Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019


Στην Ιαπωνία η δυσχέρεια να ανακαλύψει κανείς, όχι μόνον τον/την ιδεώδη, αλλά έστω και έναν/μία σύντροφο στη ζωή, έχει εξελιχθεί σε κοινωνικό φαινόμενο, ιδίως στις απομακρυσμένες περιοχές της χώρας.
Η αδυναμία εξεύρεσης συζύγου έχει αρχίσει μάλιστα να απασχολεί και το ίδιο το κράτος, ιδίως λόγω των δημογραφικών συνεπειών, αλλά και του αντίκτυπου που έχει μία τέτοια εξέλιξη στην οικονομία της χώρας.
Για τον λόγο αυτό όλο και περισσότερο ξεπηδούν πρωτοβουλίες σε επίπεδο αυτοδιοίκησης, με επίκεντρο τη σύσταση δημοτικών γραφείων συνοικεσίων, που προσφέρουν υπηρεσίες ανεύρεσης συζύγου (που στα ιαπωνικά ονομάζονται «ίζου κονκάτσου» = κυνήγι του/της αποδημητικού/ης συζύγου).
Το «κυνήγι συζύγου» περιλαμβάνει τη λειτουργία ειδικών εφαρμογών (app) και διοργάνωση εορταστικών εκδηλώσεων και πάρτι, έτσι ώστε να έλθουν σε προσωπική επαφή οι εγγεγραμμένοι και χρήστες της εφαρμογής, με στόχο να φέρουν τους νέους από τις πόλεις στην επαρχία και το αντίθετο.
Το σύστημα έχει αρχίσει να αποδίδει τους πρώτους καρπούς. Παράδειγμα αποτελεί η επαρχία Ακίτα, στο βόρειο άκρο της μεγαλύτερης νήσου της Ιαπωνίας, όπου η τοπική κυβέρνηση ανέλαβε την πρωτοβουλία να λύσει το πρόβλημα ζευγαρώματος των κατοίκων. Θέτοντας σε λειτουργία ένα ιντερνετικό πρόγραμμα γνωριμιών, πριν εννέα χρόνια, με στόχο να φέρει κοντά τις «μοναχικές καρδιές» της επαρχίας, έχει καταφέρει μέσα σε αυτό το διάστημα να ενώσει μεταξύ τους 1.350 κατοίκους της Ακίτα. Αποδεικνύοντας περίτρανα πως η κρατική πρόνοια μπορεί να λειτουργήσει ακόμη και στον ιδιωτικό βίο!
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ




Απίστευτο κι όμως αληθινό! Μια ανασχεδιασμένη έκδοση αθλητικού μοντέλου γνωστής εταιρείας με τον εσταυρωμένο να «φιγουράρει» στα κορδόνια και ιερό νερό τον Ιορδάνη στα πέλματα, ξεπούλησε μέσα σε λίγα λεπτά, παρά το γεγονός ότι το κόστος του ζαλίζει….



Η περιορισμένη έκδοση του μοντέλου με την εύγλωττη ονομασία «Παπούτσια του Ιησού» ήταν αρχικά το… εύρημα μιας εταιρείας με έδρα το Μπρούκλιν, της MSCHF, η οποία τα έφτιαξε χρησιμοποιώντας 100% μαλλί από λιβάνι ( frankincense wool), ενώ πρόσθεσε και τον σταυρό στα κορδόνια κατ’ αντιστοιχία με το θέμα.

Διαβάστε περισσότερα στο dogma.gr

Αστυνομικός στο Μαϊάμι, τέθηκε σε διαθεσιμότητα, για μια ψεύτικη σύλληψη μοντέλων που κυκλοφορούσαν με προκλητικά εσώρουχα.

Σε ένα βίντεο που ανέβασε ο ίδιος ο αστυνομικός στον λογαριασμό στο Instagram, φαίνεται να μιλάει με τα ημίγυμνα μοντέλα, τα οποία είναι σε δρόμο φορώντας ζαρτιέρες και εσώρουχα. Στη συνέχεια τους βάζει χειροπέδες και τις οδηγεί στο τμήμα, αλλά όπως αποδείχθηκε, τα συγκεκριμένα κορίτσια ασχολούνται με ταινίες πορνό.
Το βίντεο έγινε viral καθώς είχε πάνω από 1 εκατομμύριο επισκέψεις στον λογαριασμό του, αλλά το περιστατικό έφτασε με αυτόν τον τρόπο στα αυτιά του προϊστάμενού του ο οποίος τον έθεσε σε διαθεσιμότητα. Μάλιστα, η αστυνομία του Μαϊάμι έβγαλε και ανακοίνωση, τονίζοντας πως έχει ξεκινήσει έρευνα για την υπόθεση.

