Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Η Gray Design σε συνεργασία με τη Strand Craft βάλθηκαν να τρελάνουν κόσμο με το γιοτ-παλάτι που σχεδίασαν.
Το υπερπολυτελές σκάφος κρύβει ανέσεις που ο κάθε σύγχρονος κροίσος θα ζήλευε. Διαθέτει ελικοδρόμιο, πισίνα, πολυτελείς σουίτες, ενώ η έκπληξη κρύβεται στο... «υπόγειο» πάρκινγκ του. Εκεί είναι σταθμευμένο ένα ειδικά φτιαγμένο για το γιοτ αυτοκίνητο V12 880 ίππων με τελική ταχύτητα που αγγίζει τα 380 χιλιόμετρα την ώρα για τις ανάγκες του ιδιοκτήτη του γιοτ όταν δένει στα λιμάνια.
Για τις επιδόσεις του γιοτ δεν χρειάζεται να μάθει κανείς πολλά, αφού ο ήχος των τριών μηχανών Rolls-Royce μηχανές που αποδίδουν συνολικά 4.000 ίππους φανερώνουν τις διαθέσεις του σκάφους.
Το αγκάθι φυσικά κρύβεται στην τιμή, καθώς για να το αποκτήσει κάποιος θα χρειαστεί να βγάλει από την τσέπη του περίπου 29.000.000 δολάρια.
Τεχνικά χαρακτηριστικά
  • Μήκος: 38 μέτρα
  • Πλάτος: 7,5 μέτρα
  • Βύθισμα: 1,4 μέτρα
  • Βάρος: 120 τόνοι
  • Ντεπόζιτο καυσίμων: 20,000 λίτρα
  • Ντεπόζιτο νερού: 3,000 λίτρα
  • Μηχανές: 2 x MTU 16V4000 4610Hp, 2 x Rolls-Royce KaMeWa 71S3
  • Ταχύτητα: 43knots / 55 knots with boost
  • Χρόνος κατασκευής-παράδοσης: 18-24 μήνες
  • Πλήρωμα: 3-5 άτομα
  • Καμπίνες: 3












