Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016


Εδώ και 73 χρόνια, ο Μπάτμαν αποτελεί ένα ειδικό κεφάλαιο της ευρύτερης βιομηχανίας ψυχαγωγίας, έχοντας παρουσιαστεί σε κινηματογραφικές και τηλεοπτικές οθόνες με μια μεγάλη ποικιλία τρόπων.

Από βλοσυρές, επιβλητικές και τρομακτικές, μέχρι πολύχρωμα αστείες, οι αποδώσεις του Σκοτεινού Ιππότη έχουν καλύψει όλο το ενδιάμεσο φάσμα.

Το βίντεο με τίτλο «The Evolution of Batman in Television and Film» πραγματοποιεί αυτό που υπόσχεται ο τίτλος του: μας δίνει μια ιδέα για τον τρόπο που εξελίχθηκε η εικόνα του μασκοφόρου εκδικητή, στις δεκαετίες που μεσολάβησαν από την πρώτη του εμφάνιση έξω από τα καρέ των κόμικς.

Παρά το γεγονός ότι το βίντεο επικεντρώνεται περισσότερο στις μεταμορφώσεις του χαρακτήρα από τα τέλη της δεκαετίας του ογδόντα και δώθε, αναπτύσσει μια ενδιαφέρουσα επιχειρηματολογία σε σχέση με τον τρόπο που ο υπερήρωας έχει διέλθει από τόσο διαφορετικούς τόνους, στυλ, ακόμα και είδη, κατά τη διάρκεια των είκοσι τελευταίων ετών.

Παρουσιάζονται ακόμα και οι εμφανίσεις του σε σειρές κινουμένων σχεδίων όπως το «The New Adventures of Batman» του 1977 και το «Batman: Bad Blood» του 2016, καθώς επίσης και το υπέροχα αστείο πέρασμά του από την εξαιρετική «Ταινία Lego» προ διετίας.

Το «The Evolution of Batman in Television and Film» λειτουργεί τόσο σαν περιεκτική εξέταση του χαρακτήρα όσο και ως καλή υπενθύμιση του πόσο έχει επηρεάσει την ποπ κουλτούρα ο συγκεκριμένος ήρωας, με την προσωπικότητα και το στυλ του, όχι μόνο τα τελευταία χρόνια αλλά τις τελευταίες δεκαετίες.

Μέχρι να διαπιστώσετε σε ποια κατεύθυνση θα κινηθεί τώρα ο Σκοτεινός Ιππότης, με την καινούργια προσέγγιση του μύθου του από τους Μπεν Αφλεκ και Ζαν Σνάιντερ, μπορείτε να απολαύσετε αυτή τη δεκάλεπτη ιστορική αναδρομή στο alter-ego του Μπρους Γουέιν, εδώ:



