Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2017


Η τεχνητή νοημοσύνη έχει εξελιχθεί τόσο πολύ, ώστε τα ρομπότ μπορούν να διαπραγματεύονται μετοχές στο χρηματιστήριο, να προτείνουν πιάτα σε εστιατόρια και να κάνουν διάγνωση ασθενειών. Μπορούν όμως να σηκώσουν ανθρώπους στην πίστα για χορό;

Με το ερώτημα αυτό αποφάσισαν να ασχοληθούν οι υπεύθυνοι του νυχτερινού κλαμπ Karlovy Lazne στην Πράγα, το οποίο προσέλαβε ένα ειδικά προσαρμοσμένο ρομπότ, έναν πρώην «υπάλληλο» της αυτοκινητοβιομηχανίας που έγινε πλέον DJ.

Με μορφή ενός γιγάντιου βραχίονα με τανάλια, έχει αναλάβει καθήκοντα μαζί με έναν προγραμματιστή, με τον οποίο εναλλάσσονται στα deck κάθε μία ώρα, τις τελευταίες τρεις εβδομάδες.

«Οι άνθρωποι είναι ενθουσιασμένοι (για το ρομπότ), επειδή δεν έχουν δει κάτι τέτοιο σε όλη την Ευρώπη και δεν είμαι σίγουρος αν υπάρχει κάτι παρόμοιο στον κόσμο» δήλωσε ο διευθυντής του κλαμπ, Άνταμ Λιπσάνσκι στο Reuters.

Το ρομπότ DJ δημιουργήθηκε όταν η διεύθυνση του κλαμπ προκάλεσε μια εταιρεία ρομποτικής να αναλάβει την αποστολή.

Εξοπλισμένο με ειδικό λογισμικό που βοηθά στην επιλογή τραγουδιών και τοποθετημένο στη σκηνή πάνω από την πίστα του νυχτερινού κλαμπ, το ρομπότ επιλέγει δίσκους από τα κοντινά ράφια και τα τοποθετεί σε ένα από τα τρία music player μπροστά του. Μπορεί να κάνει scratch και επίσης να χορέψει.

Κάποιοι από τους θαμώνες είπαν στο Reuters ότι απολαμβάνουν τις μουσικές προσπάθειες του ρομπότ, άλλοι παρέμειναν επιφυλακτικοί.

«Δεν μου αρέσει το ρομπότ», δήλωσε η Μαρία Λόπες, 24 ετών, τουρίστρια από το Μεξικό. «Δεν μπορεί να αισθανθεί τι θέλουν να χορέψουν οι άνθρωποι. Δεν υπάρχει συναίσθημα πίσω από τη μουσική. Όταν βρίσκεται εκεί άνθρωπος ξέρει τι είναι διασκέδαση» τόνισε.

Η βασιλική οικογένεια της Σουηδίας έδωσε στη δημοσιότητα τη χριστουγεννιάτικη κάρτα της με το πορτραίτο, στο οποίο απεικονίζονται η πριγκίπισσα Βικτόρια, διάδοχος του θρόνου, ο πρίγκιπας Δανιήλ και τα παιδιά τους πριγκίπισσα Στέλλα και πρίγκιπας Όσκαρ σε ειδυλλιακό χιονισμένο τοπίο.

Η τετραμελής βασιλική οικογένεια φωτογραφήθηκε έξω από την κατοικία της, το παλάτι Haga στη Στοκχόλμη.

Σε αντίθεση με τις άλλες βασιλικές οικογένειες, για παράδειγμα της Αγγλίας που συνηθίζουν να κάνουν ίδιες ενδυματολογικές επιλογές, η πριγκίπισσα Βικτόρια φοράνε χειμερινά ρούχα. Από το χαμόγελό της φαίνεται ότι η πριγκίπισσα Στέλλα "πιάστηκε" από τον φωτογραφικό φακό να ρίχνει μία χιονόμπαλα στην κάμερα.

