Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

iphone7-concept
Σύμφωνα με δημοσιεύματα η αμερικανική εταιρεία έχει ορίσει σαφώς μεγαλύτερη παραγωγή για τη μελλοντική της συσκευή, το iPhone 7, σε σχέση με την παραγωγή που προβλέπουν αναλυτές της Wall Street.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Economic Daily Times της Ταϊβάν η Apple έχει ζητήσει από τους προμηθευτές της να κατασκευαστούν από 72 έως 78 εκατομμύρια συσκευές, έως το τέλος του χρόνου. Κύριος κατασκευαστής παραμένει η Foxconn, ενώ σύμφωνα με το δημοσίευμα αυξημένο μερίδιο κατασκευής θα αναλάβει και η ανταγωνιστική της Pegatron.
Εάν το δημοσίευμα επαληθευθεί θα πρόκειται για μία τεράστια άνοδο σε σχέση με τα 65 εκατομμύρια συσκευές που προβλέπουν οι αναλυτές. Επιπλέον, θα πρόκειται για τη μεγαλύτερη παραγωγή iPhone τουλάχιστον για τα τελευταία δύο χρόνια. Προφανώς μία παραγωγή αυτού του επιπέδου συνεπάγεται την προσμονή για αύξηση των πωλήσεων τουλάχιστον κατά 20%.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα περυσινά iPhone 6s και 6s Plus δεν ήταν αρκετά ώστε να πείσουν το καταναλωτικό κοινό να αναβαθμίσει τις συσκευές του, κάτι που φάνηκε και από το γεγονός ότι η Apple ήρθε για πρώτη φορά αντιμέτωπη με πτώση των πωλήσεων.
Προφανώς, η επόμενη συσκευή, πιθανότατα με την ονομασία iPhone 7, θεωρείται από την Apple το μέσο για να ανακάμψει τόσο σε επίπεδο πωλήσεων όσο και σε επίπεδο επιδόσεων απέναντι στον ανταγωνισμό.
Το σύνολο των φημών που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα επιβεβαιώνουν ότι θα πρόκειται για μία συσκευή που θα καταφέρει να αναζωογονήσει το ενδιαφέρον του καταναλωτικού κοινού: dual ηχεία, γυάλινο περίβλημα, πίσω κάμερα που δεν θα εξέχει από το σώμα της συσκευής και dual camera για την έκδοση iPhone 7 Plus, αποθηκευτικός χώρος που θα φτάνει στα 256GB, ασύρματη φόρτιση, απουσία υποδοχής headphone 3,5 χιλιοστών, είναι μόνο μερικές από τις φήμες αυτές.
pestaola.gr