ΠΗΓΗ: cinemag.gr
Το Opel Astra «Αυτοκίνητο της χρονιάς 2016»
To Opel Astra είναι το «Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2016» και νικητής του πιο ξακουστού βραβείου της βιομηχανίας. Η κριτική επιτροπή των 58 διακεκριμένων εκπροσώπων του Ειδικού Τύπου από 22 Ευρωπαϊκές χώρες απένειμε στο Astra συνολικά 309 βαθμούς, έναντι 294 που έδωσε στο Volvo XC90 και 202 στο Mazda MX-5.
Το Astra συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία μεταξύ των επτά φιναλίστ του φετινού θεσμού COTY. Πάνω από 40 νέα αυτοκίνητα, από σπορ roadsters μέχρι πολυτελή sedan και μοντέλα SUV, ήταν στην αρχική λίστα υποψηφιοτήτων.
Τρία νέα μοντέλα Opel έχουν αποσπάσει τον τίτλο του Αυτοκινήτου της Χρονιάς τα τελευταία οκτώ χρόνια. Το νέο Astra έχει ήδη κατακτήσει διεθνείς διακρίσεις όπως το  SAFETYBEST 2015 και το 2015 Golden Steering Wheel από το περασμένο φθινόπωρο που λανσαρίστηκε. Επίσης βαθμολογήθηκε με πέντε αστέρια για την ασφάλειά του στα crash tests του Euro NCAP.
Τόσο η 5θυρη έκδοση όσο και το Sports Tourer του νέου Αυτοκινήτου της Χρονιάς 2016 βασίζονται σε μία εντελώς νέα, ελαφριά αρχιτεκτονική αμαξώματος. Η  ισχύς παρέχεται αποκλειστικά από κινητήρες βενζίνης και diesel νέα γενιάς. Η ενσωμάτωση smartphone και η πρωτοποριακή υπηρεσία προσωπικής συνδεσιμότητας και υποστήριξης  Opel OnStar ανοίγουν νέους δρόμους στον τομέα επικοινωνίας. Το Astra συνεχίζει την παράδοση της Opel να προσφέρει χαρακτηριστικά γνωστά από ανώτερες κατηγορίες στην αγορά συμπαγών μοντέλων, όπως το σύστημα φωτισμού IntelliLux LED matrix.
Ο θεσμός «Ευρωπαϊκό Αυτοκίνητο της Χρονιάς» ιδρύθηκε το 1964. Η φετινή νίκη ανεβάζει το συνολικό αριθμό τίτλων της Opel σε πέντε. Το Opel Kadett E ήταν το πρώτο μοντέλο της μάρκας που απέσπασε το βραβείο το 1985. Δύο χρόνια αργότερα, το Omega A έλαβε και πάλι την Ευρωπαϊκή διάκριση. Τα τελευταία χρόνια, η Opel έχει αναδειχτεί νικήτρια δύο φορές – με το Insignia το 2009 και το Ampera το 2012.
news.gr

Αν ξαφνικά δεν αισθάνεστε και τόσο καλά ή ξαφνικά σας έρχεται μια έντονη αδιαθεσία δεν θα είναι καθόλου άσχημη ιδέα να κοιτάξετε το Apple Watch σας.

Αυτή η κίνηση έσωσε την ζωή ακόμη ενός ανθρώπου.

O 62χρονος Dennis Anselmo δούλευε προσπαθώντας να τοποθετήσει ένα φράχτη.

“Ξαφνικά αισθάνθηκα πολύ άσχημα – σαν να είχα ένα άσχημο κρύωμα. Δούλεψα για 10 λεπτά αλλά μετά ανέφερα ότι ήθελα να καθίσω” αναφέρει χαρακτηριστικά.

Εκείνη λοιπόν την στιγμή που κάθισε σκέφτηκε να κοιτάξει το νέο του wearable που δεν ήταν άλλο από το Apple Watch.

Η καρδιακοί του παλμοί που είχε δει και παλαιότερα μέσω του Apple Watch ήταν γύρω στους 50. Προς έκπληξη είδε πως αυτή την φορά είχαν φτάσει στους 210!

Άμεσα λοιπόν κάλεσαν ασθενοφόρο ενώ οι νοσοκόμοι είπαν πως αυτή η συμπεριφορά της καρδίας που κατέγραψε το Apple Watch ίσως ήταν σημάδι καρδιακής προσβολής.

Τελικά στο νοσοκομείο του έγινε χειρουργείο για να καθαρίσουν οι αρτηρίες.

Οι γιατροί του τόνισαν πως αν εκείνη την ημέρα δεν κοιτούσε το Apple Watch αλλά πήγαινε για ύπνο για να ξεκουραστεί όπως θα έκαναν οι περισσότεροι τότε κατά πάσα πιθανότητα θα είχε μια νέα καρδιακή προσβολή πολύ πιο έντονη που κατά πάσα πιθανότητα θα ήταν και μοιραία για την ζωή του.

