Σάββατο 10 Ιουνίου 2017

5 Παράξενα πράγματα που δε γνωρίζατε για την Κίνα
Η Κίνα αποτελεί έναν από τους πέντε πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως, ενώ η μεγάλη της ιστορία μέσα στους αιώνες εντυπωσιάζει τους πάντες.
Επιπλέον, είναι φημισμένη για την ιδιαίτερη κουζίνα της και τα παράξενα του πολιτισμού της.
Υπάρχουν όμως ορισμένα γεγονότα που μόνο οι ντόπιοι γνωρίζουν για τη χώρα τους και που μπορεί να σας φανούν απίστευτα.
Διαβάστε πέντε παράξενα γεγονότα που ισχύουν για το κράτος της Κίνας και θα σας κάνουν να αντιληφθείτε τον διαφορετικό της πολιτισμό:
1. Δεν πρέπει ποτέ κανένας να κλείνει ταξίδι στην Κίνα κατά τη διάρκεια των εθνικών της εορτών: Μιας και εκεί οι κάτοικοι δεν έχουν επίσημες διακοπές, οι ημέρες των εθνικών τους εορτών είναι εκείνες που όλοι μα όλοι κάνουν διακοπές, γεγονός που σημαίνει ότι γίνεται παντού χαμός από τον κόσμο και ακόμα και στα πεζοδρόμια η κατάσταση γίνεται ανυπόφορη.

2. Στο νυχτερινό τρένο, δεν αλλάζουν τα σεντόνια της κουκέτας: Σε περίπτωση που ταξιδέψετε εκεί και χρειαστεί να πάρετε το βραδινό τρένο, να ξέρετε ότι εκεί που θα κοιμηθείτε, κοιμόταν άλλος πριν από εσάς και μάλιστα χρησιμοποιείται τα σεντόνια του. Κοινώς, αυτά δεν αλλάζουν μόλις αλλάξει ο επιβάτης.

3. Κανείς δεν αφήνει φιλοδώρημα: Πουθενά και ποτέ! Ούτε στα ταξί, ούτε στα εστιατόρια, ούτε στα μπαρ, ούτε στα ξενοδοχεία. Είναι μια μη αποδεκτή κίνηση.

4. Αυτός που καλεί κάποιον για φαγητό, το πληρώνει: Όταν κάποιος καλέσει για φαγητό έξω κάποιον άλλον στην Κίνα, το πληρώνει πάντα αυτός που έκανε την πρόσκληση και αντίστροφα. Και μιας και οι Κινέζοι τρώνε ανάλογα με το πρόγραμμα τους, πρέπει να κανονίσουν από πριν την ώρα του γεύματος τους.

5. Δε φιλοξενούν όλα τα ξενοδοχεία τους ξένους επισκέπτες: Υπάρχει ένας νόμος στην Κίνα σχετικά με την απογραφή των αλλοδαπών και δε τον πληρούν όλα τα ξενοδοχεία, για αυτό αν κάποιος τουρίστας κλείσει διαμονή, θα πρέπει να ψάξει για τη φράση "Μόνο για τους πολίτες της ηπείρου της Κίνας", ώστε να μην κάνει λάθος επιλογή.

 
Η μέδουσα που δεν πεθαίνει
Στην αρχαιότητα βρέθηκε τρόπος να σκοτωθεί η Μέδουσα. Στη σύγχρονη εποχή όμως, οι επιστήμονες βρήκαν ένας είδος μέδουσας, που δεν πεθαίνει.
Η αθανάτη μεδουσα, γνωστή με την επιστημονική ονομασία “Turritopsis nutricula”, έχει την ικανότητα, όταν φτάσει σε μια ώριμη κατάσταση, να επιστρέψει σε μια πρώιμη μορφή της ως πολυπόδαμο της αποικίας, ώστε να αρχίσει να αναπτύσσεται από την αρχή.
Η αθανάτη μέδουσα έχει διάμετρο 4,5 χιλιοστά και προέρχεται από την Καραϊβική, αν και πλέον έχει εξαπλωθεί σε ολόκληρο τον πλανήτη, με τους επιστήμονες να διερευνούν εδώ και χρόνια το μυστήριό της. Κάποιοι υποστηρίζουν, εξάλλου, ότι σύντομα αυτό το μυστήριο θα λυθεί, αποτελώντας ίσως το μυστικό για την αθανασία.

