Κυριακή 30 Μαΐου 2021

 Πέντε ρυθμίσεις που αυξάνουν τη «ζωή» της μπαταρίας του κινητού σας

Είναι ίσως η συσκευή που χρησιμοποιείτε πιο πολύ από όλες στην καθημερινότητά σας.

Γι’αυτό το λόγο και η μπαταρία του κινητού σας πέφτει με πολύ γρήγορους ρυθμούς με αποτέλεσμα πολλές φορές να σας αφήνει εκτεθειμένους.

Αν είστε από αυτούς που δεν αποχωρίζονται ούτε λεπτό το κινητό τους τότε αυτό το άρθρο πρέπει να το διαβάσετε. Αυτές είναι οι 5 ρυθμίσεις που μπορείτε να κάνετε για να μην ξεφορτίζεται όλη την ώρα.

Χαμηλώστε τη φωτεινότητα Αν η φωτεινότητα του κινητού σας είναι πολύ δυνατή τότε μην απορείτε που ξεμένετε συνεχώς από μπαταρία. Σε πολλές συσκευές υπάρχει η επιλογή της αυτόματης ρύθμισης της φωτεινότητας της οθόνης ανάλογα με το που βρίσκεστε. Αν δεν υπάρχει αυτή η επιλογή τότε μπορείτε να χαμηλώνετε τη φωτεινότητα σε σημείο που να μπορείτε να διαβάζετε χωρίς να κουράζεστε.

Απενεργοποιήστε την αυτόματη ενημέρωση των εφαρμογών Αν το κινητό σας έχει επιλογή αυτόματης ενημέρωσης των εφαρμογών που έχετε σε αυτό τότε καλό θα είναι να την κλείσετε. Η αυτόματη ενημέρωση των εφαρμογών μπορεί να ρίξει την μπαταρία σας και κατά 70%.

Κλείστε τις ειδοποιήσεις και τα δεδομένα Δεν χρειάζεται να γνωρίζετε ανά πάσα ώρα και στιγμή πόσα like έχετε σε φωτογραφία που ανεβάσατε στο Instagram ή στο Twitter ή ποιος έκανε καινούργια ανάρτηση video στο Youtube. Μπορείτε όταν θέλετε να δείτε κάτι να μπαίνετε στην εκάστοτε εφαρμογή και να το βλέπετε. Όλες τις άλλες ώρες καλό είναι να κλείνετε τις ειδοποιήσεις. Πέρα από το ότι θα κάνετε καλό στην μπαταρία του κινητού σας, θα έχετε και το κεφάλι σας ήσυχο.

Απενεργοποιήστε τη δόνηση Η δόνηση καταναλώνει πολύ περισσότερη μπαταρία από όταν έχετε το κινητό σας δυνατά και φυσικά από όταν το έχετε στο αθόρυβο. Αν είστε από αυτούς που αγαπούν τη δόνηση, σκεφτείτε το ξανά και απενεργοποιήστε την. Έτσι, η μπαταρία του κινητού σας δεν θα πέφτει πολύ γρήγορα.

Φορτίζετε το κινητό σας όσο πρέπει Μην φορτίζετε το κινητό σας μέχρι το 100%. Προτιμάτε να το φορτίζετε μέχρι το 80%. Εάν φορτιστεί πλήρως τουλάχιστον μην το αφήνετε συνδεδεμένο με τον φορτιστή για μεγάλο χρονικό διάστημα. Κάτι τέτοιο με την πάροδο του χρόνου θα κάνει κακό στην μπαταρία σας.

πηγή:spirossoulis.com

 Το χωριό που λέγεται ότι δεν έχει κουνούπια

Περιτριγυρισμένο από πλούσια βλάστηση και γεμάτο λίμνες, το κινεζικό χωριό Ντινγκ Βουλίνγκ θα περίμενε κανείς να είναι γεμάτο με κουνούπια, ειδικά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Ωστόσο, λέγεται ότι κουνούπια δεν ζουν στο χωριό εδώ σχεδόν έναν αιώνα.

Το χωριό βρίσκεται στους λόφους της επαρχίας Φουτζιάν της Κίνας, 700 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, φιλοξενώντας έναν λαό με πλούσια ιστορία και πολιτισμό που αποδεικνύεται από τη μοναδική αρχιτεκτονική των πέτρινων σπιτιών τους. Ωστόσο τα τελευταία χρόνια αυτό που επισκιάζει το χωριό είναι ένα μυστήριο που αναφέρθηκε και από τα μέσα ενημέρωσης – την απουσία κουνουπιών.

