Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2020

 

Νέες ανακοινώσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας θα κάνει αύριο στις 12 το μεσημέρι από το Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός. Μάλιστα αυτή τη φορά θα απαντήσει και σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ενώ στην ενημέρωση θα συμμετέχει και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

Ήδη, πληροφορίες, αναφέρουν ότι, μετά και το νέο σημερινό σοκ με τα 2.646 κρούσματα, συζητείται ολικό lockdown στα πρότυπα της περασμένης Άνοιξης.

Σχετικές εισηγήσεις έχουν γίνει, σύμφωνα με πληροφορίες, εδώ και αρκετές εβδομάδες στο Μέγαρο Μαξίμου αλλά δεν εισακούστηκαν.

Φαίνεται, όμως, ότι τώρα η κυβέρνηση αναγκάζεται υπό την πίεση των εξελίξεων να προχωρήσει σε ακόμη πιο δραστικά μέτρα, που θα περιλαμβάνουν ακόμη και ένα γενικευμένο lockdown.

Το μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται, πλέον, στην Αττική, απ’ όπου όπως φαίνεται θα απαγορευθεί η έξοδος και πιθανόν να επιβληθεί τοπικό lockdown.

Όμως, όπως προαναφέρθηκε, στο τραπέζι βρίσκεται και ένα νέο συνολικό lockdown 14 ημερών, προκειμένου να σταματήσει ο καλπασμός της πανδημίας.

Ήδη κυβερνητικές πηγές προετοιμάζουν το κλίμα προς αυτή την κατεύθυνση, δηλώνοντας, πλέον, ότι «πρέπει να ληφθούν όποια μέτρα χρειάζονται για να ανακοπεί η πανδημία» και ότι «δεν μπορούμε να περιμένουμε όταν βλέπουμε το πρόβλημα να έρχεται».

Να σημειωθεί, τέλος, ότι λόγω των μέτρων για την πανδημία, δεν θα υπάρχει φυσική παρουσία δημοσιογράφων στο Μέγαρο Μαξίμου αλλά οι ερωτήσεις θα γίνουν είτε γραπτώς, είτε μέσω Διαδικτύου.

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!