Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

Γερό να'ναι κι ό,τι να΄ναι. Μπορεί αυτό να ακούγεται από το στόμα  της μέλλουσας μανούλας αλλά  εκτός από τους μελλοντικούς γονείς, συγγενείς και φίλοι προσπαθούν να μαντέψουν το φύλο του μωρού ακόμη και από το πρώτο τρίμηνο!
 
Ωστόσο πριν ακόμη ανακαλυφθεί ο υπέρηχος οι παλιότεροι είχαν ανακαλύψει διάφορους τρόπους  για να μαντεύουν αν το νέο μέλος  της οικογένειας θα είναι αγόρι ή κορίτσι. 
 
Ποιες είναι όμως οι πιο δημοφιλείς παραδοσιακές μαντείες που έκαναν και εξακολουθούν να κάνουν θραύση ακόμη και σήμερα στην περίπτωση που ο υπέρηχος δεν δείχνει καθαρά το φύλο του μωρού
πρόβλεψη με τη  βέρα
 
Το πιο γνωστό τεστ είναι το δέσιμο της βέρας σε μία κλωστή. Η παράδοση λέει πως αν η βέρα αρχίσει να κινείται κυκλικά, θα κάνετε αγόρι ενώ αν πάει από την άλλη πλευρά θα αποκτήσετε κορίτσι.
 
μέτρημα παλμών
 
Αν οι παλμοί του μωρού είναι υποτονικοί και φτάνουν τους 140 χτύπους ανά λεπτό τότε το μωρό είναι αγόρι. Αν ξεπερνούν τους 140 χτύπους τότε είναι κορίτσι.
 
τι τραβάει η όρεξή σας;
 
Σύμφωνα με την παράδοση οι εγκυμονούσες που κυοφορούν αγόρι επιθυμούν να τρώνε φαγητά πλούσια σε πρωτεΐνες, όπως το κρέας. Αντίθετα οι γυναίκες που θα γεννήσουν κορίτσι, θέλουν να τρώνε γλυκά, π.χ. κουλουράκια ή φρούτα.
 
το σχήμα της κοιλιάς
 
 Αν η κοιλιά της εγκύου είναι στρογγυλή τότε κουβαλά αγόρι. Στην περίπτωση που είναι μυτερή  τότε κυοφορεί κορίτσι. Επίσης, ένα άλλος μύθος λέει πως η κοιλιά της γυναίκας που περιμένει αγόρι είναι χαμηλά προς τη μήτρα, ενώ αν περιμένει κορίτσι, είναι ψηλά, κοντά στα πλευρά.
οι  τρεις πρώτοι μήνες
 
Στην περίπτωση που το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης δεν είχατε πρωινές αδιαθεσίες τότε το φύλο του μωρού είναι αγόρι σε διαφορετική περίπτωση κυοφορείτε κορίτσι.
πού έχετε "βάλει" κιλά;
 
Αν έχετε παχύνει στη μέση και τη λεκάνη, θα κάνετε αγόρι. Αν όμως πήρατε κιλά στην κοιλιά και το στήθος τότε το φύλο του μωρού είναι κορίτσι.
 
είναι αγόρι αν...
 
Η εγκυμοσύνη σας  έχει ομορφύνει  και είναι κορίτσι  αν είστε περισσότερο κυκλοθυμική κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης
iatropedia.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!