Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015


Την επίτευξη πρωτοφανούς πυκνότητας αποθήκευσης στον χώρο, με έναν σκληρό δίσκο ο οποίος προσφέρει χωρητικότητα μέχρι 2 terabytes σε ένα «πακέτο» πάχους μόλις επτά χιλιοστών, ανακοίνωσε ότι πέτυχε η Seagate.

Toεπίτευγμα αυτό θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικό επειδή θα παρέχει τη δυνατότητα σχεδιασμού ενός μεγάλου εύρους νέων φορητών ηλεκτρονικών συσκευών, με βασικά χαρακτηριστικά τις μικρές διαστάσεις και το χαμηλό βάρος, αλλά και την εξοικονόμηση ενέργειας και το χαμηλό κόστος.

Όπως εξήγησε ο Μαρκ Ρε, chief technology officer της Seagate, πρόκειται για μια σημαντική πρωτιά των μηχανικών της εταιρείας, οι οποίοι ήταν σε θέση να αυξήσουν την πυκνότητα χώρου στο 1 TB ανά «πιάτο», σε κλίμακα/ παράγοντα μορφής 2,5 ιντσών, κάτι που θα δώσει στους κατασκευαστές ιδιαίτερη ευελιξία σχεδιασμού.

Ο ίδιος χαρακτηρίζει την τεχνολογία αυτή πραγματικό «game changer», παρέχοντας τέσσερις φορές μεγαλύτερη χωρητικότητα από ένα 0,25TB SSD, σε σημαντικά μικρότερο κόστος.

Το νέο drive ζυγίζει μόλις 90 γραμμάρια και είναι 25% πιο ελαφρύ από την προηγούμενη γενιά σκληρών δίσκων της εταιρείας.

Με χωρητικότητα που αγγίζει τα 2ΤΒ, ένα τέτοιο drive μπορεί να αποθηκεύσει πάνω από 500.000 τραγούδια, 320.000 φωτογραφίες, 240 ώρες high definition video ή 26 ώρες ultra high definition υλικού.

Η εταιρεία δουλεύει επίσης και πάνω σε ένα υβριδικό format, που θα συνδυάζει NAND flash με τους proprietary learning αλγορίθμους της Seagate για την παροχή ανώτερων επιδόσεων σε χαμηλότερο κόστος σε σχέση με υπάρχοντα solid state drives.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

Με την Apple να έχει κάνει επίσημο πλέον τον χώρο και τον χρόνο για ένα ίσως από τα μεγαλύτερα event στην σύγχρονη ιστορία της δεν αποτελεί έκπληξη πως για ακόμη μια φορά ο ενθουσιασμός και η ανυπομονησία είναι τεράστιος για τους φίλους της εταιρείας.

Ο Tim Cook και η παρέα του αν επαληθευτούν οι φήμες και οι διαρροές ετοιμάζουν μια μεγάλη αντεπίθεση στην αγορά παρουσιάζοντας ταυτόχρονα τα iPhone 6S/6S Plus, νέα iPads, νέο Apple TV και ακόμη και κάποια νέα αξεσουάρ για το Apple Watch.

Παρακάτω λοιπόν και όντας 3 μέρες μακριά από το event αυτό σας παρουσιάζουμε τι περιμένουμε να δούμε στις 9 Σεπτεμβρίου από την Apple.

iPhone 6s and iPhone 6s Plus

Για ακόμη μια χρονιά η Apple θα διατηρήσει την παράδοση παρουσιάζοντας την S σειρά των νέων της iPhones. Τα iPhone 6S και iPhone 6S Plus εξωτερικά θα μοιάζουν το ίδιο με τους προκατόχους τους με την μόνη διαφορά πως το κράμα αλουμινίου του σασί τους θα είναι διαφορετικά και πιο ενισχυμένο με το 7000 Series aluminum.

Εσωτερικά πολλοί μιλάνε για την μεγαλύτερη S αναβάθμιση στην ιστορία του iPhone μιας και αναμένουμε να δούμε τον νέο A9 επεξεργαστή μαζί με 2GB RAM. Στον τομέα της κάμερας η οπίσθια θα αποκτήσει έναν αισθητήρα 12 MP – 16 MP με δυνατότητες λήψεων 4K.

Η εμπρόσθια κάμερα θα αναβαθμιστεί και αυτή μιας και ο αισθητήρας της θα φτάσει τα 5 MP με δυνατότητες panorama, slow-mo καθώς και ενός έξυπνου τρόπου λειτουργίας flash μέσω της οθόνης.

Η τεχνολογία με την ονομασία 3D Touch θα κάνει και αυτή το ντεμπούτο της και ουσιαστικά έχουμε να κάνουμε με μια παραμετροποίηση της Force Touch τεχνολογίας που είδαμε για πρώτη φορά στο Apple Watch.

H οθόνη των δύο νέων συσκευών αναμένεται να έχει καλύτερη ευκρίνεια με πιο έντονα μαύρα ενώ την εμφάνιση τους μπορεί να κάνουν και wallpaper κίνησης παρόμοια με αυτά του Apple Watch.

