Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018


Τρεις αστυνομικοί στο Μεξικό απολύθηκαν από το σώμα διότι φωτογραφήθηκαν με γυμνόστηθες τουρίστριες σε παραλία στο Κανκούν.
Δυστυχώς για τους αστυνομικούς οι επίμαχες φωτογραφίες αναρτήθηκαν στα social media. Και οι αρμόδιοι  αποφάσισαν να αφαιρέσουν το σήμα από τους αστυνομικούς και να τους απολύσουν από το σώμα.
Μάλιστα, το θέμα έφτασε μέχρι την πολιτική ηγεσία και τον υπουργό Δημόσιας Ασφάλειας, Κιντάνα Ρόο, ο οποίος διέταξε έρευνα σε βάθος, ώστε να διαπιστωθεί αν υπάρχουν ευθύνες σε ανώτερους αξιωματικούς και αν αυτό το περιστατικό είναι σύνηθες ή τυχαίο.
Δείτε τις φωτο:




Απίστευτο περιστατικό συνέβη σε σχολείο των Ηνωμένων Πολιτειών με θύμα ακραίου μπούλινγκ ένα 12χρονο. Το παιδί έβαλε τέρμα στη ζωή του, καθώς δεν άντεξε τα πειράγματα των συνομήλικών του, οι οποίοι τον φώναζαν και τον ανέφεραν στα social media «bisexual».
Ο Andrew Leach, μαθητής του Southaven Middle School στο Μισισίπι των Ηνωμένων Πολιτειών, βρέθηκε κρεμασμένος στο γκαράζ του σπιτιού της οικογένειάς του, στις 6 Μαρτίου.
Όπως αποκάλυψε ο πατέρας του Matt, «δεχόταν μπούλινγκ για τη σεξουαλική του ταυτότητα, καθώς οι συμμαθητές του έλεγαν ότι είναι bisexual».
Οι γονείς δεν γνώριζαν το δράμα που βίωνε στο σχολείο του ο γιος τους. Το παιδί ντρεπόταν να τους ομολογήσει τα γεγονότα. Το έμαθαν όταν αυτοκτόνησε, καθώς ο 12χρονος είχε αφήσει σημείωμα, με το οποίο εξηγούσε στους γονείς του τους λόγους που τον ώθησαν στην αυτοκτονία.
Η μητέρα του, Cheryl Hudson, αν και συγκλονισμένη από την απώλεια του παιδιού της, απηύθυνε κραυγή αγωνίας προς τους γονείς των παιδιών, τους οποίους κάλεσε να μιλούν στα παιδιά τους, να συζητούν μαζί τους, να τα κατευθύνουν και σε κάθε περίπτωση να ενημερώνονται για όσα τους απασχολούν και να αναζητούν μαζί μία λύση.

Μία μαγική κίνηση του Βιντσέντσο Μοντέλα έστειλε την Σεβίλη στους προημιτελικούς του Champions League.

Ο Ιταλός τεχνικός έβαλε στο ματς στο 72΄ τον Μπεν Γεντέρ και ο Γάλλος στράικερ δικαίωσε τον προπονητή του με δύο γκολ, όντας ο απόλυτος πρωταγωνιστής του αγώνα ρεβάνς των «16» με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Οι Ανδαλουσιάνοι μετά το 0-0 στο «Σάντσεθ Πιθχουάν» επικράτησαν με 2-1 των «κόκκινων διαβόλων» και συνδύασαν την πρώτη τους νίκη επί αγγλικού εδάφους με μία μεγαλειώδη πρόκριση στους «8» της διοργάνωσης, αφήνοντας εκτός την ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο, που ήταν το φαβορί.

Στο 74΄ και 78΄ με σουτ και κεφαλιά ο Μπεν Γεντέρ έδωσε ξεκάθαρο προβάδισμα στη Σεβίλη και το μόνο που κατάφεραν οι «μπέμπηδες» ήταν να μειώσουν με τον Λουκάκου στο 84΄. Η Σεβίλη προκρίθηκε για πρώτη φορά μετά το 1958 στα προημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της UEFA.

