά τόσο ενοχλητικές», συμπληρώνει oίδιος.

Τον περασμένο χρόνο, οι Αμερικανοί πέρασαν 2,3 τρισεκατομμύρια λεπτά μιλώντας στο κινητό τους τηλέφωνο, εννέα φορές περισσότερο χρόνο από το 2000, σύμφωνα με την CTIA.

Η μελέτη θα δημοσιευτεί την Τρίτη στην επιστημονική επιθεώρηση Psychological Science.

Πηγή: tanea.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!