Το ταξίδι με το αεροπλάνο κάποιους τους τρομάζει, κάποιους τους γοητεύει. Το ίδιο θα συμβεί και με τις παρακάτω πληροφορίες.
Τα αεροπλάνα άλλαξαν τον τρόπο με τον οποίο ταξιδεύουν οι άνθρωποι, μεταφέροντάς τους σε μακρινούς προορισμούς μέσα σε ώρες, πετώντας πάνω από ωκεανούς και ενώνοντας όλα τα μέρη του πλανήτη. Εκτός, όμως, από τον τουρισμό, δημιούργησαν και άλλες, όχι τόσο ευχάριστες καταστάσεις, όπως εναέριες μάχες και βομβαρδισμούς. Τι, όμως, μπορεί να μην γνωρίζουμε γι’ αυτά;
  • Η πιθανότητα να σκοτωθεί κάποιος σε τροχαίο είναι 1 στις 5 χιλιάδες. Η πιθανότητα να σκοτωθεί σε συντριβή αεροπλάνου είναι 1 στα 11 εκατομμύρια.
  • Στις αεροσυνοδούς των United Airlines δεν επέτρεπαν να παντρευτούν μέχρι το 1968.
  • Η Singapore Airlines έχει ντουλάπι… πτωμάτων, σε περίπτωση που κάποιος πεθάνει κατά τη διάρκεια της πτήσης.
  • Το 1985 συνέβη η πρώτη αεροπειρατεία της Νορβηγίας. Ο αεροπειρατής, ο οποίος ήταν μεθυσμένος, παρέδωσε το όπλο του για… περισσότερη μπίρα.
  • Η American Airlines υποστηρίζει ότι εξοικονόμησε 40 χιλιάδες δολάρια το χρόνο, αφαιρώντας μια ελιά από κάθε σαλάτα που σέρβιρε.
  • Τα μαύρα κουτιά των αεροπλάνων είναι έτσι σχεδιασμένα ώστε να αντέχουν εξωπραγματικές συνθήκες. Παρά την τεράστια πίεση νερού, το μαύρο κουτί της Air France 447 ανασύρθηκε από σχεδόν 5 χιλιόμετρα βάθος στη θάλασσα, μετά από 2 χρόνια, και οι ερευνητές μπόρεσαν και πάλι να ανακτήσουν τα δεδομένα.
  • Το 2001, ο Rowan Atkinson, γνωστός και ως Mr. Bean, πετούσε σε ένα μικρό αεροπλάνο με την οικογένειά του πάνω από την Κένυα, όταν ο πιλότος λιποθύμησε. Ο Rowan πήρε τον έλεγχο, συνεχίζοντας να προσπαθεί να συνεφέρει τον πιλότο, ο οποίος έπειτα από λίγο συνήλθε και προσγείωσε με ασφάλεια το αεροπλάνο.
  • Στις γυναίκες της Σαουδικής Αραβίας επιτρέπεται να πετούν αεροπλάνα, αλλά πρέπει να τις οδηγήσει κάποιος άλλος στο αεροδρόμιο, καθώς δεν τους επιτρέπεται να οδηγούν αυτοκίνητο!
clickatlife.gr

Σε μια εντυπωσιακή εκδήλωση τιμήθηκαν την Τρίτη, στο θέατρο Zarzuela της Μαδρίτης, οι νικητές των βραβείων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Πολιτιστική Κληρονομιά για το 2016, τη μεγαλύτερη Ευρωπαϊκή βράβευση στον χώρο της πολιτιστικής κληρονομιάς.
Στην κατηγορία «Αποκατάσταση» τιμήθηκαν δύο εξαιρετικά ελληνικά έργα, ο Βυζαντινός Ναός Αγίου Πέτρου στη Καστάνια της Μεσσηνιακής Μάνης, και ο Παραδοσιακός νερόμυλος στον Αγ. Γερμανό Πρεσπών, έργο που τιμήθηκε επιπλέον και με ένα από τα επτά Grand Prix της διοργάνωσης.
Τα επτά Grand Prix, τα οποία επελέγησαν από ανεξάρτητους ειδικούς κριτές και θα λάβουν 10.000 ευρώ έκαστο, είναι τα ακόλουθα:
Κατηγορία Αποκατάσταση
Παραδοσιακός Νερόμυλος στον Αγ. Γερμανό Πρεσπών, Ελλάδα
Το Μονοπάτι του Βασιλιά στο φαράγγι El Chorro, Μάλαγα, Ισπανία
Ο Γοτθικός Πύργος του Wimpole Hall στο Wimpole, Cambridgeshire, Ηνωμένο Βασίλειο
Κατηγορία Έρευνα
Μελέτη αποκατάστασης του χωριού Gostuša στην περιοχή Pirot, Σερβία
Κατηγορία Μακροχρόνιας Προσφοράς
Εργαζόμενοι και ακτιβιστές του Εθνικού Μουσείου Βοσνίας - Ερζεγοβίνης στο Σεράγεβο
κα. Giulia Maria Crespi, Μιλάνο, Ιταλία
Κατηγορία Εκπαίδευση, Κατάρτιση & Ευαισθητοποίηση
«Adopt a Monument» (Υιοθέτησε ένα Μνημείο), Φινλανδία.