 

Αν ο δρόμος σου σε βγάλει στο Μιλάνο, ως γνήσιος επισκέπτης που σέβεται τον εαυτό του, σίγουρα δεν θα παραλείψεις να επισκεφτείς τα κυριότερα αξιοθέατα.
Τον Καθεδρικό Ναό (Duomo), το κέντρο της Λυρικής Οπερας Teatro alla Scala, το Μουσείο Castello Sforzesco, την gallery Pinacotecca di Brera και την Galleria Vittorio Emmanuelle II.
Θα κάνεις τη βόλτα σου στις γραφικές υπαίθριες αγορές αλλά και στα πανέμορφα πάρκα που στολίζουν την πόλη, όπως το Sempione, θα επισκεφτείς μουσεία και θα περπατήσεις στην περίφημη Viale Monte Napoleone με τα πιο λαμπερά και σικάτα καταστήματα.
Σαν πέσει το σκοτάδι, θα επιλέξεις να δειπνήσεις σε ένα από τα μικρά και ψαγμένα εστιατόρια της Brera, μιας περιοχής με στενάκια και πεζόδρομους και μόλις έρθει η ώρα για ένα ποτάκι σίγουρα θα ανακαλύψεις κάποιο bar που σου ταιριάζει.
Μεταξύ αυτών και ένα ιδιαίτερο bar, το οποίο αυτοχαρακτηρίζεται ως το μικρότερο στον κόσμο! Αν σκεφτούμε πως το μέγεθός του δεν ξεπερνά τα 4 τ.μ. τότε σίγουρα πρόκειται για ένα bar μινιατούρα.
Ονομάζεται BackDoor 43 και βρίσκεται στην οδό Ripa di Porta Ticinese.
Ο χώρος είναι πραγματικά πολύ μικρός με τρία σκαμπό ενώ κάθε πελάτης μπορεί να παραμείνει εκεί για δύο ώρες μόνο, ώστε να προλάβουν να πιουν το ποτό τους όλοι όσοι έχουν κάνει κράτηση.
Χαρακτηριστική φιγούρα αυτή του ιδιοκτήτη ο οποίος κρύβεται πίσω από ένα bar, ποτέ δεν βλέπεις το πρόσωπό του παρά τη μάσκα που φοράει, ενώ τα ποτά λαμβάνονται μέσα από ένα μικρό άνοιγμα, χέρι με χέρι.
Το BackDoor 43 έχει φανατικό κοινό, ανάμεσα στο οποίο και πολλούς διάσημους που θέλουν να απολαύσουν τα δημιουργικά cocktails ή τις σπάνιες ετικέτες ποτών.
Το λάθος που πρέπει να αποφεύγετε στο ξεπάγωμα του κοτόπουλου
Το κρέας από το κοτόπουλο παγώνει γρήγορα, αλλά απαιτεί πολύ χρόνο για να ξεπαγώσει.
Σε περίπτωση που θα πρέπει να προετοιμάσετε το κρέας γρήγορα, ποτέ μην το ξεπαγώσετε μέσα σε καυτό νερό. Αντ' αυτού, χρησιμοποιήσετε έναν φούρνο μικροκυμάτων στην αντίστοιχη ρύθμιση για ξεπάγωμα κοτόπουλου.
Αν έχετε λίγο περισσότερο χρόνο, ξεπαγώσετε το κατεψυγμένο κρέας μέσα στο ψυγείο. Αλλά να θυμάστε, ότι αυτό θα χρειαστεί τουλάχιστον 24 ώρες για να γίνει σωστά από την στιγμή που θα το βγάλετε από την κατάψυξη και θα το βάλετε στην συντήρηση του ψυγείου.
Ένας τρίτος τρόπος είναι να ξεπαγώσετε το κοτόπουλο είναι σε κρύο νερό. Μην ξεχάσετε όμως ότι θα πρέπει να αλλάζετε το νερό κάθε 30 λεπτά.
Η απόψυξη σε θερμοκρασία δωματίου ή σε ζεστό νερό απαγορεύεται επειδή το κρέας θα χάσει την ποιότητα του. Επίσης, κινδυνεύει να μολυνθεί με επιβλαβή βακτήρια που αναπτύσσονται σε υψηλότερες θερμοκρασίες, ειδικά το καλοκαίρι.
Συμβουλή: Προτού παγώσετε το κοτόπουλο, κόψτε το σε μικρές ποσότητες ή/και μερίδες, γιατί από τη στιγμή που θα το αποψύξετε, απαγορεύεται να το καταψύξετε εκ νέου στη συνέχεια. Αν είναι σε μικρές μερίδες, θα μπορείτε πάντοτε να ξεπαγώνετε την ποσότητα που θέλετε.