Διαιτητής: Ντάνι Μακέλι (Ολλανδία)

Κίτρινες: Ράσφορντ - Μπανέγα, Κορέα, Μπεν Γεντέρ

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ (Ζοζέ Μουρίνιο): Ντε Χέα, Μπεϊγί, Σάντσες, Λουκάκου, Σμόλινγκ, Λίνγκαρντ (76΄ Μαρσιάλ), Ράσφορντ, Γιανγκ, Βαλένσια (76΄ Μάτα), Μάτιτς, Φελαϊνί (60΄ Πογκμπά)
ΣΕΒΙΛΗ (Βιντσέντσο Μοντέλα): Ρίκο, Λενγκλέ, Κγιάερ, Μπανέγα, Κορέα, Ενζονζί, Σαράμπια, Εσκουδέρο, Μουριέλ (72΄ Μπεν Γεντέρ), Βάσκες (87΄ Πισάρο), Μερκάδο

Ο Τζέκο έστειλε τη Ρόμα στους «8»

Μετά από μία δεκαετία που έμεινε εκτός προημιτελικών και πέντε ματς στην φάση των «16» που γνώρισε ισάριθμες ήττες, η Ρόμα επιστρέφει στην «ελίτ» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Το γκολ του Ουντέρ στο Χάρκοβο αποδείχθηκε «χρυσό», στην ήττα με 1-2 των «Ρωμαίων», καθώς στην αποψινή (13/03) ρεβάνς του «Ολίμπικο», αυτό του Τζέκο χάρισε στους «τζαλορόσι» τη νίκη με 1-0 επί της Σαχτάρ Ντόνετσκ και η ομάδα του Ντι Φραντσέσκο θα είναι παρούσα στην κλήρωση των προημιτελικών του Champions Leagueης της ερχόμενης Παρασκευής (16/03).

Διαιτητής: Αλμπέρτο Μαγένκο (Ισπανία)
Κίτρινες: Φλορέντσι, Μανωλάς - Στεπανένκο, Φρεντ, Φερέιρα
Κόκκινες: 79΄ Όρντετς

ΡΟΜΑ (Εουσέμπιο Ντι Φραντσέσκο): Άλισον, Ναϊνγκολάν, Στρότμαν, Περότι, Τζέκο (89΄ Ελ Σαράουϊ), Κολάροφ, Ντε Ρόσι, Ουντέρ (65΄ Ουντέρ), Φάτσιο, Φλορέντσι, Μανωλάς

ΣΑΧΤΑΡ ΝΤΟΝΕΤΣΚ (Πάουλο Φονσέκα): Πιατόφ, Μπούτκο, Στεπανένκο (74΄ Άλαν Πάτρικ), Τάισον, Φρεντ, Μπερνάρντ, Μάρλος (82΄ Ντεντίνιο), Όρντετς, Φερέιρα, Ισμαΐλι, Ρακίτσκι

Το κατακκόκινο σπορ ηλεκτρικό αυτοκίνητο Tesla Roadster με τον «Αστράνθρωπο» στο τιμόνι του, που ταξιδεύει στο διάστημα από τις 7 Φεβρουαρίου με τον πύραυλο Falcon Heavy της Space X του Έλον Μασκ, υπάρχει πιθανότητα 6% να πέσει στη Γη και 2,5% να πέσει στην Αφροδίτη μετά από ένα εκατομμύριο χρόνια, σύμφωνα με εκτιμήσεις Τσέχων και Καναδών επιστημόνων.

Οι προσομοιώσεις της μελλοντικής τροχιάς του σε υπολογιστή έδειξαν ότι υπάρχει πολύ μικρή πιθανότητα να πέσει στον Ήλιο και ελάχιστη έως καθόλου να πέσει στον 'Αρη.

Η πιθανότητα να πέσει στον πλανήτη μας αυξάνεται στο 10% μετά από τρία εκατομμύρια χρόνια και στο 50% μετά από μερικές δεκάδες χρόνια.

Αλλά και στη Γη να πέσει τελικά, μέχρι να φθάσει στο έδαφος το μεγαλύτερο μέρος του αυτοκινήτου θα έχει καταστραφεί κατά τη διέλευσή του από την ατμόσφαιρα (αν βέβαια έως τότε υπάρχουν άνθρωποι πάνω στον πλανήτη για να νοιαστούν).