Το Μονοπάτι του Βασιλιά στο φαράγγι El Chorro, Μάλαγα, Ισπανία.
Ο μεγάλος νικητής

Η αποκατάσταση του Μονοπατιού του Βασιλιά είναι ο μεγάλος νικητής αυτού του έτους. Οι ειδικοί κριτές του απένειμαν ένα Grand Prix, ενώ το κοινό το επέλεξε ως το αγαπημένο του έργο πολιτιστικής κληρονομιάς στην Ευρώπη. Περίπου 8.000 άνθρωποι ψήφισαν για το βραβείο κοινού. Η διαδικτυακή ψηφοφορία, η οποία πραγματοποιείται για πέμπτη φορά, πραγματοποιήθηκε μέσω της ιστοσελίδας της Europa Nostra.
Το Μονοπάτι του Βασιλιά στο φαράγγι El Chorro, Μάλαγα.
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης απονεμήθηκαν βραβεία σε 28 νικητές από 16 χώρες που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Δημιουργική Ευρώπη της Ε.Ε. Ένα βραβείο Europa Nostra απονεμήθηκε, επίσης, σε ένα επίτευγμα από την Λευκορωσία, μία ευρωπαϊκή χώρα που δεν συμμετέχει στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.
  Τα ελληνικά έργα