ΠΗΓΗ: appleworldhellas.com
Οι διαπραγματευτές για την ειρήνη στην Κολομβία έχασαν την προθεσμία για... τελική συμφωνία, η οποία έληξε χθες, αλλά θα συνεχίσουν τις συνομιλίες στην Αβάνα για να θέσουν τέλος στον μακρύτερο πόλεμο της Λατινικής Αμερικής, είπε ένας αξιωματούχος της κυβέρνησης της Κολομβίας.

«Για να λέμε την αλήθεια, πρέπει να πληροφορήσουμε το κοινό ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν ακόμα σημαντικές διαφορές με τους FARC», είπε ο επικεφαλής των κυβερνητικών διαπραγματευτών Ουμπέρτο ντε λα Κάγιε, αναφερόμενος στην οργάνωση των ανταρτών Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας.

Η κυβέρνηση του κολομβιανού προέδρου Χουάν Μανουέλ Σάντος και οι αριστεροί αντάρτες FARC είχαν θέσει ως προθεσμία τις 23 Μαρτίου για να καταλήξουν σε ολοκληρωμένη συμφωνία. Και οι δύο πλευρές έχουν πει πρόσφατα πως ο στόχος δεν μπορεί να επιτευχθεί, κυρίως λόγω θεμάτων ασφάλειας που εγείρουν οι αντάρτες.

Ο πόλεμος στην Κολομβία έχει κοστίσει τη ζωή σε περίπου 220.000 άτομα και έχει αναγκάσει εκατομμύρια να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους από το 1964.

Η κυβέρνηση και οι αντάρτες, που συναντώνται στην Αβάνα από το 2012, προσπαθούν να φτάσουν σε συμφωνία η οποία κατόπιν θα τεθεί σε ψήφο του κολομβιανού λαού, με τα Ηνωμένα Έθνη να επιβλέπουν την παράδοση όπλων από τους αντάρτες.

Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Τζον Κέρι συναντήθηκε με τους διαπραγματευτές της κυβέρνησης τη Δευτέρα καθώς και πρώτη φορά με τους αντάρτες των FARC στην Αβάνα, κατά την διάρκεια της ιστορικής επίσκεψης του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στην Κούβα.

Τον Ιανουάριο οι ΗΠΑ ήταν συνεισηγητές ενός ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για την συγκρότηση άοπλων διεθνών παρατηρητών για να επιβλέψουν και να επαληθεύσουν την ειρηνευτική συμφωνία.

Οι αντάρτες έχουν εγείρει το θέμα των πρόσφατα επανενεργοποιημένων ακροδεξιών παραστρατιωτικών ομάδων, λέγοντας ότι μπορούν να αποτελέσουν σοβαρή απειλή στους FARC όταν οι τελευταίοι αφοπλιστούν. Οι αντάρτες ζητούν επίσης περισσότερες ζώνες ασφάλειας όπου θα μπορούν να παραδώσουν τα όπλα τους. Σε μια προηγούμενη προσπάθεια να παραδώσουν τα όπλα τους για να μπουν στην πολιτική, το 1985, εκατοντάδες πρώην αντάρτες δολοφονήθηκαν.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr


Ελεύθερη θα είναι η είσοδος των επισκεπτών στις 25 Μαρτίου 2016 στο Μουσείο Ακρόπολης.
Ειδικότερα, οι εκθεσιακοί χώροι του Μουσείου θα παραμείνουν ανοιχτοί από τις 9.00 έως τις 22.00, όπως κάθε Παρασκευή.
Εκτός από τις μόνιμες συλλογές, οι επισκέπτες θα μπορούν να θαυμάσουν τα τρία χρυσά σκυθικά αντικείμενα της έκθεσης «Σκυθικοί προπομποί από το Ερμιτάζ στο Μουσείο Ακρόπολης», στο ισόγειο του Μουσείου.