Ο πύραυλος της αμερικανικής ιδιωτικής εταιρείας ακολουθεί μια πολύ ελλειπτική τροχιά γύρω από τον Ήλιο, η οποία εκτείνεται πέρα και από τον 'Αρη.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον επίκουρο καθηγητή Χάνο Ράιν του Πανεπιστημίου του Τορόντο, «έτρεξαν» 240 προσομοιώσεις, σύμφωνα με το BBC και το "Science", προκειμένου να προβλέψουν πώς θα εξελιχθεί η τροχιά του Falcon Heavy στο μακρινό μέλλον.

Οι υπολογισμοί δείχνουν ότι το διαστημικό Tesla, που ακολουθεί μια πορεία παρόμοια με πολλών αστεροειδών γύρω από τον Ήλιο, είναι πιθανό ότι θα πλησιάζει στη Γη κάθε περίπου 30 χρόνια.

Η πρώτη στενή επαφή του με τον πλανήτη μας αναμένεται το 2091.

Η Γιανγκζόμ και η αδελφή της έστειλαν μία επιστολή στον πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ αναφέροντας τις εμπειρίες τους στην περιφρούρηση της παραμεθόριας περιοχής και την ανάπτυξη του δήμου τους κατά τη διάρκεια των προηγούμενων ετών. Προς μεγάλη τους έκπληξη, έλαβαν απάντηση.

Στην επιστολή που έλαβαν, ο κινέζος πρόεδρος ενθάρρυνε αυτή την οικογένεια κτηνοτρόφων να ριζώσουν στην παραμεθόρια περιοχή, να περιφρουρήσουν την κινεζική επικράτεια και να συμβάλλουν στην ανάπτυξη της γενέτειράς τους.

Επίσης αναγνώρισε τις προσπάθειες της οικογένειας να περιφρουρήσει την περιοχή και την ευχαρίστησε για την πίστη και τη συνεισφορά της.

«Κάνοντας να ακουστεί η φωνή μας επιβεβαιώθηκε η αποφασιστικότητά μας να συνεχίσουμε να προστατεύουμε την παραμεθόρια αυτή περιοχή που είναι και η πατρίδα μας», είπε η 55χρονη Γιανγκζόμ από το Γιουμάι της Αυτόνομης Επαρχίας του Θιβέτ.

Το Γιουμάι είναι ο μικρότερος δήμος της Κίνας με εννέα μόνο νοικοκυριά και 32 κατοίκους. Βρίσκεται στους πρόποδες των Ιμαλαΐων, κοντά στα σύνορα με την Ινδία.

Ο χειμώνας εκεί διαρκεί περισσότερο από έξι μήνες με συνέπεια οι κάτοικοι να μένουν απομονωμένοι από τον Νοέμβριο μέχρι τον Ιούνιο.

Όταν στις αρχές της δεκαετίας του 1990 άρχισε η ταχεία ανάπτυξη στο Θιβέτ, οι περισσότεροι κάτοικοι έφυγαν από την περιοχή προς αναζήτηση μίας καλύτερης ζωής. Η οικογένεια της Γιανγκζόμ που παρέμεινε ήταν το μοναδικό νοικοκυριό σε μία έκταση περίπου 2.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Η Γιανγκζόμ θυμάται που έκλαιγε όταν ήταν νέα μαζί με την αδελφή της γιατί ήθελαν να φύγουν αλλά ο πατέρας τους αρνήθηκε.

«Ο πατέρας μας πίστευε ότι εάν εγκαταλείπαμε την πατρίδα μας εκείνη θα ερήμωνε και θα χανόταν», αναφέρει.

Η Κίνα έχει επενδύσει πολλά σε κατασκευές στην παραμεθόρια περιοχή, σε έργα υποδομής και σε επιδοτήσεις οι οποίες έχουν βελτιώσει τα μέσα διαβίωσης των κατοίκων.

Η οικογένεια της Γιανγκζόμ άνοιξε ένα παντοπωλείο για να πουλάει προϊόντα στους βουδιστές προσκυνητές που ανεβαίνουν στο βουνό.

Το ετήσιο εισόδημα της οικογένειας που προέρχεται από την εκμετάλλευση βοσκοτόπων, τα έσοδα του παντοπωλείου και τις κυβερνητικές επιδοτήσεις για την παραμεθόρια περιοχή και την προστασία των βοσκότοπων, ξεπερνά πλέον τα 100.000 γιουάν (15.000 δολάρια ΗΠΑ).