Παραδοσιακός νερόμυλος στον Αγ. Γερμανό Πρεσπών
Από τους είκοσι νερόμυλους της περιοχής των Πρεσπών, μόνο ο νερόμυλος του Αγ. Γερμανού έχει πλήρως αποκατασταθεί. Ο μύλος, που βρίσκεται στην ορεινή ζώνη του Εθνικού Πάρκου Πρεσπών, κατασκευάστηκε το 1930. Είναι πλήρως λειτουργικός, με τρεις διαφορετικούς μηχανισμούς: τον αλευρόμυλο για το άλεσμα των σιτηρών, τη νεροτριβή για το πλύσιμο των ρούχων και το μαντάνι για την τελική επεξεργασία των αργαλίσιων υφαντών.
Παραδοσιακός νερόμυλος στον Αγ. Γερμανό Πρεσπών.
Η αποκατάστασή του περιλάμβανε την επισκευή του κτίσματος, που ήταν σε κρίσιμη κατάσταση, την ανακατασκευή των κατεστραμμένων μηχανισμών, την ανακατασκευή του συστήματος υδροδότησης του μύλου και την προσθήκη νέων κατασκευών στον περιβάλλοντα χώρο του μύλου, για τη διευκόλυνση της πρόσβασης των επισκεπτών. «Με αυτό το βραβείο, επιβραβεύουμε την αποκατάσταση αυτού του προβιομηχανικού μύλου ως ιδιαίτερα χαρακτηριστικού δείγματος της βιομηχανικής εξέλιξης στην Ευρώπη. Η πολυπλοκότητα του μύλου και του συστήματος υδροδότησής του είναι μοναδική και έχει αποκατασταθεί με την εφαρμογή ειδικής γνώσης υψηλού επιπέδου», σχολίασαν οι κριτές.
Πρέσπες - Παραδοσιακός  νερόμυλος στον Αγ. Γερμανό.
Το έργο ήταν φιλόδοξο, εφόσον είχε ως στόχο τη δημιουργία ενός «ζωντανού μνημείου» της βιομηχανικής κληρονομιάς της περιοχής, αλλά και την επαναφορά της παραγωγής βρώσιμου αλευριού, που με τη σειρά της θα ενισχύσει και θα υποστηρίξει παραδοσιακές δραστηριότητες στο χωριό, καθώς και την καλλιέργεια βιολογικών σιτηρών στην ευρύτερη περιοχή. Βυζαντινός Ναός Αγίου Πέτρου - Καστάνια Μάνης
Ο Ναός του Αγίου Πέτρου είναι το αρχαιότερο από τα δέκα βυζαντινά μνημεία του χωριού Καστάνια. Πρόκειται για έναν απλό τετρακιόνιο σταυροειδή εγγεγραμμένο Ναό του όψιμου 12ου αιώνα, με νάρθηκα με μορφή στοάς, ο οποίος προστέθηκε στα δυτικά του Ναού κατά τον 13ο αιώνα, και ένα πυργοειδές κωδωνοστάσιο που οικοδομήθηκε το 1813.
Ο Ναός ήταν σε κακή κατάσταση διατήρησης πριν την έναρξη των εργασιών και αντιμετώπιζε σοβαρά δομοστατικά και οικοδομικά προβλήματα εξαιτίας τόσο της έκθεσής του στη φθορά του χρόνου, όσο και λόγω εγγενών κατασκευαστικών αδυναμιών και ατυχών παλαιότερων επεμβάσεων. Ο εξαιρετικής ποιότητας βυζαντινός τοιχογραφικός διάκοσμος του μνημείου είχε επίσης υποστεί σοβαρές φθορές κατά τη διάρκεια της 800 ετών ιστορίας του Ναού.
Βυζαντινός, Ναός Αγίου Πέτρου.
Η υψηλής ποιότητας αποκατάσταση του Ναού περιέλαβε την εξασφάλιση της στατικής επάρκειας του κτηρίου και τη συντήρηση του εσωτερικού του διακόσμου. Η φροντίδα που δόθηκε σε κάθε πτυχή του έργου είναι αξιοσημείωτη. Οι κριτές σημείωσαν «τη σημασία και τη σπουδαιότητα αυτού του Ευρωπαϊκού μνημείου, που αποτελεί εικόνα  της Βυζαντινής συμβολής στον Ευρωπαϊκό πολιτισμό». Οι τοιχογραφίες του Ναού, οι οποίες ήταν δυσδιάκριτες πριν από τις εργασίες, είναι τώρα δυνατόν να μελετηθούν αναλυτικά και αναμφίβολα θα αποτελέσουν υλικό μεγάλης αξίας για τους μελετητές της Ύστερης Βυζαντινής τέχνης.
Οι τοιχογραφίες του Ναού.
Η αποκατάσταση της εξαιρετικής αυτής εκκλησίας έτυχε θερμής υποδοχής από την τοπική κοινότητα, η οποία είχε πλήρη επίγνωση των πολιτιστικών και οικονομικών διαστάσεων του έργου. Η διατήρηση του Ναού του Αγίου Πέτρου έχει προσελκύσει νέο τουριστικό ενδιαφέρον για το απομακρυσμένο χωριό της Καστάνιας και μπορεί να αποτελέσει έναυσμα για περισσότερες πρωτοβουλίες για τη διατήρηση της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς του. gkoul@naftemporiki.gr
Απίστευτο: Δείτε πώς ήταν τα λογότυπα των γνωστότερων εταιριών, όταν ιδρύθηκαν [εικόνες]
Πόσος χρόνος χρειάζεται για να αναγνωρίσετε το μήλο της Apple ή το κοχύλι της Shell; Σήμερα τα λογότυπα των γνωστότερων εταιριών έχουν μπει για τα... καλά στο μυαλό μας.
Πριν κάποια χρόνια όμως, όταν ακόμα αυτές οι εταιρίες μετρούσαν λίγα χρόνια ζωής, τα logo τους ήταν πολύ διαφορετικά, αλλά και πολύ χειρότερα! Σε αρκετές περιπτώσεις μάλιστα, δεν θα μπορούσαμε καν να τα αντιστοιχίσουμε στα υπάρχοντα.
Το Business Insider παρουσίασε κάποιες από τις γνωστότερες εταιρίες που έκαναν τεράστιες αλλαγές στα λογότυπα τους:

Το λογότυπο της Canon σχεδιάστηκε για πρώτη φορά το 1933. Η σύγχρονη μορφή του, που είναι πολύ απλούστερη, δημιουργήθηκε το 1956.

Η Kodak, από το 1907 και για τα πρώτα χρόνια της, κυκλοφόρησε με ένα logo που δεν θυμίζει σε καμία περίπτωση το σημερινό της, το οποίο ανανεώθηκε τελευταία φορά το 2006.

