Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

Όταν ακόμα και η ίδια η Google παραδέχεται ότι εδώ και καιρό δεν υπάρχει καμία καινοτομία στον τομέα των emails, καταλαβαίνει κανείς ότι κάτι πρέπει να αλλάξει σύντομα.

Άλλωστε, η εταιρεία ανακοίνωσε στο πρόσφατο Google I/O 2014 το νέο API για το Gmail που θα δώσει μεγαλύτερη ευχέρεια στους developers ώστε να αναπτύξουν νέες λύσεις για email clients, νέες εφαρμογές με νέες λειτουργίες κλπ. Δεν είναι, όμως, η μόνη που προσπαθεί να φέρει αλλαγές.

Μια ομάδα από πρώην στελέχη της Dropbox και αποφοίτων του MIT ανακοίνωσαν επίσημα το Inbox, μια open-source πρόταση για αντικατάσταση των πρωτοκόλλων IMAP και SMTP την οποία χαρακτηρίζουν ως την επόμενη γενιάς πλατφόρμα email.

Μη περιμένετε κάποια εφαρμογή ή email client. Πρόκειται, για την ώρα, απλά για μια νέα τεχνολογία (API και cloud υπηρεσία) που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι developers για να δημιουργήσουν επόμενης γενιάς εφαρμογές που θα συνεργάζονται με τις δημοφιλείς υπηρεσίες των Yahoo, Google, Microsoft κλπ.

“Η κατάσταση που επικρατεί σήμερα στον τομέα των emails θέλει τους χρήστες να είναι αιχμάλωτοι των στοχευμένων διαφημίσεων και να χάνονται σ’ ένα περιβάλλον μπουκωμένο από άχρηστες κοινωνικές υπηρεσίες. Είμαστε στο έλεος τους. Μέχρι τώρα. Σήμερα είμαστε ενθουσιασμένοι για το πρώτο βήμα προς μια νέα πλατφόρμα email”

Προς το παρόν υπάρχει μεγάλη ασάφεια για το τι ακριβώς θέλουν να πετύχουν, αλλά από τη στιγμή που η διάθεση του API και η πρόσβαση στην cloud υπηρεσία παρέχεται δωρεάν, τότε σύντομα θα έχουμε τους πρώτους καρπούς του νέου εγχειρήματος. Για να δούμε λοιπόν…

Πηγή: techgear.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!