Από το 2011 που φτιάχτηκε ο δρόμος στο Γιουμάι, οι κάτοικοί του ξέφυγαν από το όριο της φτώχειας.

Το WiFi είναι διαθέσιμο σε ολόκληρο τον δήμο, επιτρέποντας στα οικογενειακά πανδοχεία να πληρώνονται μέσω κινητών.

Ο επικεφαλής του κόμματος στον δήμο δήλωσε ότι το μέσο κατά κεφαλήν εισόδημα έφθασε πέρυσι τα 50.000 γιουάν, το 30% των οποίων προέρχεται από κρατικές επιδοτήσεις. «Καθώς οι βελτιωμένες υποδομές μεταφορών έχουν συμβάλει στην αύξηση των εισοδημάτων από την κτηνοτροφία, τις μεταφορές και τις μικρές επιχειρήσεις, το επίπεδο της ζωής μας συνεχώς βελτιώνεται», τονίζει.

Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, η κυβέρνηση σχεδιάζει να μεταφέρει άλλα 47 νοικοκυριά από τις κοντινές περιοχές στον δήμο και να δαπανήσει 80 εκατομμύρια γιουάν για την αναβάθμιση της υποδομής των δρόμων, της ύδρευσης και της ηλεκτροδότησης.

Φέτος, ο γιος της Γιανγκζόμ, Σοϊνάμ, έγινε ο πρώτος απόφοιτος πανεπιστημίου της πόλης.

«Θα ήθελα να επιστρέψω στην πατρίδα μου για να προστατεύσω την επικράτειά μας, όπως έκαναν πριν από εμένα ο παππούς και η μητέρα μου», δήλωσε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών ο σπουδαίος Βρετανός αστροφυσικός Στίβεν Χόκινγκ ανακοίνωσε εκπρόσωπος της οικογένειάς του.

«Αισθανόμαστε τεράστια θλίψη για τον θάνατο του αγαπημένου μας πατέρα», ο οποίος «ήταν σπάνιος άνθρωπος» και «σπουδαίος επιστήμονας, το έργο του οποίου θα ζήσει για πολλά χρόνια ακόμη», τόνισαν τα παιδιά του, η Λούσι, ο Ρόμπερτ και ο Τιμ, στην ανακοίνωση του εκπροσώπου της οικογένειας Χόκινγκ την οποία μετέδωσε το βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων Press Association.



Ο Βρετανός θεωρητικός φυσικός και κοσμολόγος Στίβεν Χόκινγκ είναι αναμφισβήτητα ο πιο αναγνωρίσιμος επιστήμονας της σύγχρονης εποχής. Η ζωή του έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον πολλών εδώ και δεκαετίες, ενώ έγινε και ταινία.



Γεννήθηκε στις 8 Ιανουαρίου 1942. Κατά... συμπαντική σύμπτωση γεννήθηκε 300 χρόνια ακριβώς από την ημέρα θανάτου του Γαλιλαίου. Σπούδασε στο φυσική στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, παρά τις προτροπές του πατέρα του να επικεντρωθεί στην Ιατρική. Ο Χόκινγκ συνέχισε στο Κέμπριτζ στον τομέα των ερευνών στην κοσμολογία, μία μελέτη δηλαδή του σύμπαντος στο σύνολό του.

Στις αρχές του 1963, μόλις συμπλήρωσε τα 21 του χρόνια, διαγνώστηκε με τη νόσο του κινητικού νευρώνα (αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση ή νόσο του Λου Γκέρινγκ – ALS), με τους γιατρούς να του δίνουν μόλις δύο χρόνια ζωής και η ολοκλήρωση του διδακτορικού του έμοιαζε απίθανη. Όμως διέψευσε τις προβλέψεις και όχι μόνο ολοκλήρωσε το διδακτορικό του, αλλά άνοιξε καινούριους δρόμους στην κατανόηση του σύμπαντος.