Η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία του Ηνωμένου Βασιλείου ιδρύθηκε το 1974 με ένα ιδιαίτερα πρόχειρο σήμα, δυσανάλογο του... μεγέθους της. Από το 1997 και έπειτα, το σήμα της British Airways βελτιώθηκε αισθητά.

Μια από τις πιο ακραίες αλλαγές λογότυπου. Η Shell, που ιδρύθηκε το 1900, ξεκίνησε με ένα σήμα που με δυσκολία θύμιζε κοχύλι. Αργότερα, η εταιρία αποφάσισε να χρωματίσει το logo της, ενώ το 1997 το κοχύλι πήρε τη σημερινή του μορφή.

Η Apple φημίζεται για το προσεγμένο design της και τα μίνιμαλ προϊόντα της. Ωστόσο, το αρχικό της λογότυπο, το 1976, δεν θυμίζει αυτά τα χαρακτηριστικά. Το νέο λογότυπο της Apple χρησιμοποιείται από το 2013 και έπειτα.

Ο Mozilla Firefox είναι ένας από τους γνωστότερους και πιο γρήγορους browser. Κάποτε όμως η εταιρία είχε εντελώς διαφορετικό λογότυπο αφού, το 2002 που ιδρύθηκε, τη συμβόλιζε ένας φοίνικας. Το 2004 τη θέση του φοίνικα πήρε η αλεπού, ενώ η τελευταία αλλαγή έγινε το 2009.

Θα μπορούσε κανείς να αναγνωρίσει την IBM από το σήμα που είχε το 1889, ως International Time Recording Company; Η εταιρία άλλαξε όνομα το 1924, για να καταλήξει στο σημερινό logo το 1972.

Οταν η Lay's σχεδίαζε το πρώτο της λογότυπο, το 1965, δεν έδωσε και πολύ σημασία στην αισθητική. Το σήμα που υπάρχει από το 2007 και έπειτα δεν θυμίζει σε καμία περίπτωση τα πρώτα βήματα της εταιρίας.

Το αρχικό logo της Lego, το 1935, ήταν τόσο απλό όσο και τα... τουβλάκια της. Χωρίς ίχνος χρώματος, τέσσερα απλά γράμματα στη σειρά. Το σημερινό λογότυπο της εταιρίας χρησιμοποιείται από το 1998.

Σε ρυθμούς... Lego κινήθηκε και η Mazda στα πρώτα χρόνια της ζωής της. Οταν ιδρύθηκε το 1934, το σήμα της ήταν από τα απλούστερα που υπήρχαν. Μετά από πολλές αλλαγές, το λογότυπο της κατέληξε στη σημερινή του μορφή το 1997.

Κάποτε τα McDonald's ήταν... μπάρμπεκιου. Από το 1940 μέχρι και το 1948. Εκτοτε, ανακάλυψαν την αγάπη των πελατών τους για τα μπέργκερ, άλλαξαν χαρακτήρα και μαζί άλλαξαν και λογότυπο. Το χαρακτηριστικό «M» είναι για χρόνια σύμβολο της εταιρίας, αλλά έχει υποστεί πολλές αλλαγές. Η τελευταία ήταν το 2003.

