Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017


«Το Χαμόγελο του Παιδιού», εν όψει Χριστουγέννων, συγκεντρώνει τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για τα παιδιά και τις οικογένειές τους στην Ελλάδα που ζουν στο όριο της φτώχειας.
Εκπροσωπώντας τα χιλιάδες παιδιά και τις οικογένειές τους που βρίσκονται στην Ελλάδα και ζουν στο όριο της φτώχειας, απευθύνεται σε κάθε πολίτη και φορέα ζητώντας υποστήριξη προκειμένου να συγκεντρωθούν τα απαραίτητα τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης και να καλυφτούν οι βασικές τους ανάγκες.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» παρά τις δυσκολίες, συνεχίζει σταθερά το έργο του, κι ενόψει των Χριστουγέννων, καλεί όλους να στηρίξουν την πρωτοβουλία αυτή με δεδομένο ότι ο αριθμός των οικογενειών, που δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τα στοιχειώδη για τα παιδιά τους, αυξάνεται δραματικά.
Ωστόσο, χάρη σε ανάλογες κινητοποιήσεις και στη θετική ανταπόκριση των συμπολιτών μας το α’ εξάμηνο του 2017 και παρά τις τεράστιες δυσκολίες, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στήριξε πανελλαδικά 13.680 παιδιά και τις οικογένειές τους σε κατάσταση φτώχειας. Σε ποσοστό 75,9% οι οικογένειες ήταν άνεργων γονέων ή απασχόλησης σε επισφαλή εργασία.
Τα είδη που συγκεντρώνονται είναι απαραίτητα καθημερινά για κάθε παιδί, φυλάσσονται και διανέμονται απευθείας από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και την εξειδικευμένη ομάδα του Οργανισμού. Απαράβατος κανόνας -και σε αυτή την περίπτωση- είναι η διασφάλιση της αξιοπρέπειας κάθε παιδιού και η απόλυτη διαφάνεια στη διαδικασία τόσο της συγκέντρωσης όσο και της διανομής των ειδών.
«Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο πλαίσιο της φροντίδας για το παιδί και την οικογένεια ξεκίνησε το 1997 την λειτουργία των Κέντρων Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας, προσφέροντας υποστηρικτικές υπηρεσίες σε ένα μεγάλο αριθμό οικογενειών με ανήλικα παιδιά, που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα διαβίωσης. Κύριος σκοπός των Κέντρων Στήριξης είναι η αποφόρτιση της οικογένειας από προβλήματα που μπορούν να λυθούν με τη συμμετοχή του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» (προβλήματα διαβίωσης, επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης με φορείς πρόνοιας κλπ). Παράλληλα στοχεύουν στην κινητοποίηση των μελών της κάθε οικογένειας, ούτως ώστε να ενισχύεται ο οικογενειακός πυρήνας και θεσμός και να μην οδηγείται η οικογένεια σε κλιμάκωση της κρίσης με αρνητικά αποτελέσματα για τα παιδιά.
Συγκεκριμένα, πραγματοποιείται ολιστική προσέγγιση στη δυσλειτουργική οικογένεια με στόχο την ενδυνάμωσή της και την – κατά το δυνατόν – αποκατάσταση της ικανότητάς της να ανταποκριθεί θετικά στις ανάγκες της καθημερινότητας, με τις δικές της δυνάμεις και να αποτελέσει ένα ασφαλές περιβάλλον φροντίδας για τα παιδιά.
ΤΡΟΦΙΜΑ & ΕΙΔΗ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΠΡΟΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
● Γάλα εβαπορέ
● Λάδι
● Ρύζι
● Όσπρια
● Αλεύρι
● Σάλτσα τομάτας
● Είδη πρωινού (κακάο, μπισκότα, κρουασάν, δημητριακά, φρυγανιές, μέλι, μαρμελάδα, μερέντα, χυμοί)
● Άνθος αραβοσίτου
● Αλάτι, Ξύδι
● Πουρές
● Βρεφικές κρέμες
● Βρεφικό γάλα
● Είδη βρεφικής φροντίδας (πάνες, μωρομάντηλα, σαμπουάν, αφρόλουτρα, κρέμες συγκάματος)
● Προϊόντα καθαρισμού (καθαριστικά και απολυμαντικά γενικής χρήσης, μαλακτικό ρούχων, απορρυπαντικό πλυντηρίου, χλωρίνη κλπ)
● Είδη προσωπικής φροντίδας (σαμπουάν, αφρόλουτρα, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες)
● Είδη οικιακής χρήσης (αλουμινόχαρτο, διάφανη μεμβράνη, σακούλες απορριμμάτων)
● Χαρτικά (χαρτί υγείας, χαρτί κουζίνας, χαρτοπετσέτες)
Η συγκέντρωση των ειδών πραγματοποιείται στα Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας του οργανισμού, σε πολλές περιοχές στην Ελλάδα:

● Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας στο Μαρούσι
Διεύθυνση: Στουντίου & Γκλιάτη 2, Μαρούσι, Τ.Κ. 15126
Τηλ: 210 6095844 – E-mail: socialservicesmarousi@hamogelo.gr
● Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας στο Ίλιον
Διεύθυνση: Αγίας Ελένης & Πλήθωνος Γεμιστού, Παλατιανή Ίλιον, Τ.Κ. 13121
Τηλ: 210 5781060 – E-mail: socialservicesilion@hamogelo.gr
● Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας στη Νέα Μάκρη
Διεύθυνση: 31ο χλμ Λεωφ. Μαραθώνος, Νέα Μάκρη, Τ.Κ. 15302
Τηλ: 22940 96711 – E-mail: socialservicesnmakri@hamogelo.gr
● Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας στη Θεσσαλονίκη
Διεύθυνση: Εμμανουήλ Χρυσολωρά 4-6, Θεσσαλονίκη, T.K. 54629
Τηλ.: 2310 535629 – E-mail: socialservicesthess@hamogelo.gr
● Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας στην Πάτρα
Διεύθυνση: Όθωνος Αμαλίας 83, Πάτρα, Τ.Κ. 26221
Τηλ: 2610 332499 – E-mail: socialservicespatra@hamogelo.gr
● Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας στον Πύργο Ηλείας
Διεύθυνση: Αραχώβης 3, Πύργος Ηλείας, Τ.Κ. 27100
Τηλ: 26210 24080 – E-mail: socialservicespyrgos@hamogelo.gr
● Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας στην Κόρινθο
Διεύθυνση: Ερμού 14, Κόρινθος, Τ.Κ. 20100
Τηλ: 27410 71211 – E-mail: socialserviceskorinthos@hamogelo.gr
● Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας στην Χαλκίδα
Διεύθυνση: Φαβιέρου 41, Χαλκίδα, Τ.Κ.34100
Τηλ: 22210 79788 – E-mail: socialserviceshalkida@hamogelo.gr
● Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας στην Κέρκυρα
Διεύθυνση: Εθνική Οδός Παλαιοκαστρίτσας, Αλυκές Ποταμού, Κέρκυρα, Τ.Κ.49100
Τηλ: 26610 80368 – E-mail: socialserviceskerkyra@hamogelo.gr
● Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας στα Χανιά
Διεύθυνση: Μαργουνίου 39, Χανιά, Τ.Κ.731 36
Τηλ: 28210 73000 – Ε-mail: socialserviceskriti@hamogelo.gr
● Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας στο Ηράκλειο
Διεύθυνση: Εθνικής Αντιστάσεως 138, Ηράκλειο Κρήτης, Τ.Κ. 71306
Τηλ: 2810 245162 – Ε-mail: socialserviceskriti@hamogelo.gr
● Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας στη Θεσσαλία
Διεύθυνση: Αγιάς 97, T.K 41221, Λάρισα
Τηλ: 2410 560900, 2410 555422 – E-mail: socialservicesthessalia@hamogelo.gr
● Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας στην Τρίπολη
Διεύθυνση: Ελευθερίου Βενιζέλου 34, Τρίπολη ΤΚ 22100
Τηλ: 2710 234154 – Ε-mail: socialservicestripoli@hamogelo.gr
● Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας στην Καβάλα
Διεύθυνση: Φιλελλήνων 16, Τ.Κ. 654 02 Καβάλα
Τηλ: 2510-232616 – E-mail: socialserviceskavala@hamogelo.gr

Ο Άγιος Σάββας θεωρείται άγιος θεραπευτής απο το λαό μας, γι’ αυτό και σε πολλές περιοχές οι μητέρες δεν εργάζονται την ημέρα αυτή, για την υγεία των παιδιών τους.