Όσο εξελισσόταν η ασθένειά του, ο Χόκινγκ παρέλυε και άρχισε να χρησιμοποιεί καροτσάκι. Η ομιλία του άρχισε να φθίνει και το 1985 υποβλήθηκε σε τραχειοστομία χάνοντας εξ ολοκλήρου την ομιλία του. Μία συσκευή ομιλίας που κατασκευάστηκε στο Κέμπριτζ με συνδυασμό λογισμικού προγράμματος υπηρετεί σήμερα την ηλεκτρονική φωνή του, προσφέροντας τη δυνατότητα στον Χόκινγκ να επιλέγει τις λέξεις κινώντας του μύες του προσώπου του.

Ο Στίβεν Χόκινγκ συνέχισε στο Κέμπριτζ και μετά την αποφοίτησή του ως ερευνητής και στη συνέχεια ως καθηγητής. Το 1974, εντάχθηκε στην Royal Society, μία παγκόσμια κοινότητα επιστημόνων, ενώ πέντε χρόνια αργότερα, το 1979, ανακηρύχθηκε Lucasian Καθηγητής Mαθηματικών στο Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ, την πιο διάσημη ακαδημαϊκή θέση στον κόσμο. Ο δεύτερος που κατέκτησε αυτή τη θέση ήταν ο Σερ Ισσάκ Νεύτων, επίσης μέλος της Βασιλικής Κοινωνίας (Royal Society). Κατά την διάρκεια της καριέρας του μελέτησε τους βασικούς νόμους που διέπουν το σύμπαν.



Αυτό που υποστήριξε είναι ότι δεδομένου ότι το σύμπαν έχει μία αρχή -Big Bang- θα έχει πιθανότατα και ένα τέλος. Δουλεύοντας μαζί με τον κοσμολόγο Ρότζερ Πενρόουζ, κατέδειξε ότι η θεωρία της σχετικότητας του Αλβέρτου Αϊνστάιν υποδηλώνει ότι ο χώρος και ο χρόνος αρχίζουν με τη γέννηση του σύμπαντος και τελειώνουν μέσα σε μαύρες τρύπες, που σημαίνει ότι η θεωρία του Αϊνστάιν και η κβαντική θεωρία θα πρέπει να είναι ενιαία.

Χρησιμοποιώντας τις δύο θεωρίες μαζί, ο Χόκινγκ καθόρισε ότι οι μαύρες τρύπες δεν είναι «σιωπηλές», αλλά αντίθετα εκπέμπουν ακτινοβολία.

Στα 65 του χρόνια, το 2007, ο Χόκινγκ εξέφρασε την επιθυμία να δοκιμάσει το θάλαμο της μηδενικής βαρύτητας και έζησε την εμπειρία στο Zero Gravity Corp, και είχε τη δυνατότητα να κινηθεί χωρίς την αναπηρική καρέκλα.

Έχει εκφράσει την πεποίθηση ότι πιθανόν να υφίσταται εξωγήινη ζωή, ενώ έχει προειδοποιήσει ότι η τεχνητή νοημοσύνη θέτει σε απειλή την ανθρωπότητα.

Κατέστησε σαφές ότι δεν πιστεύει στην ύπαρξη του Θεού, ενώ με ελπίδα και χιούμορ αντιμετωπίζει την ασθένειά του λέγοντας πως το μηχάνημα που κρύβεται πίσω από την ομιλία του του δίνει αμερικανική προφορά, με «την απήχηση στις γυναίκες να αυξάνεται».

Η επιστημονική του δράση τροφοδότησε και μια συγγραφική πορεία. Ένα από τα έργα του που ξεχώρισε ήταν Το χρονικό της ζωής μου, που κυκλοφόρησε το 2014.



Πέρα από τις επιστημονικές του θεωρίες, έχει γράψει και παιδικό βιβλίο με την κόρη του Λούσι, με τίτλο George’s Secret Key to the Universe, που περιστρέφεται γύρω από μια φανταστική ιστορία ενός αγοριού.

Οι δύο γυναίκες της ζωής του

Λίγο πριν από τη διάγνωση της ασθένειάς του, ο Χόκιγνκ συνάντησε την Τζέιν Γουάιλντ με την οποία παντρεύτηκαν το 1965. Απέκτησαν τρία παιδιά πριν χωρίσουν.



