Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Κάθε μάρκα διαθέτει ένα μοντέλο που συνδυάζει τα πιο δυνατά στοιχεία του DNA της. Η Skoda εκμεταλλεύτηκε τη συνδρομή του γκρουπ VW για να δημιουργήσει μια κατασκευή που συνδυάζει τον σπορτίφ χαρακτήρα με την ευρυχωρία και τη λειτουργικότητα.

Ο λόγος για τη Octavia RS, ένα αυτοκίνητο υψηλών επιδόσεων για τον ελεύθερο χρόνο και την καθημερινή χρήση, το οποίο εκφράζει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, ενώ παράλληλα διαθέτει και εξαιρετική αναλογία αξίας/τιμής.

Δύο ισχυροί υπερτροφοδοτούμενοι κινητήρες δηλώνουν πανέτοιμοι για οδηγικές συγκινήσεις. Βενζίνη 2.0 TSI ισχύος 220 ίππων, που προσφέρει τα πρώτα 100χλμ./ώρα σε μόλις 6,8’’ και δίνει τελική ταχύτητα 248 χλμ./ώρα (εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο).

Ντίζελ 2.0 TDI 184 ίππων, 0-100 χλμ./ώρα σε 8,1’’ και τελική 232 χλμ./ώρα. Τα συστήματα Start-Stop και το σύστημα ανάκτησης ενέργειας ανήκουν στον βασικό εξοπλισμό. Ολοι οι κινητήρες συνδυάζονται με το σύστημα Green Tec και με αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων διπλού συμπλέκτη τεχνολογίας DSG. Η εξελιγμένη σπορ ανάρτηση βελτιστοποιεί τον χειρισμό και την οδηγική αίσθηση του αυτοκινήτου.

Το αμάξωμα έχει χαμηλώσει κατά 12 χιλιοστά σε σχέση με τη συμβατική Octavia. Ο εξελιγμένος από λευκό χαρτί άξονας πολλαπλών συνδέσμων χρησιμοποιείται στον πίσω άξονα. Για τη μείωση της υπερστροφής ισχύος και τη βελτιστοποίηση της ευστάθειας, στον βασικό εξοπλισμό υπάρχει το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό (XDS), που είναι ενσωματωμένο στο σύστημα ηλεκτρονικού ελέγχου ευστάθειας (ESC).

Για ακόμα καλύτερο χειρισμό και μεγαλύτερη ευελιξία, το νέο ηλεκτρομηχανικό σύστημα διεύθυνσης μεταβλητής υποβοήθησης επιτρέπει στον οδηγό να κάνει μικρότερες κινήσεις στο τιμόνι, ώστε να επιτευχθεί η ιδανική γωνία τοποθέτησης του αμαξώματος στη στροφή.

Οι τιμές είναι στο κάτω όριο της κατηγορίας: 2.0 TSI 240 ίππων από 28.990 ευρώ και ντίζελ 2.0 TDi 184 ίππων από 29.490 ευρώ.

real.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!