Εδώ και χρόνια έχει επικρατήσει το στερεότυπο ότι οι γυναίκες με ξανθά μαλλιά δεν είναι ιδιαίτερα εύστροφες.
Πόση αλήθεια κρύβεται σε αυτή τη θεωρία; Είναι όντως οι μελαχρινές, οι καστανές και οι κοκκινομάλλες πιο έξυπνες από τις ξανθιές; Μια νέα επιστημονική μελέτη που πραγματοποιήθηκε από ερευνητές στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Οχάιο έρχεται να βάλει τα πράγματα στη… θέση τους!
Οι ερευνητές εξέτασαν το δείκτη ευφυΐας περισσότερων από 10.000 ατόμων, αναζητώντας συσχετίσεις ανάμεσα στο IQ και το χρώμα των μαλλιών.
Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι ξανθιές όχι μόνο δεν είναι λιγότερο έξυπνες, αλλά μάλιστα ο δείκτης ευφυΐας τους είναι κατά μέσο όρο πιο υψηλός από όλων των υπόλοιπων γυναικών! Οι ξανθιές που συμμετείχαν στη μελέτη είχαν κατά μέσο όρο IQ 103,2, ενώ οι γυναίκες με καστανά μαλλιά 102,7 και οι κοκκινομάλλες 101,2. Στην τελευταία θέση βρέθηκαν οι μελαχρινές, με το IQ τους να φτάνει κατά μέσο όρο τις 100,5 μονάδες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι συγκεκριμένα για τις ξανθιές παρατηρήθηκε ότι ήταν ελαφρώς πιο πιθανό να βρεθούν στην ανώτατη κατηγορία του δείκτη ευφυΐας, ενώ ταυτόχρονα είχαν ελαφρώς λιγότερες πιθανότητες να βρεθούν στην ίδια κατηγορία με τις μελαχρινές!
Σχολιάζοντας τα ευρήματα της ομάδας, ο καθηγητής Jay Zagorsky από το πανεπιστήμιο του Οχάιο αναφέρει ότι το στερεότυπο της «χαζής ξανθιάς» μοιάζει άκακο, όμως δεν εξυπηρετεί κανένα ουσιαστικό σκοπό και μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να επιδράσει αρνητικά. «Έρευνες δείχνουν ότι τα στερεότυπα συχνά επηρεάζουν τις πιθανότητες εύρεσης εργασίας, τις πιθανότητες για προαγωγή και άλλες κοινωνικές εμπειρίες. Η μελέτη αυτή παρέχει αδιάσειστα τεκμήρια ώστε να μην γίνονται διακρίσεις σε βάρος των γυναικών με ξανθά μαλλιά ως προς την ευφυΐα τους.»
Αν και η νέα μελέτη δίνει το πάτημα ώστε οι απανταχού ξανθιές να ξεφυσήξουν με ανακούφιση, οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι οι διαφορές που παρατηρήθηκαν ανάμεσα στις διάφορες ομάδες γυναικών δεν ήταν στατιστικά σημαντικές. Σε κάθε περίπτωση, αρκεί που υποστηρίζεται και επιστημονικά πλέον ότι το ρατσιστικό στερεότυπο δεν ισχύει!
«Δεν νομίζω ότι μπορούμε να πούμε πως οι ξανθιές είναι πιο έξυπνες, μπορούμε όμως να πούμε με βεβαιότητα ότι δεν είναι πιο χαζές», δηλώνει χαρακτηριστικά ο Zagorsky!
Παρόμοια ήταν και τα αποτελέσματα για τους άντρες, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύονται στην επιθεώρηση Economics Bulletin.
Η νέα μελέτη βασίστηκε σε στοιχεία από τη δημοσκόπηση NLSY79, στην οποία συμμετείχαν νέοι ηλικίας 14-21 ετών (στην πρώτη συνέντευξη). Ένα χρόνο μετά την πρώτη συνέντευξη, οι συμμετέχοντες έκαναν ένα τεστ δεξιοτήτων που χρησιμοποιείται στις ΗΠΑ για την ένταξη σε σώματα του στρατού και στο οποίο βασίζεται και το Πεντάγωνο για την επιλογή υποψηφίων, αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ της βρετανικής Telegraph. Το τεστ αξιολογεί κυρίως τις δεξιότητες στα Μαθηματικά και τη Γλώσσα.
Τα νέα αποτελέσματα ενισχύουν τα ευρήματα έρευνας που διεξήχθη προ διετίας και η οποία είχε καταδείξει ότι το χρώμα των μαλλιών είναι γνώρισμα πολύ επιφανειακό, καθώς εξαρτάται μόνο από ένα «γράμμα» του γενετικού κώδικα και δεν σχετίζεται με κανένα άλλο στοιχείο, συμπεριλαμβανομένης της ευφυΐας.
Πηγή: onmed.gr