Η βασιλική οικογένεια της Σουηδίας δημοσίευσε επίσης ένα βίντεο στο Instagram με στιγμιότυπα από τη φωτογράφιση στο χιονισμένο τοπίο. Στο βίντεο ο μικρός πρίγκιπας Όσκαρ παίζει με μια χιονόμπαλα και ολόκληρη η οικογένεια κάνει έλκηθρο στο χιόνι.

Η πριγκίπισσα Βικτόρια και η οικογένειά της είναι σε πνεύμα χριστουγεννιάτικων διακοπών. Την περασμένη εβδομάδα βρέθηκαν στο Σουηδικό Πανεπιστήμιο Γεωπονικών Επιστημών όπου είδαν τα χριστουγεννιάτικα δέντρα.

Και ντύθηκαν ήδη εορταστικά για τη βάπτιση του πρίγκιπα Γαβριήλ νωρίτερα αυτό τον μήνα. Το παιδί, που γεννήθηκε στα τέλη Αυγούστου, είναι ο ανιψιός της πριγκίπισσας Βικτόριας και ο δεύτερος γιος του πρίγκιπα Κάρλ Φίλιπ και της πριγκίπισσας Σόφιας.

Η σουηδική βασιλική οικογένεια είναι από τις τελευταίες που αποκάλυψε το πορτρέτο της. Η πριγκίπισσα Βικτόρια της Σουηδίας είναι το μεγαλύτερο παιδί του βασιλιά Καρόλου ΙΣΤ΄ Γουσταύου και η διάδοχος του σουηδικού θρόνου.

Την περασμένη εβδομάδα, η πριγκίπισσα Σαρλίν του Μονακό δημοσιοποίησε ένα αξιολάτρευτο πορτραίτο των τρίχρονων διδύμων της, του πρίγκιπα Ζακ και της πριγκίπισσας Γαβριέλλα, καθισμένων δίπλα σε ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο. Τα αδέλφια είναι επίσης παιδιά του πρίγκιπα Αλβέρτου Β' και εγγόνια της Γκρέις Κέλι.

Ο Δούκας και η Δούκισσα του Κέιμπριτζ, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ της Βρετανίας και η Κέιτ Μίντλετον επίσης φωτογραφήθηκαν και δημοσίευσαν οικογενειακό πορτρέτο για τη χριστουγεννιάτικη κάρτα τους.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ήταν το πρόσωπο που απασχόλησε περισσότερο από κάθε άλλο τους χρήστες του Διαδικτύου στην Γερμανία, σύμφωνα τουλάχιστον με τα στατιστικά στοιχεία της δημοφιλούς μηχανής αναζήτησης «Google».

Ο Ντόναλντ Τραμπ ήταν η πιο συνήθης αναζήτηση προσώπου για το 2017, ενώ ακολούθησαν η μπλόγκερ Σιρίν Νταβίντ, η τουρκικής καταγωγής παίκτρια του Big Brother, μοντέλο και παρουσιάστρια Κάντερ Λοτ, η τραγουδίστρια και νικήτρια του διαγωνισμού της Eurovision Λένα Μάιρ-Λάντρουτ, η τραγουδίστρια Μιρέιγ Ματιέ, ο Γάλλος ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα Ουσμάν Ντεμπελέ, ο αυστριακός τραγουδιστής Πέτερ Κράους, η επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Εναλλακτικής για την Γερμανία (AfD) Αλίς Βαϊντέλ, η ηθοποιός και μνηστή του Πρίγκιπα Χάρι Μέγκαν Μαρκλ και ο παίκτης του Big Brother Φλόριαν Βες.

Σε ό,τι αφορά άλλα θέματα, η πιο δημοφιλής αναζήτηση αφορούσε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου του 2018, ενώ στην δεύτερη θέση βρέθηκαν οι εκλογές. Στις αναζητήσεις με ερώτηση, το ζήτημα που απασχόλησε περισσότερο ήταν «πού παντρεύτηκε ο (τερματοφύλακας της εθνικής και της Μπάγερν) Μανουέλ Νόιερ;».