Η ζωή του Χόκινγκ δε σταμάτησε στη Τζέιν, αλλά παντρεύτηκε ξανά τη νοσοκόμα του, Ελέιν Μέισον, με την οποία και είχε μια παθιασμένη σχέση. Η συναισθηματική κατάρρευση, όμως, ξεπρόβαλε και πάλι, με τη δεύτερη σύζυγο το να μην αντέχει τη σκληρή πραγματικότητα της υγείας του, και το διαζύγιο να έρχεται το 2006.



Η ζωή του Στίβεν Χόκινγκ μεταφέρθηκε και στη μεγάλη οθόνη. Η Θεωρία των Πάντων σε σκηνοθεσία Τζέιμς Μαρς και με πρωταγωνιστή τον Έντι Ρέντμεϊν, ο οποίος κέριδσε Όσκαρ Α΄ Ανδρικού Ρόλου, ενσαρκώνοντας τον σπουδαίο επιστήμονα…

Το 1998, η Μαροκινή καλλιτέχνιδα οπτικοακουστικών μέσων, Yto Barrada, σπούδαζε ανθρωπολογία στο Παρίσι. Όταν γύρισε για το καλοκαίρι στην Ταγγέρη, αποφάσισε να επισκεφθεί μαζί με ένα φίλο της, ένα εργοστάσιο επεξεργασίας γαρίδας και να βγάλει φωτογραφίες, καθώς της είχε ανατεθεί εργασία με θέμα το φαγητό.
Ήταν ένα ολλανδικό εργοστάσιο στο Μαρόκο, ένα πρότυπο παράδειγμα παγκοσμιοποίησης. Οι γαρίδες αλιεύθηκαν από τη Βόρεια Θάλασσα και μεταφέρθηκαν στην Ταγγέρη για να αποφλοιωθούν. Είπαν στην Yto ότι προτιμούσαν γυναίκες υπαλλήλους επειδή είχαν λιγότερη εκπροσώπηση από τα συνδικάτα.
Τράβηξε όσες περισσότερες εικόνες μπορούσε, κυρίως σε μαύρο και άσπρο.
Όλες οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν μέσα από τα αποδυτήρια, στον πάνω όροφο, πίσω από ένα γυάλινο τζάμι. Οι γυναίκες φορούσαν μπλε σκουφάκια στο κεφάλι και είχαν νούμερα στις μπλούζες τους. Το μπλε φως στο ταβάνι ήταν για να σκοτώνει τα κουνούπια και ο μεγάλος σωλήνας στο κέντρο έβγαζε κρύο αέρα, ενώ ο θόρυβος ήταν εκκωφαντικός.
Υπήρχαν κομμάτια γαρίδας παντού. Οι γυναίκες ξεφλούδισαν όλη την ημέρα. Μόλις γέμιζαν ένα καλάθι έτρεχαν για να το ζυγίσουν και ξαναγυρνούσαν στις θέσεις τους. Δεδομένου ότι πληρώνονται κατά βάρος, εργάζονται πολύ γρήγορα, αλλά είναι τόσο εξειδικευμένες σε αυτό που κάνουν που μπορούν ταυτόχρονα και να μιλάνε. Μάλιστα, οι υπεύθυνοι που επιβλέπουν τον χώρο κάνουν συνεχώς παρατηρήσεις λέγοντάς τους να μην κουβεντιάζουν και να επιστρέψουν στη δουλειά.

Η Barrada συγκλονίστηκε από τις σχεδόν μεσαιωνικές εργασιακές συνθήκες. Το εργοστάσιο δούλευε non-stop. Οι γυναίκες έμπαιναν μέσα και κλειδώνονταν όλη μέρα, με μικρά διαλείμματα κατά τη διάρκεια. Δεν υπήρχαν δωμάτια για φροντίδα ή μέρος για να κάτσουν και να φάνε όλες μαζί.
Μετά από 10 χρόνια, μια φίλη της, η Leïla Kilani, έκανε μια ταινία με τον τίτλο «Sur la Planche», για αυτού του είδους τα εργοστάσια επεξεργασίας. Η κατάσταση που επικρατούσε ήταν ακριβώς η ίδια.
Το εργοστάσιο με τις γαρίδες ήταν στην πρώτη ζώνη ελεύθερου εμπορίου της Ταγγέρης. Σήμερα υπάρχουν πολλά περισσότερα όμως οι συνθήκες εργασίας δεν έχουν αλλάξει στο ελάχιστο.
πηγή: news.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!