Πηγή: iefimerida.gr

Εργασιακή εβδομάδα δύο ημερών επιβάλλει στον δημόσιο τομέα η κυβέρνηση της Βενεζουέλας στο πλαίσιο έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της σοβαρής ενεργειακής κρίσης με την οποία έχει έλθει αντιμέτωπη η χώρα.
Οι δημόσιοι υπάλληλοι θα εργάζονται στο εξής μόνο τη Δευτέρα και την Τρίτη έως ότου βελτιωθεί η κατάσταση, ανακοίνωσε σε τηλεοπτικό διάγγελμα ο αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας.
«Δεν θα δουλεύει ο δημόσιος τομέας Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή, με εξαίρεση βασικές και απαραίτητες εργασίες» ανέφερε.
Η απόφαση αφορά δύο εκατομμύρια εργαζομένους.
Η Βενεζουέλα βρίσκεται αντιμέτωπη με σοβαρή ξηρασία που έχει οδηγήσει σε δραματική μείωση τη στάθμης της λίμνης που τροφοδοτεί το μεγαλύτερο υδροηλεκτρικό εργοστάσιο της χώρας.
Ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο είχε ήδη δώσει στους περισσότερους εκ των 2,8 εκατομμυρίων δημόσιων υπαλλήλων άδεια την Παρασκευή κατά τους μήνες Απρίλιο και Μάιο προκειμένου να μειωθεί η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας.
Στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, τα καταστήματα έχουν κληθεί να μειώσουν τις ώρες λειτουργίες τους και να βάλουν γεννήτριες.
Την περασμένη εβδομάδα η κυβέρνηση ανακοίνωσε επίσης ότι εξετάζει να γυρίσει τους δείκτες του ρολογιού μία ώρα πίσω ώστε να μειωθεί η ζήτηση ηλεκτρικού τις απογευματινές ώρες.
Παράλληλα γίνονται διακοπές ρεύματος για τέσσερις ώρες την ημέρα, οι οποίες ωστόσο έχουν επιφέρει επιδείνωση στην σοβαρή οικονομική κρίση στης χώρας, επισημαίνει το BBC.
Η αντιπολίτευση και επιχειρηματίες ρίχνουν στην κυβέρνηση την ευθύνη για την ενεργειακή κρίση και την έλλειψη βασικών αγαθών κατηγορώντας την για οικονομική κακοδιαχείρηση.
Ο Νικολάς Μαδούρο από πλευράς του δηλώνει ότι η χώρα έχει δεχθεί ισχυρό πλήγμα από το φαινόμενο Ελ Νίνιο και η κατάσταση θα επιστρέψει στο φυσιολογικό όταν αρχίσει ξανά να βρέχει.
«Ζητούμε διεθνή βοήθεια, τεχνική και οικονομική βοήθεια για να μπορέσουμε να ανατρέψουμε την κατάσταση. Διαχειριζόμαστε την κατάσταση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ενώ περιμένουμε τις βροχές να επιστρέψουν» αναφέρει.

H Νότια Κορέα αποφάσισε να λύσει το πρόβλημα του hangover με τον πιο  απολαυστικό τρόπο, καθώς κυκλοφόρησε ένα ειδικό παγωτό, το οποίο φαίνεται πως καταπολεμά τις συνέπειες της υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ.
Για του λόγου το αληθές, το παγωτό με το όνομα «Gyeondyo-bar», το οποίο σημαίνει «κράτα γερά», είναι το πρώτο  που κυκλοφόρησε, το οποίο έχει ως αποκλειστικό κοινό όσους υποφέρουν από τις επιπτώσεις  του ποτού. Το κατάστημα που το διαθέτει σχολίασε πως «το όνομα του παγωτού εκφράζει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι όταν πρέπει να πάνε στη δουλειά μετά από ένα μεθύσι».
Το «Gyeondyo-bar» έχει γεύση γκρέιπφρουτ και περιέχει εκχύλισμα ασιατικής σταφίδας, η οποία αποτελεί το «γιατρικό» για την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ στη Νότια Κορέα από τον 17ο αιώνα.
Σημειώνεται πως η Νότια Κορέα είναι μακράν η …πιο φιλική προς το αλκοόλ χώρα στην Ασία, καθώς οι πολίτες της καταναλώνουν περισσότερα από 12,3 λίτρα αλκοόλ κάθε χρόνο.
Μάλιστα,  οι διάφορες θεραπείες για το hangover είναι ιδιαίτερα διαδεδομένες, με τα κέρδη των αντίστοιχων εταιρειών που τις διαθέτουν να ξεπερνούν τα 126 εκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο. Το νέο παγωτό, ωστόσο, αναμένεται να γίνει η νέα αγαπημένη «θεραπεία» των Νοτιοκορεατών.
pagoto
Ένας φάκελος στον οποίο υπήρχαν φωτογραφίες και ένα χειρόγραφο σημείωμα για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη, έφτασαν στα γραφεία της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα». Οι φωτογραφίες δείχνουν τη σορό του αδικοχαμένου φοιτητή στο σημείο που βρέθηκε και γίνεται ειδικός λόγος για ένα τραύμα που είχε στο χέρι και στο οποίο είχαν γίνει ράμματα. Κάτι που δεν είχε αναφερθεί μέχρι σήμερα. Για το συγκεκριμένο θέμα μίλησαν ο πρόεδρος της ελληνικής ιατροδικαστικής εταιρίας, Γρηγόρης Λέων και ο δικηγόρος της οικογένειας Γιακουμάκη, Δημήτρης Μπούκας.
zappit.gr