Η δουλειά του μπάτλερ δεν είναι τόσο απλή όσο νομίζετε, θέλει θυσίες και αρετές που λίγοι μπορούν να διαθέσουν…

«Ένας μπάτλερ πρέπει να είναι πιστός, ευλύγιστος, διακριτικός, γρήγορος, έμπιστος, ειλικρινής και δουλευταράς. Το πιο σημαντικό είναι όμως ότι ένας μπάτλερ πρέπει να είναι έτοιμος να βάλει τις επιθυμίες κάποιου άλλου προσώπου πάνω από τις δικές του», δηλώνει ο Διευθυντής της Ακαδημίας μπάτλερ στην Ολλανδία, Robert Wennekes.

O Robert Wennekes έγινε μπάτλερ στα 21 του χρόνια, αγαπά πολύ αυτήν την δουλειά και αποφάσισε να δημιουργήσει μια σχολή για αυτήν την δύσκολη, όπως ονομάζει, Τέχνη. Σήμερα η σχολή διαθέτει 135 δωμάτια, στα οποία μάλιστα οι μαθητές μένουν για 10 ολόκληρες εβδομάδες που διαρκεί το πρόγραμμα εκμάθησης.

Όλα εξυπηρετούν έναν σκοπό: Την εκπαίδευση μπάτλερ 24 ώρες το 24ωρο. Οι μαθητές που ξεκινούν από την ηλικία των 18 και φτάνουν έως και 68 χρονών μαθαίνουν νοικοκυριό, διοίκηση του σπιτιού και χρήσιμες συμβουλές που θα τους είναι απαραίτητες στο μέλλον.

«Αυτό που χρειάζεται πάνω από όλα είναι πειθαρχία και να παίρνουν την δουλειά τους στα σοβαρά! Οι μαθητές θα σκουπίσουν θα σφουγγαρίσουν, θα σερβίρουν, θα πλύνουν τουαλέτες… Δεν είναι μια απλή δουλειά! Ο μπάτλερ είναι ο υπεύθυνος για μία ολόκληρη οικογένεια και την ευτυχία της!».

Η Μαράια Κάρεϊ φαίνεται πως έθεσε τον πρώτο της στόχο για το 2018 κι αυτός δεν είναι άλλος από τη μην στέκεται σε μια αποτυχία αλλά να προχωράει μπροστά. Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια ανακοίνωσε λοιπόν ότι σκοπεύει να επιστρέψει στην Times Square της Νέας Υόρκης για να τραγουδήσει και πάλι στο πάρτι για την Πρωτοχρονιά, 365 ημέρες μετά την εμφάνιση- φιάσκο στη διάσημη πλατεία.

Πέρυσι, στο πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν, η Κάρει είχε βρεθεί αντιμέτωπη με μια σειρά τεχνικών λαθών επί σκηνής λίγα λεπτά πριν την υποδοχή του νέου έτους κι ενώπιον ενός εκατομμυρίου ανθρώπων. Η αδυναμία να συγχρονιστεί με τη μουσική ή ακόμα και προβλήματα στο μικρόφωνό της την αποσυντόνισαν τελείως με αποτέλεσμα η γνωστή ερμηνεύτρια να σταματήσει να τραγουδάει, ενώ οι χορευτές που την συνόδευαν συνέχιζαν την χορογραφία τους. Το περιστατικό είχε ως αποτέλεσμα η 47χρονη τραγουδίστρια να βρεθεί στο επίκεντρο άκρως χλευαστικών σχολίων των χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

«Όλοι μας συμφωνούμε ότι πέρυσι τα πράγματα δεν πήγαν ακριβώς όπως τα είχαμε σχεδιάσει» παραδέχθηκε χθες η Κάρεϊ σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε από κοινού με την εταιρεία του παραγωγού Dick Clark, που είχε αναλάβει τη διοργάνωση της εκδήλωσης.

