Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015


Σχεδόν 9 εκατομμύρια τηλεθεατές παρακολούθησαν την Κυριακή στη Βρετανία το τελευταίο επεισόδιο του έκτου, και τελευταίου, κύκλου της επιτυχημένης σειράς "Ο Πύργος του Ντάουντον", αν και οι πρωταγωνιστές του θα επιστρέψουν τα Χριστούγεννα στη μικρή οθόνη για ένα "εορταστικό" επεισόδιο.

Το τελευταίο επεισόδιο, διάρκειας 90 λεπτών, που προβλήθηκε την Κυριακή από το ITV, καθήλωσε 8,8 εκατομμύρια τηλεθεατές (39%), σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο του τηλεοπτικού καναλιού.

Ο έκτος κύκλος της σειράς εποχής διαδραματίζεται στα τέλη της δεκαετίας του 1920, λίγο πριν από τη Μεγάλη Ύφεση και παρουσιάζει τις περιπέτειες της αριστοκρατικής οικογένειας των Κρόουλι και των υπηρετών τους στον μαγευτικό πύργο τους κοντά στο Γιορκ και τον τρόπο με τον οποίο προσαρμόζονται στην εξέλιξη της βρετανικής κοινωνίας.

Η σειρά, που ήταν δημιούργημα του Βρετανού Τζούλιαν Φέλοους, γνώρισε παγκόσμια επιτυχία και προβλήθηκε σε εκατό χώρες.

Με τους τίτλους τέλους, εκατομμύρια Βρετανοί είπαν αντίο σε μια από τις σειρές που αγαπήθηκε περισσότερο στη βρετανική τηλεόραση.

"Πώς θα είναι τα κυριακάτικα βράδια μας χωρίς την οικογένεια Κρόουλι;" διερωτήθηκε η εφημερίδα The Telegraph ενώ χιλιάδες συγκινημένοι λάτρεις του "Πύργου"
θρηνούσαν στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.

"Έκλαιγα και έπινα τσάι σε όλο το επεισόδιο. Αυτή η σειρά είναι απίστευτη. (Αναμένω) με ανυπομονησία το έκτακτο χριστουγεννιάτικο επεισόδιο", έγραψε στο Twitter μια γυναίκα.

Η σειρά έχει τιμηθεί κατ' επανάληψη με βραβεία Emmy, Golden Globes, και Bafta.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!