Παρασκευή 30 Μαΐου 2014


Ο Ολυμπιακός έκανε το πιο αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά τη νίκη με 69-64 στο ΟΑΚΑ επί του Παναθηναϊκού, καθώς «έσπασε» την έδρα του αντιπάλου του, προηγείται πλέον με 2-1 και την Κυριακή, ενώπιον του κοινού του στο ΣΕΦ, θα επιδιώξει να σημειώσει την τρίτη νίκη για να πανηγυρίσει το δεύτερο «σκουντέτο» την τελευταία τριετία.
Να σημειωθεί ότι αυτό ήταν το πρώτο break για τους «ερυθρόλευκους» επί του Παναθηναϊκού μετά από 21 χρόνια, σε αγώνα πλέι οφ. Με κεκτημένη ταχύτητα από την ευρείας έκτασης νίκη στο δεύτερο παιχνίδι, ο Ολυμπιακός κυριάρχησε στο πρώτο δεκάλεπτο. Οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν την... αναρχία του αντιπάλου τους στην οργάνωση και με πρωταγωνιστή τον Πρίντεζη στη ρακέτα (7π.) προηγήθηκαν με 12-4 στο 5΄.
Ωστόσο η αφύπνιση του πιο σταθερού παίκτη των τελικών από πλευράς Παναθηναϊκού, Δημήτρη Διαμαντίδη (7 διαδοχικοί πόντοι), έφεραν τους γηπεδούχους, που κυριάρχησαν στα ριμπάουντ στο -1 (13-14 στο 7΄). Κάπου εκεί, όμως, ανέλαβε δράση και πάλι η φροντ λάιν του Ολυμπιακού και με επιμέρους σκορ 7-2, που ολοκληρώθηκε με καλάθι του Ντάνστον στην εκπνοή μετά από ασίστ του Μάντζαρη, η ομάδα του Μπαρτζώκα μπήκε στη β΄ περίοδο στο +6 (21-15).

Με τον Σπανούλη στον πάγκο και τον Κόλινς σε θέση οργανωτή ο Ολυμπιακός απέδωσε καλύτερα και με τον Αμερικανό να εντυπωσιάζει σε δημιουργία και εκτέλεση οι «ερυθρόλευκοι» ξέφυγαν και πάλι με +9 (29-20 στο 14΄). Η απόφαση του Μπαρτζώκα να παίξει με τρία γκαρντ (Σπανούλη, Κόλινς, Σλούκα) έκανε τον Ολυμπιακό πιο γρήγορο σε άμυνα και επίθεση και οι φιλοξενούμενοι κράτησαν τη διαφορά μέχρι το ημίχρονο (36-28).

Παρά τα διαδοχικά λάθη του Ολυμπιακού στα πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου, οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν στα πρόσωπα των Λοτζέσκι και Σπανούλη πολύτιμα τρίποντα και στο 25΄ ξέφυγαν με +12 (44-32), ενώ με τον Πέτγουεϊ να δίνει συνέχεια στην ευστοχία από τα 6.75 εκτόξευσαν τη διαφορά στο +16 (56-40) με τη λήξη του δεκαλέπτου.
Στο τελευταίο μέρος του αγώνα, όμως, οι «πράσινοι» εκμεταλλεύτηκαν τη χαλάρωση και την αδράνεια των αντιπάλων τους και με τον Διαμαντίδη να τους οδηγεί συν την πιεστική άμυνά τους, που άγγιζε τα όρια του φάουλ, έτρεξαν το εντυπωσιακό επιμέρους σκορ 22-8 και στο 39΄ επανέφεραν το άγχος στον Ολυμπιακό (62-64), αλλά το λέι απ του Σπανούλη και η αστοχία των γηπεδούχων έκριναν την αναμέτρηση.
naftemporiki.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!