Η ιατρική βιβλιογραφία είναι γεμάτη πιθανές εξηγήσεις για το χασμουρητό, αλλά μία δείχνει να έχει κερδίσει έδαφος τα τελευταία χρόνια: αυτό το μυστηριώδες αντανακλαστικό μπορεί να συμβάλλει στη ρύθμιση της θερμοκρασίας του εγκεφάλου.

Όπως εξηγεί η εφημερίδα «Νιου Γιορκ Τάιμς», ο εγκέφαλος λειτουργεί καλύτερα σε ένα συγκεκριμένο εύρος θερμοκρασιών και μερικές φορές έχει ανάγκη να δροσίζεται. Για να συμβεί αυτό, ίσως ο οργανισμός χρησιμοποιεί τον δροσερό αέρα από το περιβάλλον του μέσω μιας βαθιάς εισπνοής.

Το χασμουρητό είναι μεταδοτικό. Βλέποντας απλώς έναν άνθρωπο να χασμουριέται, χασμουριόμαστε κι εμείς. Οταν όμως το 2007 επιστήμονες ζήτησαν από ομάδα εθελοντών να κοιτάξουν βίντεο με χασμουρητά, διαπίστωσαν πως μπορούσαν να σταματήσουν το χασμουρητό τους τοποθετώντας ψυχρά επιθέματα στο κεφάλι τους.

Τον περασμένο μήνα δημοσιεύθηκε στην Επιθεώρηση «Frontiers in Evolutionary Neuroscience» μελέτη με 160 εθελοντές, η οποία κατέληξε στο συμπέρασμα πως το χασμουρητό παρουσιάζει εποχικές διακυμάνσεις.

Οι εθελοντές χασμουριόνταν περισσότερο τον χειμώνα απ’ ό,τι το καλοκαίρι, ίσως διότι ο υπερθερμασμένος εγκέφαλος δυσκολεύεται να δροσιστεί όταν ο αέρας του περιβάλλοντος είναι πιο ζεστός από το σώμα.

Οσον αφορά το γιατί το χασμουρητό είναι μεταδοτικό, οι επιστήμονες εικάζουν πως ως αντανακλαστικό αναπτύχθηκε εξελικτικά για να προειδοποιεί τους άλλους ανθρώπους σε μια ομάδα πως πρέπει να βρίσκονται σε εγρήγορση για να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενη απειλή.

