Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020


Δεκάδες είναι οι θεωρίες συνωμοσίας που έχουν γεννηθεί με την επέλαση του κορωνοϊού από τον Φεβρουάριο μέχρι σήμερα. Κάποιες από αυτές εμπλέκουν και τον δισεκατομμυριούχο Μπιλ Γκέιτς. Τι απαντάει όμως ο ίδιος σε αυτές;.
Σύμφωνα με τις New York Times, 16.000 αναρτήσεις στο facebook συνδέουν τον Μπιλ Γκέιτς με την πανδημία του κορωνοϊού. Οι περισσότερες από αυτές τον φέρουν να την προκάλεσε για να πουλήσει εμβόλια μέσα από το ίδρυμά του.
Ο ίδιος, σχολιάζοντας την «πέραση» που έχουν οι θεωρίες συνωμοσίας στον κόσμο και ιδίως στους χρήστες των κοινωνικών μέσων σχολίασε μιλώντας στο CNNi:
«Ο συνδυασμός των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που μεταδίδουν όπου σκανδαλιστικές θεωρίες συνωμοσίας και του να έχεις μια πανδημία όπου οι άνθρωποι είναι αβέβαιοι και χρειάζονται μία απλή απάντηση, έχει ως αποτέλεσμα άνθρωποι όπως εγώ να γινόμαστε στόχος.
Το ίδρυμά μας έχει δώσει περισσότερα χρήματα για να αγοράσει εμβόλια και να σώσει ζωές. Επομένως, αυτό αντιστρέφεται λέγοντας ότι κερδίζει χρήματα.
Τουλάχιστον αυτό είναι αλήθεια, έχουμε σχέση με το εμβόλιο αλλά αυτή η σχέση είναι αντεστραμμένη.
Ελπίζω τουλάχιστον αυτό να μην επιφέρει διστακτικότητα απέναντι στο εμβόλιο. Ελπίζω ότι από όλη αυτή τη συζήτηση για το εμβόλιο και τις καινοτομίες, θα φέρει οφέλη από αυτό. Ο ιδιωτικός τομέας τα καταφέρνει υπέροχα και αυτά είναι πολύ καλά νέα, τα καταφέρνουμε. Πιστεύω ότι οι άνθρωποι θα εκπλαγούν. Εκείνοι που ασχολούνται με τη δημιουργία εμβολίου κάνουν πολύ καλή δουλειά. Και πιστεύω ότι όλες αυτές οι θεωρίες συνωμοσίας θα καταλαγιάσουν».
Ο συνδυασμός κοινωνικά μέσα και πανδημία είναι ένας κακός συνδυασμός. Ποιος είναι ο κακός εδώ; Και πολλά συνδέονται με την πολιτική, εδώ στις ΗΠΑ περισσότερο από οπουδήποτε αλλού. Πιστεύω πολύ στην ανάδειξη της αλήθειας. Δεν είναι το ίδιο ερεθιστικό να λες ότι κάποιος είναι αθώος, δεν το προωθείς σε τόσο πολλούς ανθρώπους όσο ότι κάποιος είναι υπεύθυνος για κάτι», είπε ο Μπιλ Γκέτς επισημαίνοντας ότι τα εμβόλια δεν ήταν δημοφιλή πολύ πριν ξεκινήσει η πανδημία.

Λάθος… στροφή πήρε ο οδηγός ενός ΙΧ αυτοκινήτου το απόγευμα στην Πιερία, με αποτέλεσμα να μπει ανάποδα στην ΕΟ Θεσσαλονίκης – Αθηνών και να παραλύσει την κίνηση των οχημάτων!
Συγκεκριμένα, οδηγός ΙΧ εθεάθη να οδηγά ανάποδα στο ρεύμα του αυτοκινητοδρόμου προς Αθήνα, χωρίς, μάλιστα, να δείχνει ότι έχει αντιληφθεί το τεράστιο σφάλμα του. Ως εκ τούτου, για να μηδενιστεί ο κίνδυνος πρόκλησης ατυχήματος, η Τροχαία έδωσε εντολή να κλείσουν τα διόδια Αιγινίου έως ότου να σταματήσει το όχημα.
Ως αποτέλεσμα, λόγω και της ημέρας, σχηματίστηκαν ουρές χιλιομέτρων στον σταθμό διοδίων, σύμφωνα με το voria.gr.
Περίπου 20 λεπτά αργότερα ο… ανάποδος οδηγός σταμάτησε και το ρεύμα δόθηκε ξανά στην κυκλοφορία.


«Η Ευρώπη πρέπει να προβεί σε μια ενδελεχή εξέταση των ζητημάτων ασφάλειας στη Μεσόγειο. Θα συγκαλέσω προσεχώς μια διάσκεψη των χωρών του Νότου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Στη Μεσόγειο, τα ενεργειακά θέματα και τα ζητήματα ασφάλειας είναι θεμελιώδους σημασίας. Μετατρέπονται σε αντικείμενο διαμάχης από δυνάμεις που αναδεικνύονται ολοένα και περισσότερο και απέναντι στις οποίες η Ευρωπαϊκή Ένωση ασκεί ακόμη ελάχιστη επιρροή. Η Ευρώπη οφείλει να προασπίσει την κυριαρχία της».
Τα παραπάνω αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook, στα ελληνικά, ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.
Και συνεχίζει: «Ας μην αφήσουμε την ασφάλειά μας στη Μεσόγειο στα χέρια άλλων παραγόντων. Για μια ακόμη φορά, θέλω να εκφράσω την πλήρη αλληλεγγύη της Γαλλίας προς την Κύπρο και την Ελλάδα απέναντι στις τουρκικές παραβιάσεις των κυριαρχικών δικαιωμάτων τους. Δεν πρέπει να δεχτούμε να απειλείται ο θαλάσσιος χώρος ενός κράτους μέλους της ΕΕ.
Στη Λιβύη, δεν μπορούμε να αφήσουμε άλλες δυνάμεις να παραβιάζουν το εμπάργκο όπλων. Η επιχείρηση Irini αποτελεί μια από τις απαντήσεις της Ευρώπης. Είναι απαραίτητο να ενισχυθεί περαιτέρω».
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!