iefimerida.gr

Τα παντρεμένα ζευγάρια εμφανίζουν περισσότερες πιθανότητες να χωρίσουν αν τα παιδιά τους είναι κορίτσια, παρά αγόρια, πράγμα που περιέργως έχει τις ρίζες του στη μήτρα και στην μεγαλύτερη ανθεκτικότητα των κοριτσιών ως εμβρύων, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.
Μέχρι τώρα, η κυρίαρχη εξήγηση ήταν ότι τα κορίτσια «προκαλούν» πιο εύκολα το διαζύγιο, επειδή οι μπαμπάδες τείνουν να προτιμούν τα αγόρια, οπότε μένουν πιο εύκολα σε ένα γάμο από τον οποίο έχουν αποκτήσει γιους, ενώ αν έχουν κόρες, τους είναι πιο εύκολο να εγκαταλείψουν την οικογένεια.
Όμως η νέα μελέτη έρχεται να αμφισβητήσει αυτή την άποψη, αντιτείνοντας ότι ο βασικός λόγος είναι ότι τα κορίτσια, ήδη από έμβρυα, είναι πιο ανθεκτικά από τα αγόρια και μπορούν να επιβιώσουν καλύτερα σε έναν προβληματικό γάμο, γεμάτο «καβγάδες» των γονιών από την εποχή κιόλας της εγκυμοσύνης.
Αφού ένα κορίτσι είναι πιο πιθανό να επιβιώσει σε μια τέτοια κατάσταση, στατιστικά γεννιούνται περισσότερα κορίτσια παρά αγόρια σε προβληματικές οικογένειες.
Συνεπώς, δεν είναι παράξενο, όταν τελικά ο γάμος διαλύεται, να αφορά αναλογικά περισσότερες οικογένειες με κορίτσια.
Οι ερευνητές Αμάρ Χαμουντί του Πανεπιστημίου Ντιουκ και Τζένα Νομπλς του Πανεπιστημίου Ουισκόνσιν - Μάντισον, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό δημογραφίας «Demography», ανέλυσαν ένα μεγάλο δείγμα ανθρώπων, που αφορούσε την περίοδο 1979-2010.
Η μελέτη διαπίστωσε ότι οι διαπροσωπικές συγκρούσεις του ζεύγους στην αρχική φάση του γάμου, πριν κάνουν παιδί, μπορούν να αποτελέσουν δείκτη πρόβλεψης για το φύλο του παιδιού που θα γεννηθεί αργότερα.
Όσο πιο έντονες συγκρούσεις ανέφερε μία γυναίκα με τον άνδρα της, τόσο πιθανότερο ήταν να γεννήσει κορίτσι, παρά αγόρι, τα επόμενα χρόνια.
«Τα κορίτσια μπορούν να επιβιώνουν σε εγκυμοσύνες γεμάτες στρες, όπου τα αγόρια δεν μπορούν να επιβιώσουν. Έτσι, είναι πιθανότερο να γεννηθούν κορίτσια παρά αγόρια σε γονείς με ήδη τεταμένες σχέσεις», δήλωσε ο Αμάρ Χαμουντί.
Το υποτιθέμενο «ασθενές» φύλο φαίνεται να είναι τελικά πιο σκληροτράχηλο, σύμφωνα με τους ερευνητές, καθώς σε όλη την πορεία της ζωής, σε οποιαδήποτε ηλικία, τα αγόρια και οι άνδρες πεθαίνουν σε μεγαλύτερη αναλογία από ό,τι τα κορίτσια και οι γυναίκες.
 Άλλες επιδημιολογικές μελέτες δείχνουν επίσης ότι το θηλυκό πλεονέκτημα επιβίωσης αρχίζει ήδη από την μήτρα.
Τα θηλυκά έμβρυα αποδεικνύονται πιο ικανά, σε σχέση με τα αρσενικά, στο να τα βγάζουν πέρα με τις διάφορες στρεσογόνες καταστάσεις μιας εγκυμοσύνης, μεταξύ των οποίων και με τα προβλήματα μεταξύ της μαμάς και του μπαμπά.
Πηγή: ΑΜΠΕ
Asado
Ο δρόμος προς την καρδιά της Αργεντινής έρχεται μέσα από το asado ή μπάρμπεκιου. Είναι γνωστό και ως parrillada και είναι «έγκλημα» να φύγετε από τη χώρα χωρίς να περάσετε ένα απόγευμα δίπλα σε μια ανοιχτή φωτιά μιας ψησταριάς. Αυτό είναι το εθνικό πιάτο της χώρας αφού προέρχεται από τους gauchos. Θα βρείτε βοδινό, χοιρινό, παϊδάκια και λουκάνικα στη φωτιά, ενώ στην Παταγονία θα συναντήσετε ολόκληρο αρνί ή γουρούνι στις φλόγες. Ελαφρώς αλατισμένο, με topping chimichurri και συνδυασμένο με Malbec, και κάπως έτσι θα καταλάβετε τι εστί Αργεντινή.
Chimichurri
Το Chimichurri είναι μια πράσινη σάλτσα από ψιλοκομμένο μαϊντανό, ρίγανη, κρεμμύδι, σκόρδο, νιφάδες από πιπεριά τσίλι, ελαιόλαδο και λίγο ξύδι ή λεμόνι και αποτελεί το εθνικό καρύκευμα της Αργεντινής. Χρησιμοποιείται και ως μαρινάδα, αν και τις περισσότερες φορές «σκεπάζει» ψητά κρέατα και άλλα αλμυρά τρόφιμα ανά τη χώρα.
Empanadas
Ένα ακόμη δώρο των Μαυριτανών στους Ισπανούς και εν τέλει στους Αργεντινούς. Οι empanadas είναι καλά τηγανητές ή ψητές πίτες με γλυκιά ή αλμυρή γέμιση, ανάλογα με την περιοχή. Οι γλυκιές empanadas είναι συνήθως γεμάτες με μαρμελάδα κυδώνι, πάστα γλυκοπατάτας ή dulce de leche και στη συνέχεια πασπαλίζονται με κανέλα, ζάχαρη ή γλυκές σταφίδες. Οι αλμυρές empanadas τυλίγουν βραστό καρυκευμένο κιμά, κοτόπουλο, κρέας κατσίκας, τυρί και λαχανικά, με τις ενδείξεις πάνω στη ζύμη να ταυτοποιούν τι ακριβώς υπάρχει μέσα. Οι empanadas είναι δημοφιλείς στην εργατική τάξη. Provoleta
Με την provoleta οι Αργεντινοί δίνουν νέο νόημα στο τυρί στη σχάρα. Είναι μια συνέπεια της ιταλικής μετανάστευσης στη χώρα αφού αποτελεί παραλλαγή του τυριού provolone. Είναι πικάντικο και κόβεται σε φέτες όπου ολοκληρώνεται με topping από βότανα. Το σχεδόν-λιωμένο τυρί είναι τραγανό και ελαφρώς καραμελωμένο εξωτερικά ενώ παράλληλα είναι καπνιστό εσωτερικά. Είναι ακόμη καλύτερο με λίγο ελαιόλαδο ή με μια κουταλιά chimichurri.
Matambre arrollado
Ενώ η Αργεντινή είναι δημοφιλής για τις παχιές πλάκες κρέατος, δεν πρέπει να χάσετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε arrollado matambre. Αυτή η εξαιρετικά λεπτή φέτα κρέατος κόβεται αρχικά σε πολύ λεπτές φέτες και έπειτα παίρνει γέμιση από λαχανικά, βραστά αυγά, βότανα και ελιές. Το κρέας πηγαίνει γύρω από τη γέμιση και έπειτα βράζεται, ψήνεται ή μπαίνει στη σχάρα. Η κυριολεκτική μετάφραση του matambre είναι «δολοφόνος πείνας» και arrollado σημαίνει «να τυλίγεις». Αυτό το κομμάτι κρέας είναι το πρώτο που ετοιμάζεται στη σχάρα και διώχνει την πείνα, εξ ου και το όνομά του.
Carbonada
Κατά τη διάρκεια των ψυχρών μηνών στην Αργεντινή η carbonada είναι ένα βασικό πιάτο. Φτιάχνεται από κρέας, πατάτες (γλυκές και λευκές), καλαμπόκι, καρότα, πιπεριές, μπέικον και στη συνέχεια ολοκληρώνεται με φρούτα, από αποξηραμένα βερίκοκα και σταφίδες μέχρι ροδάκινα, αχλάδια και πράσινα σταφύλια. Η γέμιση μπαίνει μέσα σε μια κολοκύθα και τοποθετείται στη σχάρα. Μπορούν να βρεθούν διάφορες παραλλαγές της carbonada, μέχρι και μέσα σε empanadas. Choripan
Το choripan είναι το απόλυτο street food της Αργεντινής. Φτιάχνεται με χοιρινό και βοδινό chorizo μαγειρεμένο πάνω στα κάρβουνα ή σε ξύλα. Το λουκάνικο ψήνεται και μετά ολοκληρώνεται με topping chimichurri. Σερβίρεται ανάμεσα σε φέτες τραγανού ψωμιού. Εξαρτάται από την περιοχή, αλλά μπορούν να προστεθούν καραμελωμένα κρεμμύδια, μελιτζάνες τουρσί, πράσινες πιπεριές και μια σειρά από άλλα καρυκεύματα.
Yerba mate
Ήταν οι αυτόχθονες πληθυσμοί της Νότιας Αμερικής που καλλιέργησαν πρώτα το yerba mate, πριν από την ευρωπαϊκή αποικιοκρατία. Είναι ένα βότανο που παράγει ένα ποτό το οποίο θα το βρείτε παντού στη χώρα. Στην Αργεντινή το κάθε άτομο καταναλώνει πέντε κιλά yerba mate το χρόνο. Τα φύλλα από το φυτό yerba mate αποξηραίνονται, ψιλοκόβονται και αλέθονται σε σκόνη ή βυθίζονται ολόκληρα σε καυτό νερό. Το να μαζευτεί κόσμος και να πιει yerba mate είναι μια κοινωνική πρακτική στην Αργεντινή.
Dulce de leche
Η κτηνοτροφία της Αργεντινής δε χαρίζει μόνο εξαιρετικό βοδινό κρέας αλλά και γαλακτοκομικά προϊόντα. Ένας από τους γευστικούς θησαυρούς της έρχεται από το συμπυκνωμένο γάλα και είναι το dulce de leche. Σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει «μαρμελάδα γάλακτος», πρόκειται για μια κολλώδη καραμέλα που συναντάται σε πολλά γλυκά της χώρας. Alfajores
Η Αργεντινή είναι ο μεγαλύτερος καταναλωτής alfajores στον κόσμο: τραγανά μπισκότα, μους ή dulce de leche. Οι ρίζες του alfajores βρίσκονται στον αραβικό κόσμο και βρέθηκαν στη νότια Ισπανία από τους Μαυριτανούς οι οποίοι με τη σειρά τους το πήγαν στην Αργεντινή. Θεωρείται το εθνικό μπισκότο της Αργεντινής και καταναλώνεται για πρωινό, επιδόρπιο ή όλη τη διάρκεια της ημέρας σε όλη τη χώρα.
clickatlife.gr