Το όνομά του χρησιμοποιείται πολύ συχνά ως βαφτιστικό, για τον ίδιο λόγο. Παλιότερα, στην πατρίδα του, την Καππαδοκία, τον τιμούσαν με θυσίες ζώων και όσοι πήγαιναν στον μοναστήρι του στα Ιεροσόλυμα για προσκύνημα, οι »χατζήδες» έφερναν χουρμάδες απο τα γύρω δέντρα, τους οποίους και προσέφεραν σε άτεκνα ζευγάρια, επειδή σύμφωνα με την κοινή πίστη, οι καρποί αυτοί μπορούσαν να θεραπεύσουν τη στειρότητα.
Το κείμενο πήραμε απο το Βιβλίο: Μήνας μπαίνει μήνας βγαίνει, της Γιολάντας Τσορώνη Γεωργιάδη. 🙂

Οδηγίες σχετικά με την ασφαλή χρήση των χριστουγεννιάτικων στολιδιών και τα φωτάκια έδωσε στη δημοσιότητα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.
Σύμφωνα με αυτές, οι καταναλωτές και οι οικείοι τους θα πρέπει να είναι άκρως προσεκτικοί.
ΟΔΗΓΙΕΣ

Ένα χρυσό δάφνινο φύλλο που προοριζόταν για την κορώνα με την οποία έγινε η στέψη του Ναπολέοντα, το 1804, πωλήθηκε σήμερα έναντι 625.000 ευρώ, σε δημοπρασία που οργανώθηκε στο Φοντενεμπλό, κοντά στο Παρίσι.

Το ποσό αυτό ξεπερνά κατά πολύ την αρχική εκτίμηση, που κυμαινόταν μεταξύ 100.000-150.000 ευρώ.

Ο οίκος Osenat σημείωσε ότι η δημοπρασία αυτή προκάλεσε το έντονο ενδιαφέρον συλλεκτών όχι μόνο από τη Γαλλία αλλά και από το εξωτερικό.

Το εξαιρετικής τέχνης φύλλο με τους ανάγλυφους νευρώνες φυλασσόταν μέχρι σήμερα από τους απογόνους του χρυσοχόου που το φιλοτέχνησε.

Το στέμμα, που αποτυπώθηκε στον πίνακα "Η στέψη του Ναπολέοντα" του κλασικιστή ζωγράφου Ζακ-Λουί Νταβίντ, είχε κριθεί πολύ βαρύ από τον μονάρχη όταν το δοκίμασε για πρώτη φορά.



Ο χρυσοχόος Μαρτέν Γκιγιόμ Μπιενέ αφαίρεσε τότε έξι μεγάλα φύλλα, τα οποία χάρισε στις κόρες του. Ένα από τα φύλλα αυτά ήταν αυτό που πουλήθηκε σήμερα στο Φοντενεμπλό.

Τα ίχνη των άλλων πέντε φύλλων έχουν χαθεί, όπως αναφέρει το σχετικό τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Ένα άλλο φύλλο, που αποσπάστηκε από την κορώνα το 1805, πουλήθηκε τη δεκαετία του 1980 έναντι 80.000 φράγκων και ανήκει πλέον στη συλλογή του Εθνικού Μουσείου του Φοντενεμπλό.

Περίπου 400 αντικείμενα που σχετίζονταν με τον Ναπολέοντα, όπως σημειώνεται, σχετικά πουλήθηκαν στην ίδια δημοπρασία.

Μεταξύ αυτών ήταν και ένα ξύλινο κουτί, διακοσμημένο με χρυσές μέλισσες και λουλούδια, που ανήκε στην Ιωσηφίνα.

Το είχε κατασκευάσει και αυτό ο Μπιενέ και πουλήθηκε έναντι 156.250 ευρώ, ενώ η αρχική εκτίμηση ήταν μεταξύ 40-50.000 ευρώ.