Το να λέμε σε εμάς “δεν γίνονται αυτά” είναι μεγάλο λάθος. Ψάξαμε, βρήκαμε πληροφορίες στο διαδίκτυο για το ποιες είναι οι «σωστές» αντιδράσεις σε περίπτωση βομβιστικής επίθεσης. Συνοπτικά, καταγράψαμε τα εξής:
  1. Κατά τη διάρκεια της επίθεσης:
1.1 Πέσε κάτω. Απλό αλλά το σημαντικότερο. Πέσε κάτω και μείνε κάτω για 30 δεύτερα. Αν το ωστικό κύμα δεν σε χτυπήσει στα πρώτα 10 δεύτερα τότε την γλίτωσες. Μένεις άλλα 20 δεύτερα για να σιγουρευτείς ότι δεν είναι κύμα επιθέσεων.
1.2 Το σημαντικότερο: Μείνετε  ήρεμοι. Σε μια επίθεση να ξέρετε ότι είστε ουσιαστικά μόνοι σας. Αν έχετε μαζί σας και άτομο που χρήζει προστασίας (γέρους, παιδιά κλπ), τότε βγάλτε από το κάδρο τον εαυτό σας, εστιάστε το πρόσωπο που σας χρειάζεται και αποφύγετε τον πανικό. Δύσκολο μεν, εφικτό δε.
1.3 Μόλις ακουστεί το μπαμ, τα μάτια οφείλουν να σκανάρουν τον χώρο. Κολώνες, καθίσματα στηριγμένα στο δάπεδο ή στον τοίχο, γωνίες, φυσικά εμπόδια, αγάλματα, αποτελούν πρώτη τάξεως σημεία κάλυψης. Μείνετε μακριά από γυαλί ή εξαρτήματα, όπως τα παράθυρα, καθρέφτες, ντουλάπια και ηλεκτρικές συσκευές.
1.4. Τώρα που είστε κάτω ΜΗΝ ΚΡΑΤΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΣΑ ΣΑΣ. Δεν βυθίζετε το πλοίο. Βόμβα είναι και η βόμβα έχει ωστικό κύμα. ΑΝ ΚΡΑΤΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΣΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΕΙΤΕ. Το ωστικό κύμα χτυπά τον γεμάτο πνεύμονα και τον συνθλίβει. Οπότε να θυμάστε ΜΙΚΡΕΣ ΚΑΙ ΚΟΦΤΕΣ ΑΝΑΣΕΣ είναι το μυστικό για να εξισορροπούμε την πίεση στο εσωτερικό του πνεύμονα μας.
1.5 Καλύψτε το στόμα και τα μάτια με οποιοδήποτε πανί, μπουφάν, μπλούζα. Ύφασμα να είναι και ότι να΄ναι (μόνο να μην είναι ακρυλικό γιατί κινδυνεύετε να λιώσει και να σας δημιουργήσει ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα).
1.6 Αφού είσαι ήδη κάτω, βάλε πάνω από το κεφάλι οτιδήποτε κρατάς (τσάντα, λαπτοπ, βιβλίο, μπουφάν) και φρόντισε να είσαι σε θέση που δεν καταλαμβάνει χώρο. Όσο περίεργο και αν σου ακούγεται πρέπει να κάτσεις στο πλάι, γιατί έτσι το σώμα θα δεχθεί το ωστικό κύμα και τα θραύσματα μόνο στο 1/3 της ποσότητας που θα δεχθεί αν είναι οριζόντια στο δάπεδο.