 
Το ποπ εστιατόριο που έστησε ξανά το σκηνικό διάσημης τηλεοπτικής σειράς
Νέον ροζ ταμπέλα, κόκκινες καρέκλες και κίτρινες λεπτομέρειες, εντυπωσιακό πάτωμα και ένα αμερικάνικο μενού που οι επισκέπτες λάτρεψαν από την πρώτη μέρα!
Το "Saved by the Bell" εξακολουθεί να έχει φαν και μάλιστα στην Αμερική, η αισθητική της εποχής των 90s συνεχίζει να είναι hip.

Το Saved By The Max, το οποίο άνοιξε στο Σικάγο στις αρχές του Ιουνίου, ήταν μια ιδέα των διαφημιστών Derek Berry, Zack Eastman και Steve Harris.
Δεν χρειάστηκε να κάνουν και πολλά για να γίνει διάσημο. Απλώς έφτιαξαν ένα εστιατόριο που θυμίζει το σκηνικό του αγαπημένου σήριαλ και αυτό ήταν!
Αμερικανιές παντού, μέχρι και στην τελευταία λεπτομέρεια - ενώ τα δύο παιχνίδια arcade στη γωνία του εστιατορίου και το jukebox - το οποίο δεν λειτουργεί - είναι συλλεκτικά κομμάτια!

Δείτε το μενού με τα ποτά και τα αναψυκτικά

Το μαγαζί είναι ρεζερβέ για πολλές εβδομάδες...

 
Τι συμβαίνει στο ανθρώπινο σώμα όταν βρίσκεται στο αεροπλάνο
Το αεροπλάνο αποτελεί ένα από τα πιο διαδεδομένα μέσα μεταφοράς και ποιος μπορεί να αρνηθεί την ευκολία που έχει επιφέρει στον άνθρωπο, καθώς μπορεί να ταξιδέψει από άκρη σε άκρη της γης, μέσα σε μόλις λίγες ώρες.
Ειδικά τώρα που οι τιμές των εισιτηρίων έχουν πέσει, ακόμα περισσότερος κόσμος μετακινείται με αυτό. Ίσως όμως μέχρι τώρα κανείς από τους επιβάτες να μην είχε προσέξει τις αλλαγές που επιφέρουν οι πτήσεις στο σώμα του, κάθε φορά.
Διαβάστε παρακάτω τι συμβαίνει στο ανθρώπινο σώμα όταν βρίσκεται στο αεροπλάνο και ετοιμαστείτε να εκπλαγείτε με γεγονότα που δεν είχατε προσέξει έως τώρα.
1. Πρήζονται τα πόδια: Επειδή μένετε καθιστοί για κάποια ώρα το αίμα μαζεύεται στα πόδια με αποτέλεσμα αυτά να πρήζονται και να ιδρώνουν.

2. Αλλάζει η όρεξη: Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι η πλευρά του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνη για τις διατροφικές προτιμήσεις, αλλάζει όταν ο άνθρωπος βρίσκεται σε πτήση.

3. Το στόμα αποκτά άσχημη μυρωδιά: Η αφυδάτωση προκαλεί την παραγωγή λιγότερης ποσότητας σάλιου, που σαν αποτέλεσμα έχει την ανάπτυξη των βακτηρίων, τα οποία ευθύνονται για την κακή μυρωδιά του στόματος.

4. Εμφανίζονται προβλήματα στο δέρμα: Η αφυδάτωση προκαλεί επίσης θέματα στο δέρμα, όπως ξηρότητα και σπυράκια.

5. Πονοκέφαλος: Όταν κάποιος βρίσκεται σε μια πτήση, βλέπει μια στατική εικόνα, η οποία δεν ανταποκρίνεται στην κίνηση που συμβαίνει και αυτό προκαλεί πίεση στο σώμα. Σαν αποτέλεσμα είναι πιθανό να νιώσει πονοκέφαλο, ναυτία, ακόμα και να κάνει εμετό.

6. Εντερικά θέματα: Η έλλειψη κινητικότητας μπορεί να οδηγήσει σε δυσκοιλιότητα, ενώ επιβαρύνει και το μεταβολισμό, η λειτουργία του οποίου μπορεί να αλλάξει από την πίεση της ατμόσφαιρας.

7. Η ακοή αποδυναμώνεται: Είναι γνωστό ότι λόγω της πίεσης τα αυτιά βουλώνουν και μπορεί η ακοή να χαθεί για λίγο, καθώς και να προκληθεί πόνος.

8. Το άγχος αυξάνεται: Ο λόγος είναι το ότι κανείς δεν νιώθει ότι έχει την ασφάλεια του στα χέρια του, επομένως τα νεύρα και το στρες αυξάνονται.


 
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!