Πηγή: tanea.gr
Apple-Store
Σταδιακά η Apple ετοιμάζεται να μπει στην αγορά της εικονικής πραγματικότητας, χωρίς να μπορεί κανείς να προβλέψει τα σχέδιά της. 
Στο πλαίσιο της επίσκεψης του διευθύνοντος συμβούλου της Apple, Τιμ Κουκ στην Ινδία εκτιμάται ότι συζητήθηκε το θέμα της μετάβασης της Apple στην εποχή του Virtual Reality, χωρίς να μπορεί κανείς να επιβεβαιώσει αν έγινε, όντως, μία τέτοια επαφή. Υπάρχουν ήδη κάποιες κατατεθειμένες πατέντες της Apple για τον τομέα της εικονικής πραγματικότητας, οι οποίες δεν είναι δεδομένο εάν θα οδηγήσουν σε κάποιο τελικό προϊόν.
Το Phone Arena εκτιμά ότι η Ινδία θα είναι ένας τόπος στον οποίο θα γίνει η παραγωγή αντικειμένων σχετικών με το VR, ενώ η Apple εκτιμάται ότι θα βασίζει την παραγωγή της εκεί, εφόσον προχωρήσει στην τελική προώθηση του σχεδίου. Ο Τιμ Κουκ, σε ανεπίσημες κουβέντες με εκπροσώπους του Τύπου, σημείωσε ότι η Apple μάλλον ετοιμάζει ένα κράνος εικονικής πραγματικότητας, χωρίς να το επιβεβαιώνει, αλλά και χωρίς να το αρνείται.
Σε θέματα που αφορούν στην Apple ισχύει ότι όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά, επομένως όλα τα παραπάνω δεν μπορούν παρά να σημαίνουν ότι είναι έτοιμη για την VR εποχή. Οι επαφές στην Ινδία είναι ένας σημαντικός παράγοντας για κάτι τέτοιο.

Άναψε φωτιές. Σεισμό προκάλεσε η Μαρία Κορινθίου δημοσιεύοντας μια φωτογραφία της στην παραλία φορώντας ένα εξώπλατο μαύρο μαγιό. «‘Οταν πρεπει να το παίξω μοιραία και εγώ κάνω τα δικά μου!», έγραψε χαρακτηριστικά στη λεζάντα κάνοντας τα likes να πέσουν βροχή.

Η ηθοποιός άλλωστε είναι γνωστό πως σε κάθε ευκαιρία καμαρώνει για τη θηλυκότητα και την γοητεία που τόσο απλόχερα της χάρισε ο Θεός. Δείτε το καυτό στιγμιότυπο.

real.gr

Τα αποθέματα βενζίνης έχουν εξαντληθεί στο 20% των πρατηρίων καυσίμων σε όλη τη χώρα
Σε καζάνι που βράζει έχει μετατραπεί η Γαλλία με τους συνδικαλιστές να μπλοκάρουν τα οκτώ διυλιστήρια της Γαλλίας και την αστυνομία να ρίχνει δακρυγόνα για να σπάσει τα μπλόκα τους.
Τα αποθέματα βενζίνης έχουν εξαντληθεί περίπου στο 20% των πρατηρίων καυσίμων σε όλη τη χώρα. «Για κινήσεις μίας μειοψηφίας» έκανε λόγο ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, ενώ ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Europe-1» πως ο χώρος «απελευθερώθηκε» από τους καταληψίες.
Τα ξημερώματα της Τρίτης, η γαλλική Αστυνομία έσπασε μπλόκο που είχαν στήσει συνδικαλιστές έξω από το κομβικό διυλιστήριο του Φο-σουρ-Μερ. Οι κινητοποιήσεις των συνδικάτων εναντίον της εργασιακής μεταρρύθμισης που πέρασε η σοσιαλιστική κυβέρνηση λαμβάνουν όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις, με στόχο να παραλύσουν τον κλάδο της ενέργειας.
Μέλη του συνδικάτου CGT, που είναι ένα από τα πέντε μεγάλα συνδικάτα της Γαλλίας, έχουν οργανώσει μπλόκα και στάσεις εργασίας στα οκτώ διυλιστήρια της Γαλλίας. Οι κινητοποιήσεις έχουν επεκταθεί σε πολλά λιμάνια και άλλες βιομηχανικές εγκαταστάσεις. Σε πολλά βενζινάδικα σχηματίζονται ουρές δεκάδων αυτοκινήτων.
Για «άνευ προηγουμένου» αστυνομική βία έκανε λόγο ν συνδικαλιστών ο Εμανουέλ Λεπάν, στέλεχος του συνδικάτου CGT, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!