1.7 Αφού περάσουν τα 30 δεύτερα από το μπαμ, κατευθυνθείτε αρχικά μακριά από το θόρυβο. Στο 65% των βομβιστικών επιθέσεων υπήρχε back up plan που χρησιμοποιήθηκε για να προκληθούν ακόμα μεγαλύτερες απώλειες.
  1. Μετά την έκρηξη:
2.1 Ακολουθήστε τις εντολές της αστυνομίας ή την ασφάλεια (security). Αν μια εκκένωση διατάσσεται, εγκαταλείψετε το κτίριο, το συντομότερο δυνατό, σύμφωνα με τις οδηγίες που σας δίνουν. Προτιμήστε να στέκεστε κοντά στον τοίχο και όχι στο κέντρο. Καλό είναι να αποφύγετε το τρέξιμο. Σταθείτε στα δεξιά του τοίχου. Αυτοί που βιάζονται συνήθως τρέχουν στην αριστερή μεριά. Θυμηθείτε ότι το 30% των θυμάτων ΠΟΔΟΠΑΤΗΘΗΚΑΝ κατά την έξοδο.
2.2 Μην ξεχνάτε τα άτομα με ειδικές ανάγκες που μπορεί να χρειάζονται τη βοήθειά σας για την έξοδο.
2.3 Μην μετακινείτε σοβαρά τραυματίες, εκτός αν είναι σε προφανές, άμεσο κίνδυνο, όπως μια κατάρρευση κτιρίου ή πυρκαγιά.
2.4 Κάθε σωλήνας που βλέπετε είναι μια πιθανή εστία ανάφλεξης. Άρα τους αποφεύγετε.
2.5 Το ασανσέρ (ανελκυστήρας) είναι ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟ ΕΙΔΟΣ. Το ίδιο ισχύει και για τις κυλιόμενες.
2.6 Εγκαταλείψετε  το κτίριο όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Μην σταματήσετε να ανακτήσετε προσωπικά αντικείμενα ή να κάνετε τηλεφωνικές κλήσεις.
  1. Σε περίπτωση εγκλωβισμού:
3.1 Αν έχετε εγκλωβισθεί να θυμάστε ότι φωνάζοντας δεν κερδίζετε τίποτα. Μόνο να αναπνέετε πολύ σκόνη.  Βρείτε οποιοδήποτε θραύσμα και αρχίστε να το χτυπάτε όπου βρείτε. Οι σωληνώσεις μεταφέρουν τον ήχο μέχρι και 2 χλμ μακριά…
3.2 Δεν κουνιόμαστε αν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος. Κρατάμε όλη την ενέργεια μας. Συνήθως τα διασωστικά συνεργεία δεν χρειάζονται πάνω από 1-2 ώρες για να σκανάρουν μια περιοχή και να σας εντοπίσουν.
Oι πληροφορίες έχουν αντληθεί από έντυπα που διανέμονται στο Ισραήλ και από εγχειρίδιο των πεζοναυτών των ΗΠΑ που υπηρετούν στο Πακιστάν.
Οι οδοντίατροι θα ήταν περήφανοι για τους αρχαίους Ρωμαίους που... ζούσαν στην Πομπηία, αφού έρευνα αποκάλυψε ότι είχαν εντυπωσιακά υγιή δόντια!

