Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2020

 

Ο φετινός Νοέμβριος είναι ο πιο ζεστός που έχει καταγραφεί στην ιστορία του κόσμου, ενώ η Ευρώπη βίωσε το θερμότερο φθινόπωρο στην ιστορία της, σύμφωνα με μια ανησυχητική έκθεση της Υπηρεσίας του προγράμματος της ΕΕ Copernicus για την κλιματική αλλαγή.

Οι θερμοκρασίες αυξήθηκαν περισσότερο σε ένα μεγάλο τμήμα της Βόρειας Ευρώπης, της Σιβηρίας και του Αρκτικού Ωκεανού, όπου ο θαλάσσιος πάγος ήταν τον Νοέμβριο στο χαμηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί ποτέ.

Περισσότερα στο travelestate.gr

 

Ο πόνος δεν είναι ευχάριστος αλλά είναι αναγκαίος για την επιβίωση μας. Είναι ένας αποτελεσματικός και περίτεχνος αμυντικός μηχανισμός του σώματος μας που μας προειδοποιεί ότι κάτι δεν πάει καλά. Το «τεχνητό δέρμα» που ανακάλυψαν επιστήμονες του πανεπιστημίου RMIT φέρνει Ανθρωπο και Μηχανή ένα βήμα πιο κοντά.

Το δέρμα -το μεγαλύτερο όργανο του ανθρώπινου σώματος- «παρακολουθεί» συνεχώς για εστίες πόνου. Μπορεί να πυροδοτήσει κινήσεις για να μας προστατέψει, όπως οι αντανακλαστικές κινήσεις όταν αγγίζουμε μία καυτή επιφάνεια.

Ερευνητές του πανεπιστήμιου RMIT στη Μελβούρνη δημιούργησαν «τεχνητό δέρμα» το οποίο μιμείται τον μηχανισμό του πραγματικού δέρματος και αντιδρά στα ερεθίσματα με τον ίδιο τρόπο.

Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα στο travelestate.gr

 

Με μία ανάρτηση στο Twitter, η γνωστή παρουσιάστρια Έλεν ΝτεΤζενέρις γνωστοποίησε πως έχει προσβληθεί από τον κορωνοϊό.

«Γεια σε όλους. Θέλω αν σας ενημερώσω ότι διαγνώστηκα θετική στον κορωνοϊό. Ευτυχώς νιώθω καλά αυτή τη στιγμή. Όσοι είχαν έρθει σε επαφή μαζί μου έχουν ειδοποιηθεί και ακολουθώ όλα τα πρωτόκολλα των CDC. Θα τα ξαναπούμε μετά τις γιορτές. Μείνετε υγιείς και ασφαλείς" έγραψε η Έλεν ΝτεΤζενέρις στο twitter.

 

Έρχεται η πολυαναμενόμενη πέμπτη ταινία του Ιντιάνα Τζόουνς με την Disney να ανακοινώνει ότι θα προβληθεί στους κινηματογράφους τον Ιούλιο του 2022.

Η εταιρεία παραγωγής επιβεβαίωσε ότι και σ' αυτήν την ταινία ο Χάρισον Φορντ θα υποδυθεί τον θρυλικό αρχαιολόγο με τον Τζέιμς Μάνγκολντ στην καρέκλα του σκηνοθέτη. Ο Φορντ είχε επιβεβαιώσει από τον Φεβρουάριο ότι θα επανέλθει στον ρόλο του Ιντιάνα και πως αυτή θα είναι η τελευταία φορά που θα τον υποδυθεί. "Δεν μπορώ να πω ότι ΔΕΝ συμβαίνει" είχε πει αιφνιδιάζοντας το κοινό στην εκπομπή της Ελεν ΝτεΤζένερις.

 

Βροχές, σποραδικές καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά αναμένονται το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2020. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή. Νότιοι άνεμοι έως 8 και πρόσκαιρα κατά τόπους έως 9 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά, βροχές αναμένονται σε όλη τη χώρα ενώ σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως στις νησιωτικές και παράκτιες περιοχές όπου τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά. Χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά ηπειρωτικά. Η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι συγκεντρώσεις ατμοσφαιρικής σκόνης στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο θα είναι αυξημένες.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 3 έως 9 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 8 έως 14, στη Θεσσαλία από 9 έως 16, στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο από 10 έως 17, στα δυτικά ηπειρωτικά από 11 έως 15, στα νησιά του Ιονίου από 13 έως 15, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 13 έως 16, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα από 14 έως 18 και στην Κρήτη από 12 έως 19 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 6 έως 8 και πρόσκαιρα κατά τόπους έως 9 μποφόρ όμως σταδιακά θα εξασθενήσουν και από το απόγευμα θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ, όμως από το απόγευμα θα γίνουν νότιοι 3 έως 4 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται βροχοπτώσεις και ενδεχομένως καταιγίδες κατά κύριο λόγο έως το πρωί και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου. Τα φαινόμενα έως το πρωί θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι έως το πρωί θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά στα ανατολικά και νότια έως 6 μποφόρ. Στο Σαρωνικό και Νότιο Ευβοϊκό θα φτάνουν τα 8 μποφόρ. Στη συνέχει οι άνεμοι θα εξασθενήσουν σταδιακά και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου δεν θα ξεπερνούν τα 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 13 έως 16 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται βροχοπτώσεις κατά κύριο λόγο έως το πρωί και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 και τοπικά έως 4 μποφόρ. Η ορατότητα έως το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 10 έως 13 βαθμούς.