Το στρες αποτελεί παράγοντα που δεν βοηθά τις γυναίκες να αδυνατίσουν, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, που μάλλον καταρρίπτει την άποψη ότι το άγχος ενδέχεται να λειτουργεί σαν δίαιτα.
Η έρευνα διαπιστώνει ότι ένα φαγητό με πολλά λίπη είναι ό,τι χειρότερο σε φάση στρες, καθώς ο μεταβολισμός γίνεται πιο αργός, με αποτέλεσμα να καίγονται λιγότερες θερμίδες.
Σύμφωνα με την μελέτη, όσο πιο συχνά μια γυναίκα τρώει λιπαρά φαγητά μετά από ένα αγχώδες περιστατικό, τόσο πιθανότερο είναι να αυξηθεί το βάρος της.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή ψυχιατρικής και ψυχολογίας Γιαν Κίκολτ Γκλέιζερ του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Οχάιο, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό βιολογικής ψυχιατρικής «Biological Psychiatry», μελέτησαν 58 γυναίκες με μέση ηλικία 53 ετών.
Η μελέτη συσχέτισε τις στρεσογόνες καταστάσεις που βίωνε μια γυναίκα και γενικότερα την ψυχική διάθεσή της με τη διατροφή της την επόμενη ημέρα, που έπρεπε να περιέχει περίπου 930 θερμίδες.
Οι ερευνητές κατέγραφαν επί επτά ώρες μετά το φαγητό το ρυθμό του μεταβολισμού, ενώ παράλληλα μετρούσαν το σάκχαρο στο αίμα, τα τριγλυκερίδια, την ινσουλίνη και την ορμόνη του στρες κορτιζόλη.
Κατά μέσο όρο, οι γυναίκες που είχαν αναφέρει μία ή περισσότερες καταστάσεις άγχους κατά το προηγούμενο 24ωρο, έκαιγαν 104 λιγότερες θερμίδες, σε σχέση με τις γυναίκες που δεν είχαν στρεσαριστεί, με τη διαφορά αυτή, αν επαναλαμβάνεται κάθε ημέρα, να έχει ως πιθανή συνέπεια την προσθήκη έως πέντε παραπάνω κιλών μέσα σε ένα έτος.
Όπως εξάλλου διαπιστώθηκε, όταν το στρες συνδυάζεται με ένα ιστορικό κατάθλιψης, τότε αυξάνεται ιδιαίτερα μια μορφή λιπιδίων, τα τριγλυκερίδια, που αποτελούν παράγοντα καρδιαγγειακού κινδύνου.
Οι γυναίκες που βίωναν στρες, είχαν επίσης υψηλότερα επίπεδα ινσουλίνης, πράγμα που διευκολύνει την αποθήκευση του λίπους, ενώ εμφάνιζαν και μικρότερη οξείδωση του λίπους, δηλαδή δεν γινόταν σωστά η μετατροπή των μεγάλων μορίων των λιπών σε μικρότερα μόρια κατάλληλα για «καύσιμα» του οργανισμού, με συνέπεια το αποθηκευμένο λίπος να μην καίγεται τόσο γρήγορα.
Προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι με στρες και με διαταραχές της ψυχικής διάθεσής τους κινδυνεύουν περισσότερο να γίνουν υπέρβαροι ή παχύσαρκοι.
Οι ερευνητές ανέφεραν ότι η έρευνά τους αφορούσε αποκλειστικά τις γυναίκες και εμφανίστηκαν επιφυλακτικοί να επεκτείνουν τα συμπεράσματά τους και στους άνδρες, επειδή οι τελευταίοι έχουν περισσότερους μύες, πράγμα που επιδρά στον ρυθμό του μεταβολισμού τους.
Θα χρειαστούν νέες μελέτες που θα περιλαμβάνουν και άνδρες, για να εξαχθεί οριστικό συμπέρασμα.
Πηγή: ΑΜΠΕ
Κάθε επάγγελμα δεν έχει μόνο τα μυστικά του, αλλά και τις… ασθένειές του!
Μάλιστα, όπως θα διαπιστώσετε, πολλά «επαγγελματικά» νοσήματα δεν «χτυπούν» αποκλειστικά και μόνο τα επαγγέλματα που θεωρούμε «βαρέα και ανθυγιεινά», αλλά και αυτά που θεωρούνται πιο ήπια.
Δείτε αναλυτικά από ποιες ασθένειες κινδυνεύετε, ανάλογα με το επάγγελμα που κάνετε:
Βιομηχανικοί εργάτες
Κινδυνεύουν από: Δηλητηρίαση από μόλυβδο (νεφροπάθεια μολύβδου), υδράργυρο, χαλκό και άλλα μέταλλα, νοσήματα του αναπνευστικού συστήματος
Εργαζόμενοι σε λατομεία
Κινδυνεύουν από: Σιλίκωση (βαριά πνευμονολογική βλάβη που οφείλεται στην εισπνοή σκόνης κρυσταλλικού πυριτίου)
Οικοδόμοι
Κινδυνεύουν από: Προβλήματα στη μέση και τα γόνατα, αρθροπάθειες στα άνω άκρα, αγγειοκινητικές διαταραχές, δερματίτιδες, πυοδερματίτιδες, εκζέματα, επιθηλιώματα, πνευμονοκονιάσεις, τοξικώσεις από την εισπνοή καπνών, ατμών και σκόνης των διαφόρων ουσιών
Αγρότες
Κινδυνεύουν από: Δηλητηριάσεις, λόγω χημικών, οι οποίες εκδηλώνονται με βλάβες του νευρικού συστήματος, των νεφρών, του ήπατος και του αίματος, δερματομυκητιάσεις, εκζέματα, κίρρωση του ήπατος λόγω χρήσης αρσενικού, καρκίνο του δέρματος λόγω της καθημερινής και πολύωρης έκθεσής τους στην ηλιακή ακτινοβολία
Ξυλουργοί
Κινδυνεύουν από: Καρκίνους του ρινικού διαφράγματος, λόγω της σκόνης και των σωματιδίων από την επεξεργασία του ξύλου
Ηλεκτροσυγκολλητές
Κινδυνεύουν από: Έντονους ερεθισμούς, προβλήματα στα μάτια, και επιβάρυνση του αιμοποιητικού συστήματος και του ήπατος, λόγω αναθυμιάσεων των ηλεκτροσυγκολούμενων μετάλλων
Ελαιοχρωματιστές