Στον τομέα χωρητικότητας και οι δύο συσκευές θα ξεκινήσουν “δυστυχώς” για ακόμη μια χρονιά από τα 16 GB και θα ακολουθηθούν από τα 64 GB και 128 GB αποθηκευτικού χώρου.

Τέλος ίσως την παράσταση κλέψει και ένας νέος χρωματισμός με την ονομασία rose gold που θα έρθει να προστεθεί στα silver, space gray και gold μοντέλα.

Apple TV 4

Έχουν περάσει πολλά χρόνια από την μέρα που η Apple ανανέωσε σημαντικά το Apple TV της. To 4ης γενιάς Apple TV όμως και αν επαληθευτούν οι φήμες θα είναι άξιο αυτής της μεγάλης αναμονής.

Με ένα λεπτότερο αλλά ψηλότερο σασί από τον προκάτοχο του το Apple TV 4 θα έρθει με σημαντικές αλλαγές όπως ένα δικό του App Store, την υποστήριξη εφαρμογών τρίτων και μια νέα διεπαφή που θα έχει ενσωμάτωση της Siri.

Το χειριστήριο του επίσης θα αλλάξει σημαντικά μιας και θα έχει αισθητήρες αναγνώρισης κίνησης και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για παιχνίδια όπως το Wii χειριστήριο.

Στο εσωτερικό του θα υπάρχει ένας A8 επεξεργαστής που θα τρέχει στην βάση του μια διαφορετική έκδοση του iOS 9.

Τέλος το αναμένουμε σε δύο χωρητικότητες αυτές των 8 GB και 16 GB.

iPad Pro

H Apple αναμένεται να παρουσιάσει το πολυαναμενόμενο 12.9 ιντσών iPad Pro με μια ανάλυση 2732 χ 2048 με τον A9X επεξεργαστή στο εσωτερικό του.

Για το συγκεκριμένο iPad υπάρχουν επίσης έντονες φήμες πως θα έχει ένα Force Touch stylus αλλά ακόμη και ένα πληκτρολόγιο ως έξτρα αξεσουάρ.

iPad mini 4

Το μικρότερο 7.9 ιντσών tablet της Apple αναμένεται να ανανεωθεί και να παρουσιαστεί στο event της Apple.

Το iPad Mini 4 λοιπόν θα έχει ένα πιο λεπτό σχεδιασμό και στο εσωτερικό όσο και στις κάμερες του αναμένουμε να έχει τις ίδιες προδιαγραφές με το τωρινό μοντέλο του iPad Air 2.

Σε αντίθεση με το iPad Mini 3 επίσης το iPad Mini 4 θα υποστηρίζει πλήρως τα Slit View και Slide Over χαρακτηριστικά του iOS 9.

Apple Watch Bands και νέο μεταλλικό σασί

Το Apple Watch όχι μόνο θα αποκτήσει μια σειρά από νέα χρώματα στο λουράκι της Sport σειράς αλλά αναμένουμε να δούμε και ένα νέο μεταλλικό μοντέλο για την σειρά Sport καθώς και μια πιο φτηνή έκδοση του χρυσού – Gold μοντέλου.

iOS 9 GM

Οι GM εκδόσεις δίνονται συνήθως στους προγραμματιστές μιας εβδομάδα πριν την επίσημη κυκλοφορία των λογισμικών στο κοινό και έτσι το iOS 9 δεν θα αποτελέσει εξαίρεση.

Η Apple θα ανακοίνωση την επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας της τελικής έκδοσης του iOS 9 για το κοινό και κατά την διάρκεια του event θα δώσει στους προγραμματιστές της την GM build για έναν τελευταίο έλεγχο πριν την επίσημη κυκλοφορία του νέου λογισμικού.

ΠΗΓΗ: appleworldhellas.com

Πριν από δύο εβδομάδες, ένας 39χρονος Αμερικανός ανακοίνωσε πως κόντεψε να τυφλωθεί από το ένα μάτι επειδή κοιμόταν με τους φακούς επαφής του, ενώ λίγες μέρες αργότερα αμερικανοί επιστήμονες έδωσαν στη δημοσιότητα νέα ευρήματα που έδειξαν ότι σχεδόν όλοι οι χρήστες φακών επαφής υιοθετούν συμπεριφορές που αυξάνουν τον κίνδυνο μόλυνσης στα μάτια.

Ο Chad Groeschen είπε ότι χρειάζεται μεταμόσχευση κερατοειδούς για να ανακτήσει την όρασή του, επειδή η συνεχής χρήση των φακών τού προκάλεσε βακτηριακή λοίμωξη και έλκος (πληγή) στον κερατοειδή. Πρόσθεσε δε ότι δημοσιοποιεί την κατάστασή του για να αποτρέψει άλλους νέους από το ίδιο λάθος.
Η απόφασή του αυτή υποστηρίζεται από τα ευρήματα δημοσκόπησης των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών (CDC) των ΗΠΑ, η οποία έδειξε ότι το 99% των χρηστών φακών επαφής κάνει λάθη στη χρήση και τη φροντίδα τους.