Ένας 6χρονος από την Ουάσινγκτον έγινε το πρόσωπο της ημέρας για τους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης με τον ακραίο σκεπτικισμό που εξέφρασε για τον… Άγιο Βασίλη σε μια επιστολή όπου διαβεβαίωνε ότι η ζωή του καλόκαρδου αγίου είναι «άδεια» και δεν έχει την παραμικρή ιδέα για το αν ο ίδιος ήταν «καλό ή κακό παιδί» την προηγούμενη χρονιά.
Η μητέρα του μικρού, η Σάρα Μακάμον, ανάρτησε την επιστολή στο Twitter την Κυριακή. Μέσα σε λιγότερες από 24 ώρες, το γράμμα στον Άγιο Βασίλη έγινε viral.
«Αυτό το κάνω μόνο για το σχολείο. Ξέρω ότι η λίστα σου με τους άτακτους είναι άδεια. Και η λίστα με τους καλούς είναι άδεια. Και η ζωή σου είναι άδεια. Δεν ξέρεις τι μπελάδες είχα στη ζωή μου. Αντίο», γράφει το παιδί.
Το γράμμα τελειώνει με την τρυφερή αποφώνηση «Με αγάπη», αλλά δεν φέρει υπογραφή αφού ο 6χρονος δηλώνει στον Άγιο: «Δεν σου λέω τ’ όνομά μου».
«Ο 6χρονος δύσπιστος γιος μου έπρεπε να γράψει ένα γράμμα στον Άγιο Βασίλη στο σχολείο. Και το έκανε…» έγραψε η Μακάμον αναρτώντας μια φωτογραφία της επιστολής.
Κάποιοι χρήστες του Twitter εντυπωσιάστηκαν με τη σοφία του παιδιού, άλλοι όμως εξέφρασαν ανησυχία.
Η υπερήφανη μητέρα έσπευσε να τους καθησυχάσει: «ΥΓ. Οι «μπελάδες» στη ζωή του; Ο αδελφός του. Μην καλέσετε την πρόνοια. Πιστέψτε με, το διασκεδάζει πολύ».
Η Μπιγιονσέ αλλάζει email κάθε εβδομάδαΟ Έντ Σίραν που συνεργάστηκε με τη βασίλισσα της ποπ Μπιγιονσέ για το τραγούδι Perfect αποκαλύπτει σε συνέντευξή του ότι είναι αναγκασμένη να αλλάζει διεύθυνση email σχεδόν κάθε εβδομάδα ή τουλάχιστον κάθε δύο με τρεις εβδομάδες.

"Έχω μια διεύθυνση email για να επικοινωνώ μαζί της. Αλλά στην πραγματικότητα αλλάζει κάθε εβδομάδα. Έτσι έστειλα ένα email και μιλήσαμε στο τηλέφωνο. Οι προετοιμασίες βρίσκονται σε εξέλιξη από τον Μάιο", δήλωσε ο Σίραν. Ο διάσημος τραγουδιστής είπε ότι είναι πολύ χαρούμενος για τη συνεργασία τους.

"Λόγω το ότι γέννησε τα δίδυμα τον Ιούνιο, τελειώσαμε το τραγούδι μας το Σεπτέμβριο. Η αρχική εκδοχή του τραγουδιού έγινε με μόνο μία ακουστική κιθάρα. Με πήρε λοιπόν η Μπιγιονσέ τηλέφωνο και μου είπε: δεν ξέρω πώς νιώθεις για αυτό αλλά έβγαλα όλα τα μουσικά όργανα και θα μείνει μόνο η ακουστική κιθάρα", είπε ο Σίραν και συνέχισε περιγράφοντας πως πέρασαν ώρες με τη Μπιγιονσέ στη στούντιο για να ολοκληρώσουν το κομμάτι".