Κινδυνεύουν από: Μυοσκελετικά νοσήματα, αλλεργικές δερματίτιδες, προβλήματα του αιμοποιητικού συστήματος, λόγω των ουσιών που υπάρχουν στα χρώματα
Τυπογράφοι
Κινδυνεύουν από: Θρομβώσεις λόγω ορθοστασίας, προβλήματα στους πνεύμονες, το αιμοποιητικό και το νευρικό σύστημα λόγω των διαλυτών που χρησιμοποιούν
Μηχανικοί αυτοκινήτων
Κινδυνεύουν από: Προβλήματα στον αυχένα, καταπόνηση του νευρικού συστήματος, πονοκεφάλους, ζαλάδες, ραχιαλγίες.
Τροχονόμοι – υπάλληλοι διοδίων – επαγγελματίες οδηγοί
Κινδυνεύουν από: Κίνδυνο εκδήλωσης αναπνευστικών και καρδιακών νοσημάτων, λόγω εισπνοής καυσαερίων, ενώ είναι πιο πιθανό να έχουν χειρότερη ποιότητα σπέρματος και λιγότερα σπερματοζωάρια
Εργαζόμενοι σε γραφεία
Κινδυνεύουν από: «Σύνδρομο του γραφείου» (κεφαλαλγίες, ιλίγγους, αίσθημα κοπώσεως και αδιαθεσία, που αποδίδονται σε επίδραση διάφορων παραγόντων του εργασιακού περιβάλλοντος), προβλήματα στο μυοσκελετικό σύστημα, οσφυαλγίες, πόνους στον αυχένα, πόνους στον αγκώνα, τενοντοθυλακίτιδα της πηχεοκαρπικής άρθρωσης, κόπωση των οφθαλμικών μυών, πονοκεφάλους, δερματικές αλλοιώσεις ή επιβάρυνση προϋπάρχουσας δερματοπάθειας, νευρικότητα, ψυχική καταπόνηση
Γιατροί – χειρουργοί – νοσηλευτές
Κινδυνεύουν από: Θρομβώσεις και πόνους στα πόδια λόγω της πολύωρης ορθοστασίας, αυχενικό σύνδρομο, μυοσκελετική καταπόνηση, επαγγελματική εξουθένωση (σύνδρομο Burn-out)
Αεροσυνοδοί – φροντιστές – πιλότοι
Κινδυνεύουν από: Διαταραχές ύπνου, καρδιαγγειακά προβλήματα, προβλήματα ορθοπεδικής φύσεως, δισκοπάθεια, θρομβώσεις, σύνδρομα προσαρμογής, εξαιτίας της διαταραχής των φυσιολογικών ρυθμών τους
Πυροσβέστες
Κινδυνεύουν από: Καρδιαγγειακά και αναπνευστικά προβλήματα, επιπεφυκίτιδες, ρινίτιδες, φαρυγγίτιδες και λαρυγγίτιδες, χρόνια μη ειδική πνευμονοπάθεια, ισχαιμική νόσο της καρδιάς, βαρηκοΐα
Κομμωτές
Κινδυνεύουν από: Αυξημένο κίνδυνο άσθματος και ερεθισμού της μύτης, των ματιών και του λαιμού από τη χρήση λευκαντικών ουσιών, τενοντίτιδες
Δάσκαλοι – νηπιαγωγοί
Κινδυνεύουν από: Παιδικές αρρώστιες, ιώσεις και μικροβιακές λοιμώξεις, οσφυαλγίες
Πηγή: onmed.gr
Η αγορά εργασίας αλλάζει δραστικά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα παραδοσιακά επαγγέλματα που για πολλές δεκαετίες είχαν σημαντική θέση στις εθνικές οικονομίες, χάνουν τη δυναμική τους. Αντιστοίχως, καινούργια επαγγέλματα αναδύονται ως αποτέλεσμα των τεχνολογικών ανακαλύψεων.
Σύμφωνα με έρευνα του αμερικανικού σάιτ Career Cast, δέκα επαγγέλματα που μέχρι πρότινος δεν αντιμετώπιζαν κανένα πρόβλημα, αντιθέτως, αποτελούσαν πόθο και όνειρο για αρκετούς ανθρώπους, θα βλέπουν τα επόμενα χρόνια τη δυναμική τους να φθίνει σε βαθμό εξαφάνισης.
Αυτά είναι:
Ταχυδρόμος: Τα mail και τα social media έχουν μειώσει στο ελάχιστο τα παραδοσιακά γράμματα.
Αγρότης: Η τεχνολογία βοηθάει να αναπτύσσεται η παραγωγή με λιγότερους εργάτες γης.
Μετρητής ρεύματος: Η μέτρηση της κατανάλωσης ρεύματος γίνεται σιγά σιγά με αυτόματο τρόπο.
Ρεπόρτερ-Δημοσιογράφος: Η ανάπτυξη των ιστοσελίδων ενημερωτικού τύπου, εξαφανίζουν τις εφημερίδες.
Τουριστικοί ατζέντηδες: Ολοένα και περισσότεροι τουρίστες αποφασίζουν να κλείσουν τις; διακοπές τους κατά μόνας και όχι μέσω πρακτορείων.
Ξυλοκόποι: Κι εδώ η τεχνολογία έχει... καταστρέψει τον κλάδο. Περισσότερα δέντρα κόβονται και λιγότεροι εργάτες χρειάζονται πλέον στην αγορά.
Αεροσυνοδοί: Αν και το τελευταίο διάστημα αναζητούνται συνεχώς αεροσυνοδοί, στην πραγματικότητα οι εταιρείες έχουν μειώσει δραστικά το προσωπικό τους.
Χειριστές βιομηχανικών μηχανών: Η ρομποτική βοηθάει τις βιομηχανίες να λειτουργούν τα υπερσύγχρονα μηχανήματά τους δίχως απαραίτητα την παρουσία ανθρώπινων χεριών.
Δημιουργοί αφισών: Οι κλασικές αφίσες που γέμιζαν τους δρόμους, μειώνονται καθώς ο κόσμος γίνεται διαδικτυακός. Οι αφίσες συνεχίζουν να υπάρχουν, αλλά πλέον δεν χρειάζεται να τις εκτυπώνεις.
Φοροεισπράκτορες: Τα μπάτζετ των εταιρειών μειώνονται στο ελάχιστο δυνατό. Οι φοροεισπράκτορες βλέπουν τη θέση τους να είναι πλέον επισφαλής.
Είναι ευρέως γνωστό ότι οι γιατροί συστήνουν σε κάποιον να μένει νηστικός για αρκετές ώρες (πάνω από εννέα) προτού κάνει εξέταση αίματος για έλεγχο χοληστερίνης και άλλων λιπιδίων, με το σκεπτικό ότι, αν έχει φάει πρόσφατα, τότε τα αποτελέσματα θα είναι αλλοιωμένα.