Παρά το γεγονός ότι καλύπτεται από βλάστηση στο μεγαλύτερο μέρος του, το χωριό φέρεται να μην έχει κουνούπια εδώ και αρκετές δεκαετίες. Δεν είναι σαφές εάν επιστήμονες πραγματοποίησαν ποτέ έρευνα για να φτάσουν στη λύση του μυστηρίου, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι στο χωριό πιστεύουν ότι η απουσία των κουνουπιών έχει να κάνει με την πέτρα σε σχήμα βατράχου που βρίσκεται έξω από το χωριό. Οι ντόπιοι πιστεύουν ότι αυτή είναι η αναπαράσταση του «θεού φρύνου» που κρατά τα κουνούπια μακριά.

Μια άλλη εξήγηση συνδέεται με τη συνήθεια των ντόπιων να μαζεύουν σκουπίδια και να τα απομακρύνουν θάβοντάς τα στην πλαγιά του λόφου κοντά στο χωριό, κάτι που ορισμένοι πιστεύουν ότι συμβάλλει στη διατήρηση των κουνουπιών μακριά από το χωριό.

Το 2016, όταν η κινεζική εφημερίδα People’s Daily ανέφερε το μυστήριο του χωριού χωρίς κουνούπια, οι ντόπιοι ήλπιζαν ότι οι ειδικοί θα μπορούσαν σύντομα να δώσουν μια οριστική απάντηση στο μυστήριο που περιβάλλει το χωριό. Δυστυχώς, δεν υπάρχει κάποια επίσημη εξήγηση μέχρι ώρας από τους επιστήμονες για το μυστήριο των κουνουπιών.

πηγή:perierga.gr

 Τεράστια αλλαγή φέρνει τα πάνω-κάτω σε Instagram και Facebook

Σε μία πολύ σημαντική αλλαγή προχώρησε το Instagram.

Από σήμερα οι χρήστες των social media έχουν την επιλογή να μην εμφανίζεται η καταμέτρηση των "likes" στις αναρτήσεις τους. Η αλλαγή αυτή θα γίνει διαθέσιμη και στο Facebook το προσεχές διάστημα.

Μετά από αρκετά χρόνια δοκιμών, το Facebook, στο οποίο ανήκει το Instagram, προχωράει σε αυτή την ιστορική αλλαγή, προκειμένου να μειωθεί η πίεση και το άγχος στους χρήστες των social media.

"Οι αλλαγές αυτές πήραν πολύ περισσότερο χρόνο από ότι περίμενα, αλλά είμαι ενθουσιασμένος που θα δώσουμε στον κόσμο περισσότερο έλεγχο" ανέφερε ο επικεφαλής του Ιnstagram, Άνταμ Μοσέρι, μιλώντας στο BBC.

Αν οι χρήστες ενεργοποιήσουν τη νέα αυτή επιλογή, τότε δεν θα φαίνεται ο ακριβής αριθμός των «likes» κάτω από τις αναρτήσεις τους. Το μόνο που θα εμφανίζεται είναι ονόματα χρηστών που έχουν κάνει "like" στην ανάρτηση.

 10 τρόποι-οδηγίες για τη σωστή χρήση του κλιματιστικού

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών προτείνει τον δεκάλογο της σωστής χρήσης του κλιματιστικού, ιδίως που τώρα εκτός από τη ζέστη έχουμε να σκεφτούμε και τον κορονοϊό.

1.Μείωση του χρόνου παραμονής του ίδιου αέρα μέσα στο χώρο, γιατί οι ροές που προκαλούνται σε έναν κλιματιζόμενο χώρο μπορούν να μεταφέρουν μολυσμένα σταγονίδια σε μεγαλύτερες αποστάσεις.

2.Δεν συνίσταται η απενεργοποίηση συστημάτων ψύξης, εξαερισμού και κλιματισμού ως μέτρο για τη μείωση της μετάδοσης του ιού, αλλά προτείνεται ορθολογιστική χρήση τους. Η ρύθμιση των περσίδων θα πρέπει να γίνεται με κατεύθυνση του αέρα προς τα πάνω και όχι προς τα άτομα που βρίσκονται στο χώρο.

3.Στα κεντρικά συστήματα κλιματισμού απαιτείται αύξηση της παροχής φρέσκου αέρα με ταυτόχρονη μείωση ή πλήρη αποφυγή της ανακυκλοφορίας του.