Ετσι, 82% τους χρησιμοποιούν περισσότερο καιρό απ’ ό,τι πρέπει, οι μισοί τους φορούν τη νύχτα στη διάρκεια του ύπνου και οι εννέα στους δέκα έχουν κοιμηθεί το μεσημέρι φορώντας τους.

Και στην Ελλάδα
Αν και η νέα έρευνα διεξήχθη στις ΗΠΑ, τα ευρήματά της δεν απέχουν πολύ απ’ ό,τι συμβαίνει στη χώρα μας.

«Πάνω - κάτω είναι αυτό που βλέπουμε και εδώ» λέει ο χειρουργός - οφθαλμίατρος Αναστάσιος - Ιωάννης Κανελλόπουλος, ο οποίος είναι και καθηγητής Οφθαλμολογίας στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης. «Πολύ λίγοι χρήστες φακών επαφής τηρούν απαρέγκλιτα τους κανόνες υγιεινής, ενώ το 5%-10% των επειγόντων περιστατικών στα δημόσια και ιδιωτικά οφθαλμολογικά κέντρα αφορά μόλυνση των ματιών εξαιτίας τους».
Απ’ όλα αυτά τα λάθη το σοβαρότερο, ως φαίνεται, είναι η χρήση τους στη διάρκεια του ύπνου, η οποία – σύμφωνα με τους ειδικούς των CDC – πενταπλασιάζει τον κίνδυνο οφθαλμολογικής μόλυνσης.
Γιατί συμβαίνει αυτό; «Οταν είμαστε ξύπνιοι, τα μάτια και οι φακοί κινούνται και έτσι αναπληρώνεται η στιβάδα δακρύων, η οποία είναι απαραίτητη για την οξυγόνωση του κερατοειδούς – του εξωτερικού χιτώνα του ματιού πάνω στον οποίο ακουμπά ο φακός» εξηγεί ο κ. Κανελλόπουλος.
Στη διάρκεια του ύπνου, όμως, τα μάτια μένουν ακίνητα για μεγάλα χρονικά διαστήματα, με συνέπεια να δημιουργούνται συνθήκες «ασφυξίας» του κερατοειδούς και επιθηλιακά ελλείμματα, τα οποία «ουσιαστικά είναι “δίαυλοι” μέσω των οποίων εισέρχονται στον χιτώνα μικρόβια τα οποία είτε υπάρχουν στον φακό επαφής είτε ζουν φυσιολογικά στην επιφάνεια των ματιών» προσθέτει.
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο υγειονομικοί οργανισμοί όπως η Αμερικανική Ακαδημία Οφθαλμολογίας (AAO) συνιστούν να μην κοιμόμαστε ποτέ με τους φακούς.
«Και λίγες ώρες να κοιμηθεί ένας χρήστης με τους φακούς του, υπάρχει αυξημένος κίνδυνος. Το ίδιο και αν οι φακοί του είναι του τύπου day and night (δηλαδή κανονικά προορίζονται για ύπνο το βράδυ), διότι ακόμα και με τις πιο τέλειες συνθήκες υγιεινής μπορεί να αναπτυχθούν μικρόβια στους φακούς» αναφέρει ο καθηγητής.

Μελέτη στην Πάτρα 
Οντως, επιστήμονες από το Τμήμα Οφθαλμολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών και το Τμήμα Μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών (Ε. Μελά, Ε. Αναστασίου, Σ. Γαρταγάνης, Μ. Χριστοφίδου) δημοσίευσαν τον Μάρτιο, στην επιθεώρηση «Eye and Contact Lens», μελέτη που έδειξε ότι οι θήκες των φακών μπορεί να περιέχουν μύκητες ακόμα και σε εθελοντές που συμμορφώνονται με όλες τις οδηγίες χειρισμού, καθαρισμού και αντικατάστασης των φακών.

Ποια είναι επομένως η λύση; «Το πρώτο που πρέπει να κάνουν οι χρήστες των φακών είναι να τηρούν τις οδηγίες χρήσης και φροντίδας, διότι ακόμα κι αν παραμένει κάποιος κίνδυνος μόλυνσης, αυτός είναι πολύ μικρότερος απ’ ό,τι όταν δεν τις τηρούν» απαντά ο κ. Κανελλόπουλος.

