Πέμπτη 23 Αυγούστου 2018

Οι πιο καλοπληρωμένοι ηθοποιοί στον κόσμο για το 2018
Μπορεί ο George Clooney να μην βρίσκεται στο απόγειο της καριέρας του εδώ και χρόνια, ωστόσο ο τραπεζικός του λογαριασμός δεν το... έχει καταλάβει. Χάρις κυρίως στην πώληση της  εταιρείας του, Casamigos Tequila, σε μια συμφωνία που άγγιξε το 1 δισ. δολάρια, ο Clooney βρέθηκε πλουσιότερος κατά 239 εκατομμύρια δολάρια (προ φόρων) την περίοδο από την 1η Ιουνίου 2017 μέχρι την 1η Ιουνίου του 2018.
Έτσι ο 57χρονος δεν δυσκολεύτηκε να κατακτήσει την 1η θέση της ετήσιας λίστας του Forbes με τους πλέον καλοπληρωμένους ηθοποιούς, στην οποία προσμετρώνται τόσο τα εντός όσο και τα εκτός επαγγέλματος εισοδήματα. Η συμφωνία με τη βρετανική Diageo για την πώληση της Casamigos Tequila του απέφερε 233 εκατομμύρια δολάρια, ενώ τα επιπλέον έσοδά του προέρχονται από χορηγίες και δικαιώματα παλαιότερων ταινιών του.
Η Casamigos ιδρύθηκε το 2013 από τον Clooney, τον δραστηριοποιούμενο στον χώρο των νυχτερινών κέντρων Rande Gerber και τον μεγιστάνα του real estate, Mike Meldman. Σύμφωνα με πηγές με γνώση του ζητήματος, οι τρεις τους επένδυσαν από 600.000 δολάρια ο καθένας και κατείχαν ίσο ποσοστό πριν την εξαγορά.
​​Δεύτερος ακολουθεί ο Dwayne ‘The Rock” Johnson, που κέρδισε 124 εκατ. δολάρια προ φόρων, χάρις σε προπληρωμές, αλλά και μερίδιο από τα κέρδη blockbusters όπως το "Jumanji: Welcome to the Jungle". Η τεράστια αναγνωρισιμότητα του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του επέτρεψε να διαπραγματευτεί επταψήφιο νούμερο αμοιβής πέραν της συμβολαίου του για promotion, γεγονός που διπλασίασε το εισόδημά του σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.
"Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν γίνει το βασικότερο στοιχείο στην προώθηση μιας ταινίας για εμένα", δήλωσε μεταξύ άλλων ο Johnson στο Forbes.
Την τριάδα συμπληρώνει ο Robert Downey Jr., που κέρδισε 81 εκατομμύρια δολάρια. Ο Iron Man διαπραγματεύεται ακόμη με "σιδερένια γροθιά", αποσπώντας 15 εκατ. Δολάρια, ακόμη και για την περιορισμένη εμφάνισή του στην ταινία Spider-Man: Homecoming. Κέρδισε δε πολύ περισσότερα για το Avengers: Infinity War. Ο συμπρωταγωνιστής του, Chris Hemsworth (No. 4 στη λίστα. με 64,5 εκατομμύρια), έφτασε στο απόγειο της καριέρας του, χάρις κυρίως σε ταινίες της Marvel, όπως το Thor: Ragnarok.
Μαζί, οι 10 πιο καλοπληρωμένοι ηθοποιοί στον κόσμο κέρδισαν σε έναν χρόνο 748,5 εκατομμύρια δολάρια, προ εισφορών και φόρων. Οι άνδρες συνεχίζουν να υπερτερούν κατά κράτος των γυναικών συναδέλφων τους, που κέρδισαν - η αντίστοιχη δεκάδα - 186 εκατομμύρια την ίδια περίοδο, δηλαδή περίπου το ένα τέταρτο.
Στην πέμπτη θέση, φιγουράρει ο πλέον αναγνωρίσιμος ηθοποιός της Κίνας, Jackie Chan, με 45,5 εκατομμύρια, ο οποίος εμφανίστηκε σε έξι ταινίες που βγήκαν στις αίθουσες μέσα στο 2017.
Από "γνώριμες" φυσιογνωμίες που επιστρέφουν στο top 10, ο Will Smith επιστρέφει στο No 6, με 42 εκατομμύρια, με "ατμομηχανή" τα 20 εκατ. που κέρδισε απότην παραγωγή Bright του Netflix.