Ωστόσο πρόσθεσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι καθώς προχωράμε μπροστά και θα προσφέρουμε μια απίστευτη βραδιά μουσικής και διασκέδασης».

Ο Τομ Χανκς είναι ο πρωταγωνιστής μιας νέας ταινίας για τη διαρροή των άκρως απόρρητων εγγράφων του Πενταγώνου, το σκάνδαλο «Pentagon Papers».

Η ταινία «The Post», σκηνοθετημένη από τον Στίβεν Σπίλμπεργκ, περιγράφει την ιστορία της απόφασης της Washington Post τη δεκαετία του 1970 να δημοσιεύσει τα μυστικά έγγραφα του Πενταγώνου, τα οποία περιείχαν λεπτομέρειες για τη συμμετοχή των ΗΠΑ στον πόλεμο του Βιετνάμ. Η εφημερίδα τελικά αποφάσισε να δημοσιεύσει τα έγγραφα παρά την πίεση του τότε προέδρου Ρίτσαρντ Νίξον να μην το κάνει. Ο Χανκς υποδύεται τον εκδότη της εφημερίδας, Μπεν Μπράντλι.

Λόγω του περιεχομένου της ταινίας και του τρόπου με τον οποίο ασχολείται με τα αμερικανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, ο Χανκς λέει ότι δεν ενδιαφέρεται για προβολή της ταινίας στον Λευκό Οίκο του Τραμπ, εάν του ζητηθεί.

Ενώ οι περισσότεροι μπορεί να μην έχουν ακούσει για προβολή ταινιών στον Λευκό Οίκο, στην πραγματικότητα είναι κάτι που συμβαίνει συχνά για ταινίες που ελπίζουν να πάρουν ένα μικρό όφελος δημοσιότητας, σύμφωνα με το Page Six. Ο κινηματογράφος του Λευκού Οίκου βρίσκεται στην ανατολική πτέρυγα και είναι συνήθως ένα μέρος για να παρακολουθούν ταινίες ο πρόεδρος και η οικογένειά του. Τα στούντιο παρέχουν συχνά στον Λευκό Οίκο προβολές κατόπιν αιτήματος. Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν ζήτησε στην πραγματικότητα να προβληθεί το «The Post» στον Λευκό Οίκο.

Απαντώντας σε ερώτηση του «Hollywood Reporter» αν θα απαντούσε θετικά σε αίτημα για την προβολή της νέας του ταινίας «The Post» στον Λευκό Οίκο, ο Χανκς ανέφερε τα γεγονότα στο Σάρλοτσβιλ, την πρόσφατη συνάντηση του προέδρου με τους βετεράνους της φυλής Ναβάχο και την αντιμετώπιση από τη διοίκηση του Ντόναλντ Τραμπ των μέσων μαζικής ενημέρωσης, ο οποίος συχνά αποκαλεί τα περισσότερα δημοσιεύματα «ψεύτικες ειδήσεις».

«Δεν νομίζω ότι θα ήθελα. Επειδή νομίζω ότι ως ένα σημείο - κοιτάξτε, δεν σκέφτηκα ότι τα πράγματα θα ήταν έτσι τον περασμένο Νοέμβριο. Δεν θα ήμουν σε θέση να φανταστώ ότι θα ζούσαμε σε μια χώρα, στην οποία οι νεοναζί κάνουν παρελάσεις με πυρσούς στο Σάρλοτσβιλ και τα αστεία για Ποκαχόντας γίνονται μπροστά σε εκπροσώπους της φυλής Ναβάχο που χρησιμοποιούσαν μυστικό στρατιωτικό κώδικα βασισμένο στη μητρική τους γλώσσα. Και ατομικά πρέπει να αποφασίσουμε πότε θα υψώσουμε τείχη » είπε.