«Δεν πρέπει επίσης να κοιμούνται ποτέ φορώντας τους φακούς τους, ενώ πρέπει να αντικαθιστούν τη θήκη τους τουλάχιστον μία φορά τον μήνα. Να θυμούνται, τέλος, πως όσο πιο γρήγορη είναι η αντικατάσταση των φακών τόσο το καλύτερο».
boro.gr

Αν ένας γλυκός καφές έχει κατά μέσο όρο τρεις κουταλιές ζάχαρης, τότε αναψυκτικό των 330 ml έχει σχεδόν την τριπλάσια ποσότητα!
Σε γενικές γραμμές, τα αναψυκτικά τύπου κόλα περιέχουν ατά μέσο όρο 10,6 γραμμάρια ζάχαρη ανά 100 ml που σημαίνει ότι ένα κουτί των 330 ml έχει 8,3 κουταλάκια του γλυκού (ένα κουταλάκι έχει περίπου 4,2 γρ.) ή 35 γραμμάρια ζάχαρη.
Αντίστοιχα, η Fanta και το Sprite έχουν λιγότερη ζάχαρη από τα αναψυκτικά τύπου κόλα, κάτι παραπάνω από πέντε κουταλάκια του γλυκού στο κουτί των 330 ml.
Ενδεικτικά, λοιπόν, ένα αναψυκτικό με ζάχαρη συγκριτικά με ένα χωρίς ή υποκατάστατο, διαφέρει κατά 150 περίπου θερμίδες. Αν, λοιπόν, καταναλώνετε ένα κουτάκι την ημέρα, και δεν κόβετε τις θερμίδες από αλλού, τότε, μοιραία, σε ένα χρόνο θα έχετε πάρει 7 κιλά.
Και ενώ θα περίμενε κανείς οι φρουτοχυμοί να είναι πιο υγιεινοί, μία έρευνα του βρετανικού οργανισμού Action on Sugar που εδρεύει στο Πανεπιστήμιο Queen Mary του Λονδίνου, δείχνει ότι το 25% των φρουτοχυμών του εμπορίου έχουν ίση ή μεγαλύτερη ποσότητα.
Με δεδομένο αυτό, ο πρόεδρος του Action on Sugar, καθηγητής Γκράχαμ ΜακΓκρέγκορ, σχολίασε πως είναι “πραγματικό σκάνδαλο” ότι τα ποτά αυτά διατίθενται στο εμπόριο για τα παιδιά και τους γονείς τους σαν να ήταν υγιεινά.
Δείτε τον συγκριτικό αναλυτικό πίνακα
anapinaka5 480x333

Συχνές μελέτες γύρω από τις γυναίκες όλου του κόσμου κάνει γνωστός συγγραφές βιβλίων ανεβάζοντας μάλιστα και… σχετικά άρθρα στο διαδίκτυο ενημερώνοντας για το που θα βρουν οι άντρες τις πιο σέξι γυναίκες, που θα φλερτάρουν πιο εύκολα και που θα ρίξουν ευκολότερα μια γυναίκα στο κρεβάτι.
O Nicholas Jack, συγγραφέας βιβλίων που δίνουν συμβουλές για το πώς να ρίξεις στο κρεβάτι μία γυναίκα, έφτιαξε έναν χάρτη με τις χώρες στις οποίες είναι πιο εύκολο ή πιο δύσκολο να ρίξεις μία γυναίκα στο κρεβάτι και στη συνέχεια ολόκληρο διαδραστικό site με τη “μελέτη” του.
Χώρισε τις χώρες σε 5 κατηγορίες:
1) Με σκούρο πράσινο χρώμα, οι “πολύ εύκολες” (Αγκόλα, Ζάμπια, Κογκό, Αιθιοπία, Καμερούν, Τανζανία, Ζιμπάμπουε, Μοζαμβίκη, Περού, Βολιβία, Κούβα, Άγιος Δομήνικος)
2) Με ανοιχτό πράσινο χρώμα, οι “εύκολες” (Ρωσία, Λευκορωσία, Ουκρανία, Λιθουανία, Λετονία, Εσθονία, Ρουμανία, Πολωνία, Βουλγαρία, Τσεχία, Σλοβακία, Ουγγαρία, Βοσνία, Σερβία, Ουγγαρία, Μογγολία, Κίνα, Βραζιλία, Μεξικό, Βενεζουέλα, Ισημερινός)
3) Με κίτρινο χρώμα οι “κανονικές”
4) Με καφέ οι “δύσκολες”
5) Με κόκκινο οι “πολύ δύσκολες” (Αίγυπτος, Συρία, Σαουδική Αραβία, Υεμένη, Ομάν, Ιράν, Ιράκ, Ιορδανία, Σρι Λάνκα)
Αν σας τρώει η περιέργεια, οι Kύπριες κατατάσσονται στην κατηγορία “κανονικές”, όπως και οι γυναίκες στην Ελλάδα,Αλβανία, Γαλλία, Γερμανία, Αγγλία κ.λ.π.) ενώ ο Jack κατατάσσει τις Τουρκάλες στην κατηγορία “hard” όπως και τις Ιταλίδες !
xartis1