Όμως μια νέα μεγάλη αμερικανική επιστημονική έρευνα έρχεται να αμφισβητήσει αυτό το «δόγμα», καθώς δείχνει ότι η νηστεία είναι πιθανώς περιττή.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον αναπληρωτή καθηγητή ιατρικής Σριπάλ Μπάνγκαλόρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό καρδιολογικό περιοδικό "Circulation", σύμφωνα με τους «Τάιμς της Νέας Υόρκης», ανέλυσαν στοιχεία για πάνω από 16.000 άνδρες και γυναίκες, που είχαν κάνει εξετάσεις αίματος για έλεγχο λιπιδίων. Από αυτούς, περίπου οι 10.000 είχαν νηστέψει για πάνω από οκτώ ώρες, ενώ οι υπόλοιποι για λιγότερες ώρες ή καθόλου.

Οι ερευνητές παρακολούθησαν τα άτομα αυτά επί 14 χρόνια κατά μέσο όρο για να δουν κατά πόσο η νηστεία πριν το τεστ βοηθούσε στην καλύτερη πρόγνωση του κινδύνου για καρδιοπάθεια και πρόωρο θάνατο, σε σχέση με τη μη νηστεία.

Τα υψηλότερα επίπεδα "κακής" χοληστερόλης (LDL), ολικής χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων όντως σχετίζονταν, όπως αναμενόταν, με υψηλότερο καρδιαγγειακό κίνδυνο. Όμως, μέσα σε αυτό το διάστημα των 14 ετών, δεν υπήρχε καμία διαφορά μεταξύ όσων νήστευαν κανονικά πριν το τεστ αίματος και όσων δεν το έκαναν.

Με άλλα λόγια, σύμφωνα με τους ερευνητές, το να ακολουθεί κανείς τη σύσταση για νηστεία πριν το τεστ, στην πράξη δεν έχει καμία ανώτερη προγνωστική αξία.

«Δεν υπάρχουν αξιόπιστα στοιχεία που να υποστηρίζουν την χρησιμότητα της νηστείας. Μία διαγνωστική εξέταση, πριν από την οποία δεν έχει προηγηθεί νηστεία, τελικά έχει την ίδια διαγνωστική αξία με ένα τεστ μετά από νηστεία», δήλωσε ο Σριπάλ Μπάνγκαλορ.

Έτσι, οι ερευνητές προτείνουν ότι οι συστάσεις που ισχύουν διεθνώς περί νηστείας πριν τις αιματολογικές εξετάσεις για λιπίδια - χοληστερίνη, πρέπει να αναθεωρηθούν.