«Πρέπει να αρχίσουμε να ζυγίζουμε τα πράγματα. Μπορείτε να σκεφτείτε: "Ξέρετε τι; Νομίζω ότι τώρα είναι η ώρα. Αυτή είναι η στιγμή που, κατά κάποιον τρόπο, οι προσωπικές μας επιλογές θα πρέπει να αντανακλούν τις απόψεις μας. Πρέπει να αρχίσουμε να ψηφίζουμε, πραγματικά, πριν από τις εκλογές. Επομένως, θα ψήφιζα πιθανώς να μην πάω"».

Να τα πούμε???
Τα Κάλαντα, με τις πάμπολλες τοπικές τους παραλλαγές, είναι το δημοφιλέστερο άκουσμα των Ελληνικών Χριστουγέννων.
Στον Κεντροευρωπαϊκό κόσμο και στην Αμερική, ωστόσο, τα Χριστουγεννιάτικα τραγούδια έχουν το δικό τους hit parade.
Ποιό είναι το hit των Χριστουγέννων?
Αναμφίβολα, το τραγούδι Άγια Νύχτα, το οποίο γράφτηκε στις αρχές του 18ου αιώνα, από τους Αυστριακούς Φραντς Ξάβερ Γκρούμπερ Και Γιόζεφ Μορ.

Πού πρωτοακούστηκε η Άγια Νύχτα?
Τα Χριστούγεννα του 1818, στην εκκλησία του μικρού χωριού, στην περιοχή του Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας.
Ποιός έγραψε τους στίχους?
Οι στίχοι γράφτηκαν από το νεαρό εφημέριο του χωριού, Γιόζεφ Μορ, όπως έγινε γνωστό, από ένα χειρόγραφο που ανακαλύφθηκε το 1995 και φέρει την υπογραφή του. Το χερόγραφο φυλάσσεται στο Carolino Augusteum Museum του Σάλτσμπουργκ.
Ποιός λανσάρισε τον ύμνο?
Μετά την πρώτη εκτέλεση, το τραγούδι ξεχάστηκε. Χρόνια αργότερα, ο εφημέριος της εκκλησίας του Όμπερντορφ, ανακάλυψε την παρτιτούρα πεταμένη πίσω από το Εκκλησιαστικό όρανο. Έδωσε το τραγούδι σε μια οικογένεια τιρολέζων μουσικών και η Πανευρωπαϊκή καριέρα, άρχισε..
Καριέρα στην Αμερική
Το 1839, μια άλλη οικογένεια ταγουδιστών από το Τιρόλο, παρουσίασε το τραγούδι μεταφρασμένο στα Αγγλικά, στη Νέα Υόρκη, όπου άρχισε να διασκευάζεται με μελωδία ελαφρώς διαφορετική από το Αυστριακό πρωτότυπο.
Το 1840 εκδόθηκε πρώτη φορά, με την ένδειξη »άγνωστου συνθέτη»
Τριακόσιες Άγιες Νύχτες
Η Άγια Νύχτα, έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από 300 γλώσσες και διαλέκτους σε όλο τον κόσμο.
Είναι εξαιρετικά δημοφιλής, τόσο μεταξύ των καθολικών, όσο και των Προτεσταντών.
Ροκ Άγια Νύχτα
Η Άγια Νύχτα έχει γνωρίσει άπειρες διασκευές και επανεκτελέσεις, από πολλούς καλλιτέχνες της μουσικής σκηνής, μέχρι και σήμερα..
Πιο ενδιαφέρουσες θεωρούνται οι ροκ εκδοχές από τους Σάιμον και Γκαρφάνκελ και από τους Manowar.
Χριστουγεννιάτικη εκεχειρία
Κατά τον Ά Παγκόσμιο Πόλεμο, τραγουδήθηκε ταυτόχρονα στην Αγγλική και τη Γερμανική γλώσσα, από τα αντίπαλα στρατεύματα στο μέτωπο, κατά τη Χριστουγεννιάτικη ανακωχή του 1914..
ΤΑ ΝΕΑ
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!