Οι επικαιροποιημένες εκτιμήσεις της μελέτης της Τράπεζας της Ελλάδος και της Ακαδημίας Αθηνών, δείχνουν ότι μέχρι το τέλος του 21ου αιώνα, οι επιπτώσεις των ανθρωπογενών δραστηριοτήτων θα οδηγήσουν σε μια επιπλέον άνοδο της θερμοκρασίας στην Ελλάδα, ιδίως κατά τους θερινούς μήνες, η οποία θα υπερβαίνει τους τρεις βαθμούς Κελσίου, ξεπερνώντας έτσι τους ετήσιους στόχους της Διάσκεψης του Παρισιού, το 2015.
Αυτό ανέφερε ο ακαδημαϊκός και ομότιμος καθηγητής του πανεπιστημίου Αθηνών, Χρήστος Ζερεφός, σε ομιλία του σε πρόσφατη εκδήλωση της Ακαδημίας Αθηνών, με θέμα τις περιβαλλοντικές και οικονομικές συνέπειες από την ανθρωπογενή παρέμβαση στην κλιματική αλλαγή.
Ο κ. Ζερεφός ανέφερε επίσης, ότι η ήδη παρατηρούμενη μείωση των βροχοπτώσεων του περασμένου αιώνα στη δυτική Ελλάδα, αναμένεται ότι θα συνεχισθεί και στον 21ο αιώνα, με συνέπεια στο τέλος του τρέχοντος αιώνα οι βροχοπτώσεις αναμένεται να έχουν μειωθεί περισσότερο από 15% στη δυτική Ελλάδα.
Τόνισε ακόμη, ότι πιο ανησυχητική είναι η αύξηση στη συχνότητα της εμφάνισης ακραίων καιρικών καταστάσεων, που έχουν σημαντικές επιπτώσεις, όχι μόνο στην αυξημένη πιθανότητα δασικών πυρκαγιών, αλλά επίσης στην αγροτική παραγωγή. Εκτίμησε ότι ορισμένες παραθαλάσσιες περιοχές της χώρας μας θα γίνουν ακόμη πιο ευάλωτες λόγω της διείσδυσης υφάλμυρου ύδατος, εξαιτίας της ανόδου της στάθμης της θάλασσας.

Μπορεί το σεξ να μη θεωρείται επίσημα γυμναστική, σε βοηθά όμως να κάψεις μερικές θερμίδες άρα και να φτάσεις έναν βήμα πιο κοντά στον στόχο σου, που δεν είναι άλλος από την απώλεια των περιττών κιλών.
Σύμφωνα με μελέτη του 2013 από το Πανεπιστήμιο του Κεμπέκ, κατά τη διάρκεια του σεξ οι άντρες καίνε κατά μέσο όρο 101 θερμίδες ενώ οι γυναίκες 69. Στη μελέτη παρατηρήθηκαν βέβαια μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ των συμμετεχόντων, αφού ορισμένοι άντρες έκαψαν μόλις 13 θερμίδες ενώ άλλοι 306, ενώ για τις γυναίκες οι αντίστοιχοι κατώτατοι και ανώτατοι αριθμοί ήταν 11,6 και 164.
Η ένταση της σεξουαλικής πράξης, αναφέρει η μελέτη στην επιθεώρηση PLOS ONE, ήταν μέτρια και συγκεκριμένα ελαφρώς υψηλότερη από αυτή που επιτυγχάνεται με το απλό περπάτημα αλλά χαμηλότερη από αυτή του τζόκινγκ. Οι ειδικοί παραδοσιακά συνιστούν 150 σωματικής άσκησης μέτριας έντασης την εβδομάδα κι έτσι μπορείς να συνυπολογίσεις το σεξ στο εβδομαδιαίο πρόγραμμά σου!
Μπορεί οι 100, 200 ή 300 θερμίδες να μην είναι αρκετές για να παρατηρήσεις αξιοσημείωτη μείωση στο βάρος σου, μάθε όμως επίσης ότι το σεξ μειώνει την όρεξη και τις λιγούρες κι έτσι μπορεί να σε βοηθήσει να καταναλώσεις λιγότερες θερμίδες από τα γεύματά σου μέσα στην ημέρα.
Σύμφωνα με μελέτη στην επιθεώρηση Nature Reviews Endocrinology, οι επιδράσεις αυτές οφείλονται στην ωκυτοκίνη, γνωστή και ως «ορμόνη της αγάπης», η οποία απελευθερώνεται κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής και ιδίως τη στιγμή του οργασμού. Βέβαια, η δράση της ωκυτοκίνης δεν διαρκεί για πολλή ώρα μετά το σεξ.
Με βάση τα παραπάνω, θα μπορούσε να πει κανείς ότι το σεξ πράγματι συμβάλλει στην απώλεια βάρους, ο βαθμός στον οποίο βοηθά όμως εξαρτάται από αρκετούς παράγοντες, όπως η συχνότητα, η διάρκεια και η ένταση της ερωτικής επαφής. Αν και είναι βέβαιο ότι δεν μπορείς να βασιστείς αποκλειστικά στο σεξ για την καθημερινή σου γυμναστική ή για το αδυνάτισμα, τα οφέλη του για την υγεία είναι τόσα πολλά (δες εδώ) που η καύση θερμίδων είναι απλώς ένα μικρό μπόνους!
πηγή: Medical News Today
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!