4.Στα κεντρικά συστήματα κλιματισμού θα πρέπει οι αεραγωγοί απόρριψης αέρα να έχουν τη μεγαλύτερη δυνατή απόσταση από τα σημεία απορρόφησης φρέσκου αέρα.

5.Τα κεντρικά συστήματα κλιματισμού/αερισμού θα πρέπει να λειτουργούν σε 24ωρη βάση.

6.Οι τοπικές μονάδες αέρος-νερού (fan coil) και οι αντλίες ψύξης διαιρούμενου τύπου (split), επειδή λειτουργούν αποκλειστικά με ανακυκλοφορία εσωτερικού αέρα, θα πρέπει να συνδυάζονται με φυσικό αερισμό (ανοιχτά παράθυρα).

7.Οι τοπικές μονάδες θα πρέπει να τίθενται σε συνεχή λειτουργία 24ωρου για την αποφυγή της επαναιώρησης μολυσμένων σωματιδίων στο επίπεδο του δωματίου.

8.Σε όλα τα είδη των συστημάτων κλιματισμού είναι σημαντική η σωστή εγκατάσταση, η τακτική συντήρηση και η ανανέωση των φίλτρων τους. Αυξημένη λειτουργία τους κάτω από τις τρέχουσες συνθήκες, ενδέχεται να απαιτήσει συχνότερη συντήρηση.

9. Δεν προτείνεται αλλαγή ρυθμίσεων θερμοκρασίας και υγρασίας στα συστήματα κλιματισμού, αφού η ανθεκτικότητα του ιού ενδέχεται να μειωθεί μόνο σε υψηλά επίπεδα θερμοκρασίας και υγρασίας, τιμές που απέχουν  πολύ από τα επίπεδα θερμικής άνεσης που έχουν καθοριστεί.

10.Κλιματιστικά αυτοκινήτων: Μέλη της ίδιας οικογένειας (που μένουν μαζί), μπορούν να χρησιμοποιούν τον κλιματισμό χωρίς φυσικό αερισμό μόνο όταν κανέναν από αυτά δεν εμφανίζει συμπτώματα της νόσου. Η γενικότερη οδηγία της αποφυγής ανακυκλοφορίας του αέρα ισχύει και σε αυτή την περίπτωση.

πηγή:perierga.gr

 Facebook: Τι αλλάζει για τις σελίδες που μοιράζονται fake news

Το Facebook συνεχίζει να αγωνίζεται κατά της παραπληροφόρησης στην πλατφόρμα της και σύντομα σχεδιάζει να ενημερώνει τους χρήστες για τις σελίδες που μοιράζονται ψεύτικες ή παραπλανητικές ειδήσεις.

Συγκεκριμένα, ο κολοσσός των social media αναμένεται να προσθέσει μία ετικέτα, η οποία θα εμφανίζεται όταν ένας χρήστης θα κάνει like στην εκάστοτε σελίδα και θα γράφει "Αυτή η σελίδα κοινοποιεί επανειλημμένα παραπληροφόρηση" (This page shares misinformation repeatedly).

Όμως το Facebook δεν προχωράει μόνο σε αυτή την αλλαγή. Η εταιρεία έχει αποφασίσει να επιβάλει ποινές και σε προσωπικούς λογαριασμούς χρηστών, οι οποίοι κοινοποιούν ψευδείς ειδήσεις. Όσοι λογαριασμοί τιμωρούνται θα εμφανίζονται όλο και λιγότερο στο News Feed του Facebook.

πηγή:enikos.gr

 

Ο κύβος ερίφθη και η UEFA καταργεί οριστικά έναν εκ των παλαιότερων κανονισμών των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, το εκτός έδρας γκολ στα νοκ-άουτ παιχνίδια, που τέθηκε για πρώτη φορά σε ισχύ απ’ την αγωνιστική περίοδο 1970/1971.

Η επιτροπή διοργανώσεων της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας, σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (28/5) πήρε την απόφαση να αποσύρει τον συγκεκριμένο κανονισμό στο ποδόσφαιρο της «Γηραιάς Ηπείρου».

Το μόνο που απομένει πλέον για να «ακυρωθεί»… και τυπικά το εκτός έδρας γκολ στις διοργανώσεις, είναι η έγκριση της Εκτελεστικής Επιτροπής της UEFA.

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!