 

Κρίσιμες ώρες για τη Σοφία Βόσσου, η οποία νοσηλεύεται και πάλι στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο!

Δεν πέρασαν ούτε 48 ώρες από την ώρα που η δημοφιλής τραγουδίστρια βγήκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ευχαριστούσε τον κόσμο για την αμέριστη αγάπη που της δείχνει (με την εικόνα της, ωστόσο, να σοκάρει τους θαυμαστές της) και χρειάστηκε να μπει εκ νέου στο νοσοκομείο, αφού κρίθηκε άμεση και αναγκαία η εισαγωγή της.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Espresso», οι γιατροί έκριναν πως πρέπει να συνεχίσει ενδονοσοκομειακά τη φαρμακευτική αγωγή που της χορηγείται, προκειμένου να αντεπεξέλθει ο οργανισμός της στη δύσκολη περιπέτεια που περνάει με την υγεία της.
Τόσο η ίδια όσο και οι δικοί της άνθρωποι πίστεψαν πως το πρόβλημα είχε ξεπεραστεί. Μάλιστα, την Κυριακή το πρωί, νιώθοντας καλύτερα, μέσα από το σαλόνι του σπιτιού της, όπου βρισκόταν μετά τις δύο επεμβάσεις που είχε κάνει στο στομάχι, ένιωσε την ανάγκη να ευχαριστήσει τους φίλους της με ένα μικρό βιντεάκι.

Φανερά καταβεβλημένη

Αγνώριστη μετά το τελευταίο χειρουργείο, φανερά καταβεβλημένη, αδυνατισμένη και με μαύρους κύκλους στα μάτια, φορώντας έναν μαύρο σκούφο και κοιτώντας την κάμερα του κινητού της, είπε στους διαδικτυακούς της φίλους: «Αγάπες μου γλυκές. Θέλω να σας ευχαριστήσω για τα τόσα μηνύματα που μου στείλατε στο inbox, στο FB, παντού. Σημαντικό πράγμα να εισπράττεις αγάπη. Με συγκινήσατε όλοι, δεν θα προλάβω όμως να απαντήσω σε έναν έναν. Ψέματα δεν λέω εγώ. Είναι τόσο πολλά, που χρειάζομαι τουλάχιστον πάνω από έναν μήνα. Σας αγαπάω και ευχαριστώ πάρα πολύ. Ο Θεός να σας έχει καλά όλους».

Όπως πρώτη είχε αποκαλύψει η «Espresso» στις 7 Σεπτεμβρίου και τις 11 Νοεμβρίου, το πρόβλημα υγείας της Σοφίας Βόσσου την είχε αναγκάσει να μπαινοβγαίνει στο νοσοκομείο. Η περιπέτειά της ξεκίνησε στα μέσα Ιουλίου, όταν ένιωσε φρικτούς πόνους στο στομάχι. Οι γιατροί αρχικά της συνέστησαν ισχυρές αντιβιώσεις για να περάσουν, κάτι όμως που δεν έγινε. Έτσι, στα τέλη Αυγούστου βρέθηκε στο Ιπποκράτειο με σκοπό τις εκτεταμένες εξετάσεις, για να διαπιστωθεί από πού προέρχονται οι φρικτοί πόνοι.

Οι γιατροί τής ζήτησαν να εισαχθεί για να την εγχειρήσουν στο στομάχι, όπως και έγινε. Στις 7 Σεπτεμβρίου, πρώτη η «Espresso» αποκάλυψε το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε η Σοφία Βόσσου. Και στις 11 Νοεμβρίου η «Espresso» και πάλι ενημέρωσε έγκυρα τους αναγνώστες της ότι η ερμηνεύτρια μπαινοβγαίνει στο νοσοκομείο, έχοντας στο πλευρό της την πολυαγαπημένη κόρη της Ερασμία Μάνου. Ωστόσο, τις τελευταίες ώρες, η αγωνία όλων να κερδίσει η σπουδαία τραγουδίστρια και αυτή τη μάχη είναι διάχυτη στα πρόσωπά τους και τα λόγια τους.

 

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε το βράδυ της Παρασκευής (πρωί του Σαββάτου ώρα Ελλάδας) ότι ο πρώτος εμβολιασμός κατά του νέου κορονοϊού στη χώρα του θα γίνει σε «λιγότερες από 24 ώρες»,

μετά την χορήγηση λίγο νωρίτερα από τον ομοσπονδιακό οργανισμό φαρμάκων (FDA) της άδειας για την κατεπείγουσα χρήση ενός πρώτου τέτοιου σκευάσματος, αυτού των Pfizer/BioNTech.

«Αρχίσαμε ήδη την διανομή του εμβολίου σε όλες τις πολιτείες» της χώρας, τόνισε ο Τραμπ, σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμα που μεταφορτώθηκε στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter. «Ο πρώτος εμβολιασμός θα γίνει σε λιγότερες από 24 ώρες», πρόσθεσε.

«Η πανδημία μπορεί να άρχισε στην Κίνα, αλλά εμείς θα τη σταματήσουμε εδώ στις ΗΠΑ», είπε ακόμη ο αρχηγός του κράτους, ο οποίος περηφανεύτηκε ότι η χώρα του κατάφερε «ιατρικό θαύμα», αναπτύσσοντας «ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο σε λιγότερους από εννέα μήνες».

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!