Οι επιστήμονες από την Αρχαιολογική Επίβλεψη της Πομπηίας χρησιμοποίησαν αξονικές τομογραφίες για να εξετάσουν 30 σορούς κατοίκων της Πομπηίας που διασώθηκαν λόγω της τέφρας του Βεζούβιου το 79 μ.Χ.

Η ομάδα, με επικεφαλής τον ακτινολόγο Giovanni Babino, κυκλοφόρησε φωτογραφίες από την εργασία τους στις 29 Σεπτεμβρίου και αποκάλυψε σε συνέντευξη τύπου ότι οι αρχαίοι Ρωμαίοι είχαν τέλεια τα δόντια και «καμία άμεση αισθητή ανάγκη για οδοντιάτρους».

Οι πολίτες της Πομπηίας δεν χρησιμοποίησαν ποτέ οδοντόβουρτσες ή οδοντόκρεμα και είχαν υγιή δόντια, χάρη στην διατροφή τους, η οποία ήταν χαμηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη. Ο Massimo Osanna, επιστάτης της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς στην περιοχή, δήλωσε ότι η διατροφή τους ήταν «ισορροπημένη και υγιεινή, παρόμοια με αυτή που αποκαλούμε σήμερα η μεσογειακή διατροφή».

«Οι κάτοικοι της Πομπηίας έτρωγαν πολλά φρούτα και λαχανικά, αλλά πολύ λίγη ζάχαρη», δήλωσε η ορθοδοντικός Elisa Vanacore, η οποία επέβλεψε την εξέταση των δοντιών. «Έτρωγαν καλύτερα από ό, τι εμείς και είχαν πολύ καλά δόντια».

Η Vanacore πρόσθεσε ότι τα δόντια των πολιτών στην Πομπηία, βοηθούσαν και τα υψηλά επίπεδα του φθορίου στον αέρα και το νερό κοντά στο ηφαίστειο.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr


Tην ερχόμενη εβδομάδα πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, να υπογραφεί το Προεδρικό Διάταγμα που προβλέπεται από τον πρόσφατο νόμο του ΥΠΕΣΔΑ (νόμος 4369/2015), που αναφέρεται στη σύσταση του Εθνικού Μητρώου Επιτελικών Στελεχών για την αναγνώριση προϋπηρεσίας  των δημοσίων υπαλλήλων στον ιδιωτικό τομέα.
Συγκεκριμένα, στο άρθρο 98, που αναφέρεται στην βαθμολογική ένταξη, ορίζεται ότι «προϋπηρεσία σε συναφές αντικείμενο έως επτά (7) έτη που έχει διανυθεί πριν από το διορισμό, εκτός του δημόσιου τομέα, λαμβάνεται υπόψη εφόσον αποδεικνύεται. Οι όροι και οι προϋποθέσεις αναγνώρισης της ως άνω προϋπηρεσίας, καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια καθορίζονται με προεδρικό διάταγμα που εκδίδεται με πρόταση του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης»
Σύμφωνα με πληροφορίες με το ΠΔ θα δίνεται η δυνατότητα αναγνώρισης  προϋπηρεσίας έως εφτά ετών ως κριτηρίου αξιολόγησης για την επιλογή προϊσταμένων στο Δημόσιο, η οποία πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη του 2016. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η  μοριοδότηση θα είναι αντίστοιχη με αυτή ανάλογης προϋπηρεσίας στο Δημόσιο με στόχο να διευκολύνει νέους δημοσίου υπαλλήλους με θητεία στον ιδιωτικό τομέα  να μπορούν να ανταγωνιστούν τους συναδέλφους τους στο Δημόσιο, αναφορικά με την κατάληψη θέσης ευθύνης.
Αναφορικά με τα δικαιολογητικά που θα απαιτούνται για την αναγνώριση της προϋπηρεσίας, αυτά θα είναι μεταξύ άλλων:
-Ένσημα ή άλλη βεβαίωση ασφάλισης σε Ασφαλιστικά Ταμεία
-Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών εφόσον πρόκειται για πρώην ελεύθερο επαγγελματία
-Απόδειξη συνάφειας αντικειμένου από τη δήλωση σε Επιμελητήρια
– Βεβαίωση μισθολογικών καταστάσεων από την οποία να προκύπτει η θέση που κατείχε ο εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!