Σάββατο 26 Ιουλίου 2014


Κυρίως ευρωπαϊκές πόλεις επιλέγουν οι εκατομμυριούχοι του πλανήτη, ως τόπο κατοικίας τους, σύμφωνα με μία νέα έρευνα του περιοδικού «Spear’s», σε συνεργασία με την εταιρεία παροχής επενδυτικών συμβουλών WealthInsight.
«Το ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς και η εξαιρετική τοποθεσία είναι σημαντικά κριτήρια για να προσελκύσει μια πόλη αρκετούς εκατομμυριούχους» δήλωσε ο αναλυτής της WealthInsight Όλιβερ Ουίλιαμς, ενώ πρόσθεσε ότι σπουδαίο ρόλο παίζει και η εύκολη πρόσβαση σε ιδιωτικές τράπεζες.
Η έρευνα προσδιορίζει ως «εκατομμυριούχους» όσους διαθέτουν περιουσία άνω του ενός εκατομμυρίου δολαρίων, χωρίς να περιλαμβάνει την πρώτη κατοικία τους, ενώ η λίστα των πόλεων δημιουργήθηκε με βάση το ποσοστό των εκατομμυριούχων που φιλοξενεί, επί του συνολικού πληθυσμού.
Σύμφωνα με τη μελέτη, αν κάποιος επισκεφθεί το Μονακό έχει πολλές πιθανότητες να βρεθεί σε απόσταση αναπνοής από έναν εκατομμυριούχο, καθώς το 29% του συνολικού πληθυσμού ανήκει σε αυτή την κατηγορία.
Αν λάβουμε υπ’ όψιν ότι ο πληθυσμός του Πριγκιπάτου αγγίζει τις 38 χιλιάδες, οι εκατομμυριούχοι που κατοικούν εκεί ξεπερνούν τις 10 χιλιάδες.
Μεταξύ άλλων, το Μονακό έχει επιλέξει ως τόπο μόνιμης κατοικίας του ένας από τους κορυφαίους τενίστες, ο Σέρβος Νόβακ Τζόκοβιτς.
Στη δεύτερη θέση ακολουθεί η Ζυρίχη, όπου το 27% του πληθυσμού διαθέτουν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς περισσότερα από ένα εκατομμύριο δολάρια, ενώ μία ακόμα ελβετική πόλη, η Γενεύη, βρίσκεται στην τρίτη θέση, με 18% των κατοίκων της να έχουν αντίστοιχες καταθέσεις.
Στην τέταρτη θέση βρίσκεται η Νέα Υόρκη, με ποσοστό 4,6%, ενώ την πρώτη πεντάδα κλείνει η Φρανκφούρτη, όπου το 3,9% του πληθυσμού είναι εκατομμυριούχοι.
Τη δεκάδα συμπληρώνουν το Λονδίνο, το Όσλο, η Σιγκαπούρη, το Άμστερνταμ και η Φλωρεντία.
naftemporiki.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!