O Facebook ιός είναι ένα επικίνδυνο παράσιτο του υπολογιστή, το οποίο μολύνει τα συστήματα όταν επισκέπτονται αυτό το κοινωνικό δίκτυο. Από τη στιγμή που εισέλθει στο εσωτερικό, βοηθά τους εγκληματίες του κυβερνοχώρου να hackάρουν το λογαριασμό στο Facebook και εξαπλώνεται με τον ίδιο ιό στις επαφές του θύματος. Εκτός αυτού, επίσης συχνά χρησιμοποιείται για να υποκλέψει ευαίσθητες πληροφορίες από τους υπολογιστές, για αυτό προσέξτε ότι μπορεί να χάσετε τραπεζικά δεδομένα, κωδικούς πρόσβασης και άλλες σημαντικές πληροφορίες, όταν έχετε αυτή την απειλή στον Η/Υ σας. Σαφώς, ο Facebook ιός είναι ένα καταστροφικό πρόγραμμα που έχει σχεδιαστεί για κακόβουλους σκοπούς μόνο. Αν θέλετε να ξέρετε πώς διανέμεται, συνεχίστε να διαβάζετε ..
ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΜΟΛΥΝΘΩ ΜΕ ΤΟΝ ΙΟ FACEBOOK;
Κυρίως, ο Facebook ιός διανέμεται μέσω πλαστών μηνυμάτων που είναι γεμάτα με κακόβουλες συνδέσεις. Τα μηνύματα αυτά έχουν σχεδιαστεί είναι πραγματικά δύσκολο να ξεχωρίσουν, έτσι ώστε θα μπορούσαν να κινήσουν τη φυσική περιέργεια για τους ανθρώπους και να κάνουν κλικ σε ένα σύνδεσμο. Μόλις κάνετε κλικ σε μια τέτοια σύνδεση, δούρειος ίππος (trojan horse) μολύνει το σύστημά σας και ξεκινά εκεί τη δραστηριότητά της. Ωστόσο, υπάρχουν μερικοί άλλοι τρόποι για το πώς μπορείτε να μολυνθείτε με τον Facebook ιό στο εσωτερικό του υπολογιστή σας: μπορείτε να μολυνθείτε μετά από τη χορήγηση παράνομης ή hacked πρόσβασης της εφαρμογής στο λογαριασμό σας, εγκαθιστώντας έναν ιό στον υπολογιστήπου χρησιμοποιείται για να κλέψει τον κωδικό πρόσβασης του Facebook, ή χρησιμοποιώντας αδύναμους κωδικούς πρόσβασης μπορείτε να αφήσετε κάποιον να hackάρει το λογαριασμό σας στο Facebook με αυτόν τον τρόπο.
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΟΥ FACEBOOK ΙΟΥ
Facebook Child Porn virus είναι μια επικίνδυνη εφαρμογή, η οποία κυκλοφορεί στο Facebook με τη μορφή των πορνογραφικών βίντεο. Μπορεί να φαίνεται ότι το μήνυμα, που έχει αυτό το βίντεο που επισυνάπτεται, και εστάλη από τον φίλο σας είναι ασφαλές. Ωστόσο, μετά το άνοιγμα αυτού, γίνεται σαφές ότι είναι σχετικό με την παιδική πορνογραφία. Μερικά θύματα αναφέρουν ότι περιέχει μια φράση «Παρακολουθήστε αυτό, αν είστε περίεργοι». Αφού ανοιχτεί, ο ιός συνδέεται αυτόματα στο το λογαριασμό σας στο Facebook και μοιράζεται αυτό το βίντεο με όλους τους φίλους σας στο Facebook.
Facebook Change Color virus είναι μία ύπουλη παραλλαγή του ιού Facebook, η οποία βασίζεται σε ένα μήνυμα προσφέροντας να αλλάξετε το φόντο σας στο κοινωνικό δίκτυο σε ροζ, κόκκινο, μαύρο ή άλλο χρώμα. Ακριβώς όπως και τα άλλα είδη αυτής της απειλής, μπορεί να έρθει στα εισερχόμενά σας από μία από τις επαφές σας, η οποία έχει επίσης μολυνθεί και εξαπατηθεί από αυτό το μήνυμα απάτης. Τυπικά, περιλαμβάνει ένα κακόβουλο link βοηθώντας τους απατεώνες να οδηγούν με μεγαλύτερη κυκλοφορία σε απευθείας σύνδεση την έρευνα τους. Αν κάνετε κλικ σε αυτό το σύνδεσμο, θα στείλετε αυτό το μήνυμα απάτης σε όλες τις επαφές σας.
Facebook Friend Request virus είναι μια επικίνδυνη απειλή, η οποία στέλνει αιτήματα φιλίας από το λογαριασμό του χρήστη σε άγνωστους ανθρώπους ή, ακόμη χειρότερα, σε αυτούς που έχουν ήδη αποκλειστεί από το χρήστη. Έχει αναφερθεί ότι μερικές φορές ο ιός καταφέρνει να στείλει περισσότερα από 100 αιτήματα και να προσκαλέσει τυχαίους ανθρώπους. Το νόημα της δημιουργίας και χρήσης δεν έχει ακόμη αποκαλυφθεί. Ωστόσο, ορισμένοι ειδικοί υποστηρίζουν ότι η απειλή αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη λήψη έλεγχου των υπολογιστών, το κλείσιμο του anti-virus προγράμματος και παρόμοιες δραστηριότητες.