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γενετικά τροποιημένα σκουλήκια που δεν μεθάνε από το αλκοόλ δημιούργησαν για πρώτη φορά Αμερικανοί νευροεπιστήμονες, με το επίτευγμα να εκτιμάται ότι μπορεί μελλοντικά να οδηγήσει σε νέα φάρμακα θεραπείας του εθισμού στο αλκοόλ.
Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Τέξας - Όστιν, με επικεφαλής τον επίκουρο καθηγητή Γιον Πιρς - Σιμομούρα, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό νευροεπιστήμης «Journal of Neuroscience», πραγματοποίησαν δοκιμές σε ένα ευρέως χρησιμοποιούμενο απλό πειραματόζωο, το σκουλήκι C.elegans.
Η μετάλλαξη, με την εισαγωγή του κατάλληλου μορίου, αφορά ένα νευρωνικό «κανάλι» (το λεγόμενο ΒΚ) και επιφέρει αλλαγές μόνο στον τρόπο που το ζώο αντιδρά στο αλκοόλ, χωρίς να επηρεάζει άλλες λειτουργίες του οργανισμού.
Υπό φυσιολογικές συνθήκες, τα σκουλήκια, όταν καταναλώσουν αλκοόλ, προχωρούν πολύ πιο αργά και χωρίς ελικοειδείς κινήσεις, ενώ επίσης σταματούν να γεννούν αυγά, μετά όμως την μετάλλαξη, δεν έχουν τέτοιες αντιδράσεις.
Αντίθετα με άλλες ουσίες όπως η κοκαΐνη, που έχουν έναν συγκεκριμένο «στόχο» στο νευρικό σύστημα, το αλκοόλ δρα με πιο πολύπλοκο τρόπο, επιδρώντας σε διάφορες περιοχές του εγκεφάλου.
Οι ερευνητές θα συνεχίσουν κάνοντας μια παρόμοια μετάλλαξη σε πιο πολύπλοκα πειραματόζωα, τα ποντίκια, ο οργανισμός των οποίων μοιάζει περισσότερο με τον ανθρώπινο.
Τα μελλοντικά πειράματα θα δείξουν αν η εν λόγω μετάλλαξη μπορεί να αποδειχτεί χρήσιμη και στους ανθρώπους.
Ο Πιρς - Σιμομούρα πάντως δεν απέκλεισε ότι μια μέρα θα αναπτυχθεί ένα φάρμακο, το οποίο θα μπορούσε να αξιοποιηθεί και για τη θεραπεία των αλκοολικών, αντισταθμίζοντας την τοξική και πιθανώς εθιστική δράση του αλκοόλ.
Πηγή: ΑΜΠΕ
Με το δηλητήριό του μπορεί να προκαλέσει έντονο πόνο στο στομάχι, εμετό, διάρροια, ζάλη, αδυναμία, δυσκολία στην αναπνοή, μέχρι και θάνατο. Θα μπορούσε να είναι ένας πρόλογος που να αναφέρεται σε τσίμπημα φιδιού, έχει να κάνει όμως με ένα λουλούδι.
Ουσιαστικά πρόκειται για ένα σπάνιο λουλούδι που έχει την ονομασία «corn-cockle» ή στο πιο επιστημονικό «agrostemma githago». Είναι, δε, τόσο θανατηφόρο που οι γεωπόνοι σημειώνουν με επίταση πως δεν πρέπει να το αγγίξει κανείς.
Μέχρι πρόσφατα θεωρούνταν πως είχε εξαφανιστεί χάρη στις σύγχρονες μορφές καλλιεργειών, ωστόσο έκανε την εμφάνισή του σε μια φάρμα στο Σάντερλαντ.

Αμέσως κινητοποιήθηκε οι αρμόδιοι στη Βρετανία και ενημέρωσαν τον κόσμο ότι δεν πρέπει επουδενί να πλησιάσουν το συγκεκριμένο λουλούδι, καθώς είναι τοξικό. Σημειώνουν πως κάθε τμήμα του λουλουδιού είναι γεμάτο από δηλητήριο και σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να οδηγήσει ακόμα και στο θάνατο.

Κατά τον 19ο αιώνα ήταν ένα κοινό ζιζάνιο που μάλιστα είχε χρησιμοποιηθεί στη... λαϊκή ιατρική, ενώ και η επίσημη ιατρική θεωρούσε πως υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε να έχει θεραπευτικές ιδιότητες. Το χαρακτηριστικό του είναι ότι μπορεί να αναπτυχθεί παντού: στο πεζοδρόμιο, στις σιδηροδρομικές γραμμές, αλλά και σε ακαλλιέργητα χωράφια.
Ο Αντόνιο Κόντε αποχώρησε από την τεχνική ηγεσία της Γιουβέντους, ύστερα από τρία χρόνια! Η λύση της συνεργασίας οφείλεται στην άρνηση της διοίκησης να αυξήσει τον προυπολογισμό της ομάδας για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Ο Κόντε ανέλαβε την ομάδα το 2011 και την οδήγησε σε τρεις συνεχόμενους τίτλους.

Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, ο Κόντε είχε ζητήσει την απόκτηση των Κουαδράδο και Σάντσες, όμως, κανένας από τους δύο παίκτες δεν ήρθε στο Τορίνο.

Παράλληλα, η απόφαση της διοίκησης να παραχωρήσει τον Βιδάλ ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Ετσι, ενώ η Γιουβέντους είχε προτείνει στον Κόντε την ανανέωση του συμβολαίου για ακόμα δύο χρόνια, οι δύο πλευρές οδηγήθηκαν τελικά σε διαζύγιο.

tanea.gr
Νέο πρόβλημα καλείται να αντιμετωπίσει η ΕΛ.ΑΣ στις κλοπές των ΙΧ, καθώς σύμφωνα με στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι αρχές ένας Βούλγαρος έφερε στην Ελλάδα και πούλησε στις συμμορίες που αρπάζουν ΙΧ ένα τηλεκοντρόλ που απενεργοποιεί τα ιμομπιλάιζερ και αφήνει τα αυτοκίνητα (ξεκλείδωτα) έρμαια στα χέρια των κλεφτών.
Όπως γράφει η Espresso αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ αναφέρουν πως οι παράνομες συσκευές μοιάζουν με μικρά τηλεκοντρόλ και έχουν τη δυνατότητα να ανιχνεύουν τα στοιχεία των ιμομπιλάιζερ και να τα απενεργοποιούν. Έτσι δίνουν τη δυνατότητα στους κλέφτες είτε να αρπάξουν ολόκληρο το αυτοκίνητο -συνήθως γίνεται με τα πολυτελή ΙΧ-, είτε αφού το έχουν ξεκλειδώσει να αρπάξουν απλώς ό,τι πολύτιμο βρουν στο εσωτερικό τους.
Ανάμεσα στα θύματα της συμμορίας με το τηλεκοντρόλ είναι ένας τηλεοπτικός δημοσιογράφος στο πολιτικό ρεπορτάζ, ο οποίος διαπίστωσε πως άγνωστοι είχαν ανοίξει το ΙΧ του και είχαν αρπάξει από μέσα την τσάντα με τα προσωπικά του έγγραφα, σημειώσεις, αλλά και το πορτοφόλι. Μόλις κατήγγειλε το περιστατικό έμαθε για τη δράση της συμμορίας, της οποίας είχε πέσει θύμα, αφού το ΙΧ του δεν είχε κανένα ίχνος παραβίασης.
espresso.gr
Τραγικό θάνατο στα χέρια του θείου τους, βρήκαν τρία παιδιά στο Πακιστάν, τα οποία κάηκαν ζωντανά από ηλεκτροφόρο καλώδιο που έδεσε...
στα πόδια τους ο δράστης.

Το έγκλημα σημειώθηκε στην επαρχία Sadhoki. Ο δολοφόνος έδεσε τα πέντε παιδιά του αδελφού του και τη μητέρα τους με το καλώδιο, αφού πρώτα τους νάρκωσε, δίνοντάς τους να πιουν ποτό με ναρκωτικές ουσίες.

