Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Η προτελευταία αγωνιστική της Superleague αποτελεί παρελθόν και αναμένουμε πλέον το φινάλε.

Με τον Άρη να κερδίζει τον εκτός έδρας βαθμό στην Τρίπολη χάρη στο 2-2 με τον Αστέρα, αλλά να είναι ο μόνος που έχει υποβιβαστεί, μένουν ακόμη δύο θέσεις ανοικτές στο χορό των... μελλοθάνατων.

Πρόκειται για τη μία θέση που οδηγεί απευθείας στη Football League και τη θέση "το μη χείρον βέλτιστον" για τις ομάδες που έχουν φτάσει μέχρι την τελευταία... στροφή να διεκδικούν τη σωτηρία τους, εκείνη δηλαδή που οδηγεί στα μπαράζ με την τρίτη ομάδα των πλέι-οφ ανόδου της Football League.

Τα αποτελέσματα της 33ης αγωνιστικής ξέμπλεξαν τον ΠΑΣ Γιάννινα από τα σενάρια, καθώς νίκησε τον Ολυμπιακό με 2-0 στους Ζωσιμάδες. Ο Παναιτωλικός είχε σωθεί την προηγούμενη αγωνιστική, ενώ ο Λεβαδειακός, χάρη στην ήττα της Ξάνθης, σώθηκε κι αυτός, παρότι ηττήθηκε με 3-1 από τον Παναθηναϊκό.

Την παραμονή της στην κατηγορία εξασφάλισε και η Καλλονή με τη νίκη της επί του Πανθρακικού με 2-0.

Στην προτελευταία θέση εξακολουθεί να βρίσκεται η Βέροια, με 35 βαθμούς, παρά τη νίκη της επί του Πανιωνίου με 2-1 και υποδέχεται τον Αστέρα Τρίπολης στην Ημαθία στο φινάλε.

Αντίστοιχα, ο Απόλλων Σμύρνης "έσωσε την παρτίδα" στο... 94' (!) κόντρα στον Εργοτέλη και ξέφυγε από τη θέση των μπαράζ, στην οποία βρίσκεται πλέον η Ξάνθη, που ηττήθηκε με 3-2 στο Ηράκλειο της Κρήτης από τον ΟΦΗ, παρότι βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 1-0 και 2-1.

Ο Απόλλων Σμύρνης έχει, βέβαια, το πιο δύσκολο έργο την τελευταία αγωνιστική, καθώς φιλοξενείται από τον Ολυμπιακό στο Γ. Καραϊσκάκης, αλλά και η Ξάνθη δεν... πάει πίσω, καθώς υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στα Πηγάδια.


Ας δούμε τη βαθμολογία στην ουρά και την τελευταία αγωνιστική:


9. ΠΑΣ Γιάννινα 40
10. Παναιτωλικός 39
11. Λεβαδειακός 39
12. ΑΕΛ Καλλονής 39
13. Πανιώνιος 38
14. Πλατανιάς 37
15. Απόλλων Σμύρνης 36
16. Ξάνθη 35
17. Βέροια 35
18. Άρης 21


34η αγωνιστική (13 Απριλίου 2014 - 19:00):


Βέροια - Αστέρας Τρίπολης
Άρης - ΠΑΣ Γιάννινα
Πανιώνιος - Πλατανιάς
Ολυμπιακός - Απόλλων Σμύρνης
Παναιτωλικός - ΟΦΗ
Εργοτέλης - ΑΕΛ Καλλονής
Ξάνθη - Παναθηναϊκός
Πανθρακικός - Ατρόμητος
Λεβαδειακός - ΠΑΟΚ


Τα σενάρια:


Βέροια

Η Βέροια θέλει νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης για να σωθεί και ταυτόχρονα να μην κερδίσουν Ξάνθη και Απόλλων Σμύρνης. Αν δεν κερδίσει ο ένας από τους δύο, πάει μπαράζ, εκτός κι αν ηττηθεί και ο Πλατανιάς στη Νέα Σμύρνη από τον Πανιώνιο. Αν δεν κερδίσουν και οι δύο, σώζεται οριστικά.

Με ισοπαλία υποβιβάζεται σε περίπτωση τριπλής ισοβαθμίας με Ξάνθη και Απόλλωνα ή σε περίπτωση ισοβαθμίας με τον Απόλλωνα.

Πηγαίνει στα μπαράζ και με ισοπαλία και ήττα της Ξάνθης.

Ξάνθη

Η Ξάνθη θέλει νίκη για να σωθεί και να αποφύγει και τα μπαράζ. Ευνοείται σε όλες τις πιθανές ισοβαθμίες, διπλές και τριπλές, που μπορεί να προκύψουν, εκτός από εκείνη με τον Απόλλωνα Σμύρνης στους 36 βαθμούς. Άρα, η ισοπαλία δεν της αρκεί για να αποφύγει τα μπαράζ...

Απόλλων Σμύρνης

Αν ο Απόλλων Σμύρνης γίνει η πέμπτη ομάδα που θα κερδίσει τον Ολυμπιακό φέτος, θα σωθεί οριστικά. Με ισοπαλία ή ήττα, εξασφαλίζεται αν ούτε η Βέροια, ούτε η Ξάνθη κερδίσουν, ενώ υποβιβάζεται αν πάρει ισοπαλία και ο Πλατανιάς χάσει στη Νέα Σμύρνη από τον Πανιώνιο. Στην τριπλή ισοβαθμία με Ξάνθη και Βέροια, με ισοπαλίες και των δύο πάει, στα μπαράζ, όπως και στην περίπτωση που χάσει και μία από τις δύο δεν καταφέρει να κερδίσει.

Πλατανιάς

Ο Πλατανιάς χρειάζεται έναν βαθμό για να σωθεί, διότι οι τριπλές ισοβαθμίες των ευνοοούν, αλλά σώζεται και με ήττα, αν έστω μία από τους Απόλλωνα Σμύρνης, Ξάνθη και Βέροια δεν κερδίσει.

Πανιώνιος

Ο Πανιώνιος δεν έχει εξασφαλίσει ακόμη μαθηματικά την παραμονή του, επειδή υστερεί στην τριπλή ισοβαθμία με Ξάνθη και Βέροια. Χρειάζεται έναν βαθμό.

Σώζεται και με ήττα αν τουλάχιστον δύο από τους Απόλλωνα Σμύρνης, Ξάνθη, Βέροια δεν κερδίσουν και πάει στα μπαράζ αν δεν κερδίσει μόνο η Ξάνθη.

news.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!