Facebook Automatic Wall Post virus είναι μια λοίμωξη του κυβερνοχώρου , η οποία έχει δημιουργηθεί για την αύξηση της κυκλοφορίας σε συγκεκριμένους τομείς. Εκτός αυτού, μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ασφάλεια του υπολογιστή σας και να προσπαθήσει να κλέψει τα προσωπικά σας στοιχεία. Αυτός ο ιός κάνει τους ανθρώπους να επισκέπτονται την ιστοσελίδα, δείχνοντας ένα παραπλανιτικό μήνυμα, το οποίο υποστηρίζει «το πιο σέξι βίντεο όλων των εποχών» και περιλαμβάνει ένα link που οδηγεί σε άγνωστη ιστοσελίδα. Εκτός αυτού, κάνει αυτόματα μια θέση στον τοίχο σας και μεταδίδεται με αυτό τον τρόπο. Αν δείτε αυτό το μήνυμα, ή κάποιο που μοιάζει να έχει αναρτηθεί από τον φίλο σας, θα πρέπει να το αφαιρέσετε από τον τοίχο σας αμέσως.
Facebook Message virus είναι μια άλλη παραλλαγή του Facebook ιού, η οποία εξαπλώνεται μέσω του παραθύρου συνομιλίας. Αυτός ο ιός pop-ups με ένα μήνυμα, το οποίο φαίνεται σαν να είναι από το φίλο σας και περιλαμβάνει ένα σύνδεσμο που φαίνεται κανονικός σύνδεσμος αναζητησης. Φυσικά, δεν πρέπει ποτέ να κάνετε κλικ σε αυτό το σύνδεσμο επειδή μολύνει υπολογιστές με τον ιό ικανό να απενεργοποιήσει το anti-virus λογισμικό και να κάνει λήψη περαιτέρω malware στο σύστημα. Φυσικά, αν κάνετε κλικ σε ένα σύνδεσμο, αυτός ο ιός θα συνεχίσει να εξαπλώνεται στο λογαριασμό σας στο Facebook.
Invitation Facebook virus είναι ένα διαφορετικό είδος του ιού που έχει εξαπλωθεί στο Facebook για χρόνια. Εξαπλώνεται μέσω ενός e-mail και του πίνακα μηνυμάτων του Facebook, και ανακοινώνει για ένα μεγάλο κίνδυνο για το κοινωνικό δίκτυο. Για να γίνω πιο ακριβής, ανόητα προειδοποιεί για την απειλή του Facebook που έρχεται ως μήνυμα με ένα συνημμένο που ονομάζεται Ιnvitation Facebook και ανοίγει μια ολυμπιακή δάδα και θα λάβει ολόκληρο το σκληρό δίσκο C του υπολογιστή σας. Ωστόσο, οι ειδικοί ασφαλείας μας έχουν αποκαλύψει ότι αυτό το μήνυμα περιλαμβάνει Δούρειος Ίππος (trojan horse) και άλλους τύπους ιών. Θα πρέπει να αφαιρέσετε αυτή την επιστολή απάτη μόλις την παραλάβετε.
ΠΩΣ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΩ ΤΟΝ ΙΟ FACEBOOK;
Αν θέλετε να αποφύγετε Facebook ιό, θα πρέπει να αποφύγετε να κάνετε κλικ σε συνδέσμους που δεν είναι νόμιμοι. Εάν δεν περιμένετε ένα μήνυμα από το φίλο σας, θα πρέπει να το αγνοήσετε απλά ή στείλτε του / της ένα μήνυμα πρώτοι και να ρωτήστε αν αυτός / αυτή έχει στείλει κάτι για σας. Επιπλέον, αποφύγετε την πρόσβαση σε κάθε παιχνίδι ή άλλο app στο Facebook, διότι μπορεί να είναι hacked από εγκληματίες του κυβερνοχώρου.
Εάν σας έχει εξαπατηθεί από οποιοδήποτε από αυτούς τους τύπους του ιού Facebook, θα πρέπει να αλλάξετε τον κωδικό σας στο Facebook ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟΝ προκειμένου να αποφευχθεί η κλοπή της ταυτότητάς σας στο μέλλον. Επιπλέον, επικοινωνήστε με τους φίλους σας και  προειδοποιήστε τους ότι ο λογαριασμός σας έχει hackαριστεί. Τέλος, η κατεβάσετε το SpyHunter, ενημερώστε το και να εκτελέστε μια πλήρη σάρωση του συστήματος, ώστε να βεβαιωθείτε ότι ο υπολογιστής σας είναι απαλλαγμένος από ιούς.
Πηγή: ioys.gr/facebook-virus
Όταν ο γεωλόγος Steffen Zuther και οι συνεργάτες του έφτασαν στο κεντρικό Καζακστάν, ώστε να μελετήσουν ένα...
είδος αντιλόπης που ζει εκεί, βρέθηκαν αντιμέτωποι με το αποτρόπαιο θέαμα, δεκάδων χιλιάδων νεκρών αντιλοπών να είναι διαρκορπισμένες στις στέπες της χώρας.