Τα τρία παιδιά, δύο αγοράκια ηλικίας επτά και εννέα ετών και ένα κοριτσάκι πέντε ετών, κάηκαν από ηλεκτροπληξία, ενώ τα δύο αδέλφια τους και η μητέρα μεταφέρθηκαν με σοβαρά εγκαύματα σε νοσοκομείο της περιοχής και νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο δράστης κατάφερε να διαφύγει και αναζητείται από την αστυνομία, ενώ τα κίνητρά του δεν έγιναν γνωστά.


http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr
Γνωρίζατε ότι ακόμη και το χρώμα που έχετε επιλέξει για τους τοίχους της κρεβατοκάμαράς σας μπορεί να παίζει ρόλο στο… πόσο καλά κοιμάστε τα βράδια;
Βέβαια, επειδή το πιο πιθανό είναι να μην μπορούν να αρχίσουν όλοι να… βάφουν τοίχους επιστρέφοντας στο σπίτι από τη δουλειά, δείτε παρακάτω επτά μυστικά για να μετατρέψετε την κρεβατοκάμαρά σας στον "παράδεισο του ύπνου" και θα σας βοηθήσουν να κοιμάστε καλύτερα.

Ο επτάλογος του καλού ύπνου

  1. Κατοικίδια και κινητά δεν ανήκουν στο κρεβάτι σας.
  2. Το στρώμα σας θα πρέπει να:
- είναι μαλακό ή σκληρό, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας
- είναι αρκετά μεγάλο έτσι ώστε να μπορείτε να ξαπλώνετε στη μέση και να στριφογυρίζετε και προς τις δύο πλευρές (ή εσείς και ο σύντροφός σας να μπορείτε να ρολάρετε από τη μία πλευρά στην άλλη)
- το αντικαθιστάτε κάθε 5 με 10 χρόνια.
3. Τα μαξιλάρια θα πρέπει να στηρίζουν τη σπονδυλική σας στήλη και να την κρατάνε σε μια "ουδέτερη" στάση, είτε κοιμάστε ανάσκελα, είτε μπρούμυτα ή στο πλάι. Θα πρέπει επίσης να τα αλλάζετε κάθε 12 με 18 μήνες.
4. Ο κανόνας του "χαρτιού και του μολυβιού": Το να γράφετε τις σκέψεις σας καταμεσής της νύχτας μπορεί να σας βοηθήσει να αποκοιμηθείτε πιο εύκολα απ’ ό,τι το να κάθεστε και να αγχώνεστε γι’ αυτές, ενώ βρίσκεστε ξαπλωμένοι στο στρώμα σας.
5. Παντζούρια και μάσκες ματιών: Όσο λιγότερο φως αφήνετε να μπαίνει στην κρεβατοκάμαρά σας τη νύχτα, τόσο καλύτερο ύπνο θα έχετε.
6. Σκεπαστείτε με κάποιο υλικό που σας κάνει να νιώθετε άνετα και δεν σας ζεσταίνει υπερβολικά (ή δεν κρυώνετε τη νύχτα).
7. Τέλος, φροντίστε να φοράτε άνετες πιτζάμες, που σας βοηθούν να χαλαρώσετε. Επίσης δε θα πρέπει να σας ζεσταίνουν, ούτε και να κρυώνετε πολύ.
news.gr
Ένα ζευγάρι κατάφερε να κάνει άνω - κάτω ένα από τα πιο γνωστά εστιατόρια των ΗΠΑ, το βράδυ του Σαββάτου, αφού πρόσφεραν ένα μάλλον ακατάλληλο θέαμα στους πελάτες που έτρωγαν το φαγητό τους.


Ο Μαίκλ Σαχ και η Νικόλ Γκέρμακ, δεν μπόρεσαν να συγκρατήσουν το πάθος τους και για αυτό ανέβηκαν στην ταράτσα του εστιατορίου και άρχισαν τα ερωτικά παιχνίδια.

Οι πελάτες όμως κατάλαβαν ότι γίνονταν όργια πάνω… από το κεφάλι τους και κάλεσαν την αστυνομία.

Όταν οι αρχές ανέβηκαν στη ταράτσα και τους ζήτησαν να σταματήσουν, αυτοί αποφάσισαν ότι είναι κρίμα να μην… τελειώσουν, αυτό που ξεκίνησαν, όποτε συνέχισαν να κάνουν σεξ μπροστά στα έκπληκτα μάτια των αστυνομικών.
Στην συνέχεια κατάφεραν να ξεφύγουν και να «μπουκάρουν» στο διαμέρισμα τους, που ήταν λίγο πιο κάτω.

Ωστόσο, φαίνεται πως "λογαριάζανε χωρίς τον ξενοδόχο", μιας και η αστυνομία τους ακολούθησε και προχώρησε στη σύλληψη τους.

Οι ερωτιάρηδες, τελικά αφέθηκαν ελεύθεροι, αφού πλήρωσαν το πρόστιμο των 1.800 δολαρίων, ενώ ο ιδιοκτήτης του καταστήματος δεν θέλησε να κάνει κάποια δήλωση σχετικά με το «καυτό» περιστατικό.

http://www.seleo.gr 

Ένα δώρο... που δύσκολα χωνεύεται έλαβε πριν από λίγες μέρες ένα ζευγάρι από την Ιαπωνία για τον γάμο του.

Το κουτί περιείχε ένα τσαμπί σταφύλια από την ποικιλία Ruby Roman, η οποία αποτελεί την ακριβότερη και πιο σπάνια του κόσμου!
Το τσαμπί κοστολογείται στα 5.400 δολάρια και αποτελείται από μόλις 30 ρόγες, κάτι που σημαίνει πως κάθε μία από αυτές κοστίζει 180 δολάρια!
Η κάθε ρόγα έχει διάμετρο 1,2 ίντσες, ενώ ολόκληρο το τσαμπί έχει βάρος 800 γραμμάρια!
news.gr
Είναι σχεδόν σίγουρο από τις φήμες των τελευταίων μηνών, ότι το iPhone 6 θα είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις με οθόνες 4,7 και 5,5 ιντσών και μάλιστα με προστασία από το πολύ ανθεκτικό ζαφείρι.