Η 38χρονη τραγουδίστρια Κριστίνα Αγκιλέρα δεν μπόρεσε να κρύψει τη συγκίνησή της απευθυνόμενη στο κοινό, σε εκδήλωση κατά τη διάρκεια της οποίας τιμήθηκε με το βραβείο Ήρωας Κοινότητας (Community Hero) από την οργάνωση The Shade Tree. 
Η οργάνωση The Shade Tree είναι ένα καταφύγιο για γυναίκες θύματα ενδοοικογενειακής βίας το οποίο προσφέρει προσφέρει στέγη και στήριξη σε γυναίκες και παιδιά που αντιμετωπίζουν κίνδυνο στη Νότια Νεβάδα.
«Είναι πραγματικά απαίσιο και συμβαίνει σε πάρα πολλούς ανθρώπους και είναι ένα θέμα που μου προκαλεί συναισθήματα, επειδή μεγάλωσα στη βία και επιβίωσα, όπως είμαι βέβαιη ότι πολλές από εσάς έχετε καταφέρει» είπε η Κριστίνα Αγκιλέρα με δάκρυα στα μάτια.
«Με έχει επηρεάσει πολύ. Είναι ένα κομμάτι του εαυτού μου, της μουσικής που κάνω, των στίχων που γράφω, από το Fighter έως το Beautiful» συνέχισε η διάσημη τραγουδίστρια, η οποία προηγουμένως μίλησε ανοιχτά για τη μητέρα της που ήταν θύμα ενδοοικογενειακής βίας.
«Πραγματικά βγαίνει από την καρδιά μου. Γι ‘αυτό δεν με πειράζουν τα δάκρυα και οι βλεφαρίδες που βγαίνουν επειδή υπάρχουν πιο σημαντικά πράγματα στη ζωή από μια βλεφαρίδα, έτσι;» είπε.
H Κριστίνα Αγκιλέρα σε παλαιότερη συνέντευξή της είχε μίλησε για το θέμα της ενδοοικογενειακής βίας, μιλώντας για τα δύσκολα παιδικά χρόνια που έζησε κοντά στον βίαιο πατέρα της και για τον τρόμο που ένιωθε όταν έβλεπε την μητέρα της γεμάτη με μώλωπες.
Γεννημένη στο Staten Island της Νέας Υόρκης στις 18 Δεκεμβρίου 1980, η Κριστίνα Αγκιλέρα έχει περιγράψει την ενδοοικογενειακή βία που η ίδια είχε ζήσει αλλά και τον εκφοβισμό και τον τρόμο στις γειτονιές των παιδικών της χρόνων.
«Θυμάμαι την μητέρα μου Σέλι Λορέν να είναι υποτακτική στον πατέρα μου Φάουστο και εκείνος να την χτυπάει. Ήταν πάντα γεμάτη μώλωπες. Αυτές οι μνήμες με όπλισαν. Όταν έχεις τέτοιες αναμνήσεις δύο πράγματα μπορούν να σου συμβούν. Ή να καταστραφείς ψυχικά ή να βγεις πολύ δυνατός από όλο αυτό. Όταν βλέπεις λοιπόν μεγαλώνοντας κάτι τέτοιο είτε θα είσαι τόσο τραυματισμένη που θα ζήσεις ακόμη χειρότερα είτε θα κάνεις εκείνες τις επιλογές που δεν θα σε φέρουν σε αυτή τη θέση του θύματος».
Η Κριστίνα Αγκιλέρα όπως έχει δηλώσει,  αποφάσισε σε νεαρή ηλικία ότι ποτέ δεν θα επέτρεπε στον εαυτό της να βρεθεί σε τέτοια θέση., ενώ μεταφέροντας τη συμπόνια της σε ανθρώπους που δεν μπορούν να βγουν από παρόμοιες καταστάσεις τόσο εύκολα, έχει δηλώσει:
«»Μισώ όταν λένε οι άνθρωποι. Γιατί δεν φύγει»; Υπάρχουν ψυχολογικές βλάβες και ψυχικές κακοποιήσεις που προέρχονται από την ύπαρξη μιας τέτοιας κατάστασης. Πολλοί άνθρωποι δεν έχουν τη δυνατότητα να φωνάξουν ή να βγουν από τέτοιες καταστάσεις».
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!