Σύμφωνα με τον Zuther, μέσα σε λίγες μέρες, πάνω από 60.000 αντιλόπες έχασαν την ζωή τους.

Όπως δήλωσε ο επιστήμονας στο Live Science, από τις έρευνες που ακολούθησαν του θανάτου των αντιλοπών, διαπιστώθηκε ότι σχεδόν οι μισές από τις 257.000 αντιλόπες που ζούσαν στην χώρα το 2014, έχουν πεθάνει.

Τα βακτήρια έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην τραγωδία, σημειώνεται αλλά είναι άγνωστο πως οδήγησαν στο μαζικό θάνατο τις αντιλόπες, αφού συνήθως είναι άκακα.

Είναι η πρώτη φορά που σε κάποιο είδος θηλαστικού (όπως και ο άνθρωπος) εμφανίζεται τέτοιος μαζικός θάνατος, σε τόσο λίγο χρόνο, αναφέρει ο Zuther.

Οι αντιλόπες παίζουν σημαντικό ρόλο στο οικοσύστημα, αφού εμπλουτίζουν τις άγονες στέπες με τα απορρίμματα τους, ενώ τρώγοντας τα φύλλα από το έδαφος βοηθούν στο να μην ξεσπούν πυρκαγιές.

Την ίδια ώρα, τα θηλαστικά μεγέθους σκύλου, αποτελούν μία πρώτης τάξης τροφή για τα σαρκοφάγα της στέπας.

Το συγκεκριμένο είδος αντιλόπης ζει στο Καζακστάν, την Ρωσία και την Μογγολία.

Οι επιστήμονες πήραν και δείγμα από τα φυτά της περιοχής, για να δουν τι προκάλεσε των θάνατο των ζώων.

Ένας παρόμοιος ομαδικός θάνατος από 400.000 αντιλόπες έγινε το 1988, με τα θύματα να εμφανίζουν τα ίδια συμπτώματα, αλλά επειδή ο θάνατός τους είχε γίνει επί Σοβιετικής Ένωσης, ήταν δύσκολο να γίνουν ενδελεχείς μελέτες, με το καθεστώς τότε να κάνει λόγο για παστερέλλωση, που προκαλείται από βακτήρια.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Ο Γιώργης ζει σε ένα χωριό και αποφασιζει να βαλει δορυφορικο πιατο.
Κατεβαίνει στην πόλη για να αγοράσει ένα. Πάει λοιπόν στην πόλη, το αγοράζει, επιστρέφει στο χωριό, το εγκαθιστά στην ταράτσα του, αλλά σκέφτεται:
"Πωπώ, αν μάθουν στο χωριό ότι πιάνω δορυφορική τηλεόραση θα έρχονται συνέχεια να βλέπουν σπίτι μου και θα με πρήξουν. Καλύτερα να κάνω ένα τοιχάκι γύρω του, για να μην βλέπουν τί υπάρχει στην ταράτσα μου."

Χτίζει το τοιχάκι.
Την άλλη μέρα περνά ένας χωριανός, βλέπει το τοιχάκι και ρωτάει.
- Ρε Γιώργη, τί είναι αυτό το τοιχάκι που έχεις βάλει στην ταράτσα σου;
- Α, αγόρασα έναν σκύλο, αλλά επειδή είναι πολύ μεγάλος και άγριος τον έχω περιφράξει για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο.
Φεύγει ο χωριάτης, το λέει στους χωριανούς, και θέλουν όλοι να δουν τον σκύλο.
Μία μέρα ο Γιώργης κατεβαίνει στην πόλη πάλι, πάνε οι χωριανοί, και ανεβαίνει ένας στην ταράτσα να δει τί έχει τελικά αυτό το τοιχάκι μέσα.
Ρίχνει αυτός μία ματιά και κατεβαίνει τρέχοντας.
- Τί έγινε ρε; Τί είδες; Τί έχει μέσα το τοιχάκι;
- Τί να σας πω ρε παιδιά! Πρέπει να είναι τεράστιος. Δεν ήταν ο σκύλος μέσα, αλλά είδα το πιάτο που ΤΡΩΕΙ!
Το ΕΣΠΑ δίνει επιδοτήσεις ακόμη και 100% σε ανέργους για να ανοίξουν την δική τους επιχείρηση, αλλά και σε όσους άνοιξαν πρώτη φορά επιχείρηση πέρυσι, καθώς και για τις μικρές τουριστικές δραστηριότητες.

Ο συνολικός προϋπολογισμός των χρηματοδοτικών δράσεων ανέρχεται στα 280 εκατ. ευρώ και σύμφωνα με τις εξαγγελίες του υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού οι προκηρύξεις θα δημοσιεύονται σταδιακά από τον Οκτώβριο ώστε η υποβολή αιτήσεων να ξεκινήσει περί τα τέλη του χρόνου.