Περισσότεροι από 63.000 Ρώσοι στρατιωτικοί πολέμησαν στη Συρία, έγινε σήμερα γνωστό από το υπουργείο Άμυνας της χώρας, σε ένα βίντεο όπου παρουσιάζεται με εγκωμιαστικό τρόπο ο απολογισμός των επιχειρήσεων της Μόσχας, διάρκειας σχεδόν τριών ετών, στο πλευρό της Δαμασκού.
«Στη Συρία, 63.012 στρατιωτικοί, εκ των οποίων 434 στρατηγοί και 25.738 αξιωματικοί πολέμησαν τουλάχιστον μία φορά» σημειώνει το υπουργείο σε ένα βίντεο στη ρωσική γλώσσα που αναρτήθηκε στο Youtube.
Στα τέλη του 2017, ο υπουργός Άμυνας της χώρας Σεργκέι Σοϊγκού είχε πει ότι 48.000 στρατιωτικοί είχαν συνδράμει στις στρατιωτικές επιχειρήσεις, από την έναρξή τους στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2015. Επισήμως, 92 Ρώσοι στρατιώτες έχουν χάσει τη ζωή τους στη Συρία από τότε που ξεκίνησαν οι επιχειρήσεις.
Την ίδια ώρα, κατά τη διάρκεια 39.000 πτήσεων, η πολεμική αεροπορία εξόντωσε «περισσότερους από 86.000 αντάρτες», οι 4.500 εκ των οποίων προέρχονταν από τη Ρωσία ή την Κοινοπολιτεία Ανεξαρτήτων Κρατών, σύμφωνα με τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, ενώ τα ρωσικά αεροσκάφη κατέστρεψαν επίσης 121.466 «τρομοκρατικούς στόχους».
Οι ρωσικές επιχειρήσεις συνέβαλαν ώστε ο στρατός του Μπασάρ αλ Άσαντ να ανακτήσει τον έλεγχο του 96,5% των εδαφών που είχε χάσει, ενώ πριν από τη ρωσική επέμβαση ήλεγχε μόλις το 8%.
Προβάλλοντας εικόνες από Σύρους στρατιώτες που ζητωκραυγάζουν, το βίντεο παρουσιάζει διαφορετικές πτυχές των ρωσικών επιχειρήσεων, μεταξύ αυτών επιχειρήσεις αποναρκοθέτησης ή τη διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας στον άμαχο πληθυσμό.

Ανθρωπιστικές οργανώσεις καταγγέλλουν πως η Ουγγαρία εδώ και μερικές ημέρες αρνείται τη σίτιση σε αιτούντες άσυλο που παραμένουν στα διαμετακομιστικά κέντρα (transit centers) της χώρας, με στόχο να τους εξαναγκάσει να καταφύγουν στη Σερβία, προτού κάνουν έφεση ασύλου.
«Η κυβέρνηση πέτυχε νέο απάνθρωπο χαμηλό, αρνούμενη το φαγητό σε ανθρώπους που βρίσκονται υπό κράτηση, καταφανώς παραβιάζοντας το νόμο περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων – περιλαμβανομένων των υποχρεώσεών της ως κράτους μέλους», τονίζει η Λίντια Γκαλ, ερευνήτρια στο τμήμα Ανατολικής Ε.Ε και Βαλκανίων του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, προσθέτοντας: «Αυτή η αδιαφορία για την ευημερία των ανθρώπων μαρτυρά την κυνική ενέργεια να αναγκάζουν τους ανθρώπους να αποποιούνται το δικαίωμα ασύλου και να φεύγουν για την Ουγγαρία».
Η νέα αυτή… μέθοδος  άρχισε να εφαρμόζεται στα μέσα Αυγούστου, μετά την αλλαγή της νομοθεσίας από την ακροδεξιά κυβέρνηση Όρμπαν και πλέον υποβάλλει τους αιτούντες άσυλο σε συγκεκριμένες διαδικασίες αστυνόμευσης στα διαμετακομιστικά κέντρα μέχρι την απέλασή τους.
Η χρήση της πείνας στους κατατρεγμένους έχει στόχο να εξαναγκάσει τους απορριφθέντες αιτούντες άσυλο να επιστρέψουν εθελοντικά στη Σερβία ή να ταξιδέψουν σε Τρίτη χώρα, σύμφωνα με την ανθρωπιστική οργάνωση Hungarian Helsinki Committee.
«Η υπηρεσία Μετανάστευσης και Ασύλου ενημερώνει τους ξένους πως δεν θα τους παρέχεται τροφή στις διαμετακομιστικές ζώνες, ωστόσο θα είναι μπορούν ελεύθερα να αποφασίσουν την επιστροφή τους στη Σερβία οποιαδήποτε στιγμή», αναφέρει η συγκεκριμένη οργάνωση, επικαλούμενη αιτούντες άσυλο και τους δικηγόρους τους.
Όπως επισημαίνει η τοπική υπηρεσία μετανάστευσης, οι αρχές δεν έχουν υποχρέωση, υπό τον ουγγρικό νόμο, να παράσχουν τροφή στους απορριφθέντες αιτούντες άσυλο στις ζώντες τράνζιτ.
Παρόλα αυτά, επισημαίνει το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, «οι ουγγρικές αρχές δεσμεύονται από ουκ ολίγες συμφωνίες για τα ανθρώπινα δικαιώματα και κανόνες που απαγορεύουν την απάνθρωπη και ταπεινωτική μεταχείριση όσων βρίσκονται υπό κράτηση και αξιώνουν την αντιμετώπισή τους με ανθρωπιά και αξιοπρέπεια. Αυτό περιλαμβάνει και την υποχρέωση της σίτισης, του νερού, της υγιεινής και ιατρικών αναγκών».
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!