Η έκδοση με την οθόνη των 5,5 ιντσών και πιθανή ονομασία iPhone Air, δεν αναμένεται στην αγορά το 2014, αλλά κάποια στιγμή μέσα στο 2015.

Σύμφωνα με τον αναλυτής της KGI Securities, Ming-Chi Kuo, η καθυστέρηση οφείλεται με ζητήματα που αφορούν το πάνελ αφής της συσκευής, καθώς και το χρωματισμό στο σασί της που λέγεται ότι θα είναι μεταλλικό, αλλά δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για το iPhone με οθόνη 4,7 ίντσες.

Επίσης, η Apple θέλει να ρίξει στην αγορά το "μεγάλο iPhone 6" με πραγματικά λεπτές διαστάσεις, ενώ ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, είναι η μπαταρία της συσκευής που για να τροφοδοτήσει την μεγάλη οθόνη και τον δυνατό A8 επεξεργαστή, θα έχει μεγάλο πάχος.

Πηγή: e-pcmag.gr
Στην πρόσληψη 50.000 ανέργων πρόκειται να προχωρήσει το Σεπτέμβριο μέσω των δήμων και άλλων δημόσιων φορέων ο ΟΑΕΔ μέσω του νέου προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας.
Οι προσλήψεις ανέργων από τον ΟΑΕΔ θα γίνουν για πέντε μήνες και με αμοιβή 490 ευρώ για άνεργους άνω των 25 ετών και 425 ευρώ για τους ανέργους κάτω των 25 ετών.
Τα κριτήρια αναμένεται να είναι τα ίδια με τις προκηρύξεις του ΟΑΕΔ για το 2013 καθώς και το καθεστώς εργασίας.
Δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικών αίτησης για την διαδικασία κατάρτισης του Πίνακα Κατάταξης Ανέργων για την προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, οι οποίοι ανήκουν σε μία τουλάχιστον από τις παρακάτω κατηγορίες:
1. εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ
2. εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς
3. εγγεγραμμένοι νέοι άνεργοι (18 έως 29 ετών) στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ
4. εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ
5. άνεργοι πτυχιούχοι ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ
Υποχρέωση προσκόμισης των σχετικών δικαιολογητικών μέχρι την λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων, έχουν:
α) οι άνεργοι αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών, β) οι άνεργοι πτυχιούχοι ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα που επιλέγουν ειδικότητα για την οποία απαιτείται τίτλος σπουδών χαμηλότερης εκπαιδευτικής βαθμίδας γ) οι άνεργοι όλων των ανωτέρω κατηγοριών οι οποίοι έχουν εξαρτώμενα ανήλικα τέκνα.
Οι ωφελούμενοι επιλέγονται και κατατάσσονται στον Πίνακα Κατάταξης Ανέργων με βάση τα πέντε αντικειμενικά κριτήρια κατάταξης, τα οποία είναι τα εξής:
1) Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας ωφελουμένου με ανώτατο όριο τους 36 μήνες, 2) Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του/της συζύγου των ανέργων της πρώτης κατηγορίας, με ανώτατο όριο τους 36 μήνες, 3) Ετήσιο εισόδημα, ατομικό ή οικογενειακό, 4) Ηλικία και 5) Αριθμός ανήλικων τέκνων.
Το σύστημα επιλογής βασίζεται στη μοριοδότηση των παραπάνω κριτηρίων με αντικειμενικό και διαφανή τρόπο με τη χρήση μηχανογραφικού λογισμικού του ΟΑΕΔ.
Οι ειδικότητες που αφορά το πρόγραμμα είναι μεταξύ άλλων οι εξής: κλητήρες, αποθηκάριοι, επιμελητές, φύλακες, προσωπικό καθαριότητας, αρχειοθέτες, προσωπικό μαγειρείου, εργάτες διαφόρων ειδικεύσεων και βοηθητικό προσωπικό, ψυχολόγοι, ειδικότητες ΤΠΕ (Τεχνολογίες των Πληροφοριών και Επικοινωνιών) κ.λπ.
Οι συμβάσεις εργασίας είναι πεντάμηνες ενώ σε ειδικές περιπτώσεις, όπως στα σχολεία, οι συμβάσεις φτάνουν έως και τους έξι μήνες και 15 μέρες.
Προβάδισμα στο διορισμό έχουν οι άνεργοι – μέλη οικογενειών που δεν έχουν ούτε έναν εργαζόμενο, καθώς και οι μακροχρόνια άνεργοι.
aftodioikisi.gr
Ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο Ρίβερσαϊντ της Καλιφόρνια βρήκε τρόπο να τριπλασιάσει τη ζωή της μπαταρίας φορητών συσκευών.
Ο τρόπος είναι τόσο απλός, όσο όμως και ανατρεπτικός. Οι ερευνητές πειραματίστηκαν χρησιμοποιώντας... άμμο!
Ναι, καλά ακούσατε!
Οι συμμετέχοντες στην έρευνα του αμερικανικού Πανεπιστημίου αντικατέστησαν το γραφίτη με την κοινή άμμο της παραλίας ποντάροντας στην αύξηση της αυτονομίας της μπαταρίας, την οποία και πέτυχαν.
Η άμμος περιέχει μεγάλες ποσότητες χαλαζία και πυριτίου και αυτό που κατάφεραν οι ερευνητές, είναι να απομονώσουν τον χαλαζία από την άμμο και σε συνδυασμό με υλικά όπως μαγνήσιο και χλωριούχο νάτριο, κατάφεραν να δημιουργήσουν καθαρό πυρίτιο.
Το συγκεκριμένο πυρίτιο αποδείχθηκε ιδιαίτερα πορώδες, κάτι που είναι το κλειδί για την βελτίωση της αυτονομίας μιας μπαταρίας. Από τις δοκιμές, είδαν πως η ενεργειακή πυκνότητα είναι τριπλάσια.
Εκτός από την ιδιαίτερα φθηνή μέθοδος για την κατασκευή μιας τέτοιας μπαταρίας, είναι και φιλική προς το περιβάλλον.
Πηγή: News.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!