Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

Το επόμενο λειτουργικό της Microsoft αναμένεται το 2015 και η εταιρία είναι σε σκέψεις να εισάγει μία νέα μέθοδο ενεργοποίησης (activation) ώστε να αντιμετωπίσει την πειρατεία.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Microsoft στα Windows 9 δεν θα χρησιμοποιεί το "κλασικό" αλφαριθμητικό κωδικό 16 ψηφίων, αλλά ένα νέο κωδικό που θα ανήκει σε κάθε χρήστη και θα είναι συνδεδεμένος με το λογαριασμό στο Microsoft Store, που δε θα είναι απαραίτητα ίδιος με το Microsoft Account του χρήστη.

Είναι ακόμα ασαφές, εφόσον δεν έχει εφαρμοστεί, αλλά πιθανώς να λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο με το MSDNAA (το οποίο μετονομάστηκε σε DreamSpark Premium) που χρησιμοποιούν τα πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Ο αγοραστής των Windows, πληρώνει για ένα ISO αρχείο του λειτουργικού, όπου μετά την εγκατάσταση, γίνεται κάποιου είδους συγχρονισμός με τα στοιχεία του υπολογιστή (κυρίως με το motherboard) και με αυτά τα στοιχεία το λειτουργικό παραμένει ενεργοποιημένο.

Αν γίνει αλλαγή του motherboard, ή ο χρήστης επιθυμεί να εγκαταστήσει το λειτουργικό σε άλλον υπολογιστή, θα πρέπει να γίνει εκ νέου συγχρονισμός με το νέο hardware και το λειτουργικό θα πάψει να λειτουργεί στον παλιό υπολογιστή.

Τέλος, θα υπάρχουν άδειες για χρήση σε 3 ή 5 υπολογιστές με διαφορετική φυσικά τιμή.

ΠΗΓΗ: e-pcmag.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!