Θα επιχορηγηθούν κατά 100%:
• 2.800 άνεργοι πτυχιούχοι για να κάνουν τις δικές τους δουλειές,
• 2.500 άνεργοι που θα ιδρύσουν νεοφυείς επιχειρήσεις και θα κάνουν και μία τουλάχιστον πρόσληψη ώστε να δημιουργηθούν αθροιστικά 4.500 νέες θέσεις εργασίας, και
• 10.000 αυτοαπασχολούμενοι πρώην άνεργοι που ξεκίνησαν πέρυσι την επαγγελματική τους δραστηριότητα έχοντας προσλάβει προσωπικό.

Ενισχύονται κατά 50% 500 με 700 μικρές τουριστικές επιχειρήσεις που θέλουν να εκσυγχρονιστούν.

Αναλυτικά μεταξύ των δράσεων είναι:
 
• Ενίσχυση της ρευστότητας και στήριξης της απασχόλησης.

Πρόκειται για πρόγραμμα που θα προκηρυχθεί αμέσως μετά τις εκλογές από το υπουργείο Οικονομίας και τον ΟΑΕΔ.

Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 60 εκατ. ευρώ.

Ο αριθμός των εκτιμώμενων ωφελουμένων ανέρχεται σε 10.000 άτομα/επιχειρήσεις.

Το πρόγραμμα θα απευθύνεται σε:

Επιδότηση έως 100% σε ανέργους και επαγγελματίες από το ΕΣΠΑ
• Νέους Ελεύθερους Επαγγελματίες, πρώην ανέργους, που έκαναν έναρξη επαγγέλματος από την 1/1/2014 και μετά, καθώς και
• σε επιχειρήσεις που πραγματοποίησαν καθαρή αύξηση της απασχόλησης μετά την 1/1/2015 προσλαμβάνοντας άνεργο.

Σύμφωνα με το Έθνος, η δράση στόχο έχει να καλύψει αναδρομικά για το 2015 (με ανώτατο όριο τα 15.000 ευρώ) τις δαπάνες των νέων ελεύθερων επαγγελματιών (ενοίκια, πάγια, ασφαλιστικές εισφορές, ποσοστό επί του εξοπλισμού) ή να επιδοτήσει με 450 ευρώ μηνιαίως τη νέα θέση εργασίας που δημιουργήθηκε υπό τη δέσμευση της επιχείρησης για διατήρηση της θέσης αυτής για αντίστοιχους μήνες.

http://www.fpress.gr 
Χρησιμοποιείτε μετά από κάθε πλύσιμο των δοντιών σας και στοματικό διάλυμα για μεγαλύτερη προστασία από την τερηδόνα και την πλάκα; Αν ναι, έχετε αναρωτηθεί ποτέ κατά πόσο αυτή η συνήθεια είναι υγιεινή;

Απάντηση στο ερώτημα έρχεται να δώσει ο καθηγητής επανορθωτικής οδοντιατρικής από το πανεπιστήμιο του Newcastle της Βρετανίας, Robin Seymour, υποστηρίζοντας ότι ορισμένα συστατικά που περιλαμβάνονται σε ένα στοματικό διάλυμα, θα μπορούσαν να προκαλέσουν ζημιά.

Βάσει της έρευνας που έχει πραγματοποιήσει, πολλά στοματικά διαλύματα περιέχουν μέχρι και 26% αλκοόλ, το οποίο λειτουργεί ως βοηθητικό «εργαλείο» για τη μεταφορά άλλων συστατικών που πρέπει να διεισδύσουν στα δόντια και να σπάσουν την πλάκα.

Το αλκοόλ, όμως, ενοχοποιείται για πρόκληση ξηρότητας στο στόμα, καθώς διασπά τη βλέννα που διατηρεί την υγρασία του στόματος, κάτι που σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να οδηγήσει σε κακή αναπνοή και δυσάρεστη αίσθηση.

Παράλληλα, μελέτη (The Dental Journal of Australia, 2009) που έχει πραγματοποιηθεί για τα στοματικά διαλύματα με βάση την αλκοόλη, τα συνδέει με αυξημένο κίνδυνο καρκίνου του στόματος, αφού διαπιστώθηκε ότι επιτρέπει σε καρκινογόνες ουσίες να διαποτίσουν το εσωτερικό του στόματος πιο εύκολα.

Ωστόσο, το Βρετανικό Ίδρυμα Υγείας Δοντιών, που πρόσφατα εξέτασε όλα τα στοιχεία σχετικά με τη χρήση αλκοόλης σε στοματικά διαλύματα, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη για σχέση μεταξύ καρκίνου του στόματος και στοματικών διαλυμάτων.

Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να γνωρίζετε πάντως, ότι πολλά συστατικά που περιέχονται στις οδοντόκρεμες, όπως το νάτριο για παράδειγμα, μπορούν να αλληλεπιδράσουν με το φθόριο του στοματικού διαλύματος, με αποτέλεσμα να χάνεται η δράση και των δύο.

Για το λόγο αυτό, είναι προτιμότερο να περιμένει κανείς τουλάχιστον μισή ώρα μετά το βούρτσισμα για να κάνει χρήση του διαλύματος.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!